Objavljeno: 8. 12. 2017. u 08:46
Darko Čokor

„Ponosni smo na naše studente, na znanstvene projekte, na vanjske suradnike“, rekao je za TV emisiju Sveučilišni Zagreb na Z1-televiziji izv. prof. dr. sc. Mario Grčević, pročelnik Hrvatskih studija, 16. studenoga 2017. u prigodi obilježavanja 25. obljetnice Hrvatskih studija u Preporodnoj dvorani palače Narodnoga doma HAZU u Zagrebu.

Na tom se visokom učilištu školuje gotovo tisuću i pol studenata na sedam različitih studijskih smjerova, a prof. Grčević ističe da oni studenti koji su završili Hrvatske studije uglavnom pronađu posao.

„Imaju probleme kao i svi ostali, ali koliko čujem, studenti Hrvatskih studija uglavnom jesu pronašli posao, a onaj dio koji nije, izložen je sličnim problemima kao svi ostali“, poručuje pročelnik.

Nakon 25 godina Hrvatski studiji imaju puno toga s čime se može pohvaliti, te pročelnik Grčević ističe: „Ponosni smo na naše studente, na znanstvene projekte, na vanjske suradnike.“

https://www.youtube.com/watch?v=8Peg9WDCxaw

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic