O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Obavijesti
Objavljeno: 15. 4. 2024. u 14:15
Katarina Jelić
6. Dani obrazovnih znanosti (DOZ...

Najava konferencije: 6. Dani obrazovnih znanosti (DOZ 2024) održati od 16. do 18. listopada 2024. godine u Zagrebu u organizaciji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu - Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja. Tema ovogodišnje konferencije je Budućnost obrazovanja: novi pravci u istraživanjima i praksi, a rok za prijavu sažetaka je 1. lipnja 2024. na sljedećoj poveznici: https://app.oxfordabstracts.com/stages/50981/submitter .

 

 

Objavljeno: 2. 4. 2024. u 13:01
Administrator
Objavljeno: 30. 3. 2023. u 13:30
Uređeno: 30. 3. 2023. u 13:32
Katarina Jelić
6. Regionalni susret studenata...

Drage studentice, studenti i svi zainteresirani za psihologiju, kreativnost i umjetnost,

pozivamo Vas na 6. Regionalni susret studenata psihologije, koji će se održati od 4. do 6. svibnja 2023. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, u organizaciji Udruge studenata psihologije Psirius.

Regionalni susret studenata psihologije Rijeka (kraće: SPiRi) je trodnevni događaj koji se održava svake dvije godine, a riječ je o konferenciji namijenjenoj psiholozima, studentima psihologije i srodnih struka, ali i svima ostalima (studentima ili nestudentima) koje zanima psihologija i koji žele proširiti svoja znanja te steći vrijedno iskustvo sudjelovanja na ovakvom događaju. SPiRi uključuje niz klasičnih i interaktivnih predavanja, radionica, tribina, okruglih stolova te formalnih i neformalnih druženja, a svake se godine izabire krovna tematika Susreta.

Ove smo godine odabrali temu ''Pogled iza kulisa: psihologija umjetnosti i kreativnosti''.

Studenti na SPiRi-ju mogu sudjelovati na tri načina:

1) kao aktivni sudionici – studenti koji izlažu neki od svojih radova u studentskoj sekciji Susreta, ali sudjeluju i kao publika u klasičnim izlaganjima i (po želji) kao aktivni sudionici u radionicama; prijava putem linka https://forms.gle/h7KopaMa3a2ar8yk9

2) kao pasivni sudionici – sudjeluju na Susretu kao publika u klasičnim izlaganjima i (po želji) kao aktivni sudionici u radionicama; prijava putem linka https://forms.gle/k49buSyKoN6LtGxH8

3) kao volonteri – pomažu u organizacijskim aspektima Susreta, ali slobodno mogu sudjelovati i u ostalim aktivnostima tijekom Susreta (predavanja i sl.); prijava putem linka (aktivan od petka, 24. ožujka) https://forms.gle/3tBXStqsFoQ4buHW6

Pozivamo sve zainteresirane studente kojima bi trebao smještaj u Rijeci da se pravovremeno prijave i osiguraju svoje mjesto u organiziranom smještaju.

Naše društvene mreže:

1) Facebook: https://www.facebook.com/SpiriRegionalniSusretStudenataPsihologijeRijeka

2) Instagram: https://instagram.com/spiri_2023?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji i veselimo se svemu što slijedi!

Sara Žulj

(voditeljica projekta i koordinatorica Organizacijskog odbora)

Objavljeno: 8. 10. 2022. u 22:06
Uređeno: 8. 10. 2022. u 22:07
Katarina Jelić
Plavi telefon - Erasmus+ projekt...

Dragi studenti, 

Udruga Plavi telefon poziva 5 mladih  u dobi 18-30 godina, koje imaju osnovno znanje engleskog jezika, za predstavljanje Hrvatske u Erasmus+ projektu razmjene mladih 20.10.-28.10.2022. u Đurđevcu.

Tema je “Diversity Through POP Culture”, a cilj ove razmjene je korištenjem neformalnog učenja podržati mlade u razumijevanju i kritičkom pristupu POP kulturi, te ih osposobiti u stvaranju POP kulture koja širi i promiče prihvaćanje, razumijevanje i uvažavanje različitosti. 

Uz mlade iz Hrvatske, u razmjeni će sudjelovati i mladi iz Poljske, Grčke, Slovačke, Sjeverne Makedonije i Španjolske. Troškovi puta, smještaja i hrane su osigurani.

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti na: info@plavi-telefon.hr.

Objavljeno: 5. 5. 2022. u 19:38
Katarina Jelić

Dragi studenti,

prenosimo obavijest o organizaciji jednodnevne edukacije za psihologe ,,MINDFULNESS IN SPORT''. Edukacija će se održati na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u subotu, 25.06.2022. od 9:00 do 17:00 sati, u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva. Predavači su Adam Kocian (mental performance coach, Hungry ahtlete, Slovačka) i Renata Barić (sportska psihologinja, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu)

Također, u nedjelju, 26.06.2022. od 9:00 do 17:00 sati održat će se simpozij pod nazivom ,,REACH YOUR FULL POTENTIAL WITH SPORT PSYCHOLOGY”. Simpozij će se također održati na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a najavljeno je više stručnjaka predavača. 

Detalje potražite na ovoj poveznici, a obrazac za registraciju ovdje

Srdačan pozdrav,

Katarina Jelić, mag. psych.

Women, Yoga, Gym, Healthy, Exercise, Pilates

Objavljeno: 25. 2. 2022. u 07:20
Ana Petak

Poštovani,

prosljeđujemo poziv na webinar na temu „Children and families affected by parental drug use: current gaps and promising practices“ koji će se održati u okviru 65. zasjedanja Komisije za opojne droge UNODC-a, dana 17. ožujka 2022. godine od 12:15 – 13:05 sati. Poveznica za više informacija: Pozivnica za webinar

Objavljeno: 8. 2. 2022. u 14:45
Uređeno: 8. 2. 2022. u 14:46
Ana Petak

Poštovani studenti,

Prosljeđujemo informaciju o Firework internship program namijenjenu studentima završnih godina studija. U privitku se nalazi oglas za internship poziciju u ljudskim potencijalima u British American Tobacco-u. Oglas je aktivan  do 20.02., prijave se šalju na JobHR@bat.com, a detalje možete pronaći na poveznici.

 

 

Objavljeno: 9. 12. 2021. u 10:43
Administrator
Objavljeno: 13. 10. 2021. u 14:38
Uređeno: 14. 10. 2021. u 14:43
Ana Petak
Objavljeno: 11. 10. 2021. u 09:16
Uređeno: 11. 10. 2021. u 12:42
Katarina Jelić
Mentalno zdravlje mladih

Povodom Svjetskoga dana mentalnoga zdravlja (10.10.), osvrćemo se na važnost zaštite mentalnoga zdravlja kod posebno važne i osjetljive populacije - naših mladih. Čitav članak donosimo u nastavku, kao i poziv da se obratite našem Savjetovalištu i s povjerenjem dogovorite termin na e-adresu psiholosko.savjetovanje@hrstud.hr ili savjetovaliste@hrstud.hr.

Objavljeno: 30. 9. 2021. u 12:08
Uređeno: 1. 10. 2021. u 09:25
Iva Černja Rajter
KaUchenje
KaUchenje je program od 8 radionica namijenjenih studentima svih godina koji ima za cilj unaprijediti njihove vještine učenja.
Prijave su upravo u tijeku, a organizator ovog programa je Psihološki centar Kauch čije stručnjakinje, psihološko humanističkog usmjerenja, imaju relevantno iskustvo u radu sa studentima te mladima općenito.
Radionice će početi tijekom jeseni, održavati će se svaki tjedan, cijeli ciklus trajati će sedam uzastopnih tjedana, a zadnja follow up radionica održati će se nakon tri tjedna. Sve radionice dizajnirane su tako da polaznici umjesto kompletnog programa također mogu odabrati i pojedinačnu radionicu prema interesu i "upasti" na onu temu koja im najviše odgovara.

Brojne studije pokazuju da akademski uspjeh nije stvar inteligencije, već zapravo efikasnih strategija učenja te općenito vještina regulacije svojih emocija, misli i ponašanja. Upravo zato, psihologinje Marina Trbus i Ana Petelinšek te logopetkinja, Karla Marinko, autorice programa, formirale su radionice na način da omoguće studentima da postignu upravo to – što efikasnije učenje u zadanom vremenu.
Na prvoj radionici Hokus Pokus - FOKUS!, studenti prolaze teme poput planiranja učenja, aktivnih i pasivnih tehnika učenja, kako postići i održati fokus te kako pisati kvalitetne bilješke. U drugoj radionici cilj je približiti studentima kako pamtimo te im osigurati usvajanje konkretnih meta-memorijskih vještina.
Ovdje je važno istaknuti da će također na svakoj radionici studenti imati priliku i odmah primijeniti novostečena znanja na učenju svojih predmetnih i ispitnih materijala tako da će jako brzo napredovati i povećati svoj akademski uspjeh. Treća i četvrta radionica su usmjerene na kvalitetnije nošenje s ispitnim stresom te kvalitetnijom regulacijom svog odnosa prema obvezama, učenju i studiju gdje u samoj srži leži motivacija. Peta i šesta radionica se odnose na organizaciju vremena te iscrpnu listu prijedloga i savjeta, tzv. Tips&Tricks uspješnih studenata koju su autorice vrijedno skupljale kako bi polaznici edukacije i sami mogli primijeniti metode koje su se pokazale kao uspješne. Sedma radionica pokazuje vrijednost dobrog umrežavanja gdje se naglašavaju benefiti umrežavanja u akademskom, ali i privatnom i budućem poslovnom okruženju.
Zadnja osma radionica će se održati s odmakom od tri tjedna i ona ima za cilj provjeriti kako se studenti samostalno snalaze s novostečenim vještina te dodatno učvrstiti usvojena korisna
ponašanja.

Kroz cijeli program koriste se utvrđeno korisne tehnike kognitivno-bihevioralnog pristupa koji se pokazao kao izuzetno učinkovit za savladavanje problema u učenju i nošenja s ispitnom anksioznošću. Uz sve navedeno, dodatno je stavljen poseban naglasak na specifičnost koje nosi učenje tehničkim i matematičkih predmeta te online nastava koju nam je donijela pandemija COVID-19. Također, obrađene su i dodatne teme, materijali, tehnike i savjeti prema navedenim temama za studente s disleksijom i ADHD-om.

Ideja za ovaj program došla je temeljem iskustva rada u Psihološkom centru Kauch gdje su se studenti javljali za individualnu podršku i savjetovanje vezano za kvalitetnije učenje i nošenje s ispitnim stresom.
Autorice i voditeljice programa pozivaju sve zainteresirane da se uključe, a posebna pogodnost je da studenti koji se uključe u program ostvaruju popust na individualno savjetovanje.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka: https://forms.gle/y2nQCJ78eWjVjqhy8
Objavljeno: 19. 7. 2021. u 14:03
Uređeno: 13. 9. 2021. u 14:22
Klara Saganić
Održana Studentska ljetna škola HPD-a...
Od 12. do 16. srpnja 2021. održana je četvrta Studentska ljetna škola Hrvatskog psihološkog društva. Studentska ljetna škola HPD-a je projekt koji je 2018. godine pokrenut unutar studentske sekcije HPD-a s ciljem umrežavanja studenata psihologije i osnaživanja istraživačkog duha te s ciljem jačanja psihologije kao znanosti te njene popularizacije.
U duhu njegovanja suradnje među hrvatskim studijima psihologije, Školu su zajedničkim snagama organizirale studentice s Fakulteta hrvatskih studija, Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a sudionici škole bili su studenti viših godina psihologije svih triju zagrebačkih studija psihologije, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku.
Za četvrtu Studentsku ljetnu školu HPD-a odabrana je krovna tema Izazovi suvremenog života: perspektiva mladih. Orijentirajući se na različite izazove s kojima se mladi ljudi susreću u svakodnevici, polaznici ljetne škole imali su priliku slušati raznolika predavanja i sudjelovati u različitim radionicama iz područja pozitivne psihologije, psihologije igre i igranja, organizacijske, socijalne i kliničke psihologije, psihologije sporta te gorućih izazova u znanosti kroz koje su dobili uvid u psihološke aspekte različitih životnih situacija i okolnosti s kojima se mladi ljudi susreću, kako u kontekstu pandemije, tako i u uobičajenom životu i struci.
             Kako bi iskustvo bilo potpuno i kako bi sudionici doživjeli dašak studentskog života na svakom zagrebačkom studiju psihologije, program je bio koncipiran tako da se svaki dan provodio na drugom fakultetu. Tako smo utorak proveli na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, srijedu na Fakultetu hrvatskih studija, a četvrtak i petak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
          Naša Ljetna škola počela je svečanom večerom u restoranu Bon Apettit, gdje su se naši sudionici i mentori nakon višemjesečne on - line suradnje imali priliku međusobno uživo upoznati.
 
   Drugi dan započeo je kratkim predstavljanjem studentske sekcije HPD-a i njenih projekata te EFPSA-e s posebnim naglaskom na EFPSA-in časopis JEPS u kojem će sudionici moći predregistrirati svoja istraživanja. Ujedno su i sami sudionici prezentirali teme svojih istraživanja i daljnje planove pod mentorstvom dr. sc. Lovorke Brajković, dr. sc. Tihane Brkljačić, dr. sc. Ane Butković, dr. sc. Renate Glavak Tkalić, dr. sc. Maje Parmač Kovačić i dr. sc. Ines Sučić. Pridružili su nam se i dr. sc. Ivan Flis s vrlo aktualnim i zanimljivim predavanjem o replikacijskoj krizi i otvorenoj znanosti i mag. psych. Barbara Balaž koja je sa sudionicima provela radionicu “Pozitivna psihologija u izazovnim vremenima”.
             Treći dan program smo nastavili s predavanjima dr. sc. Brajković o mentalnom zdravlju kod mladih i dr. sc. Zrinke Greblo Jurakić o izazovima s kojima se susreću mladi sportaši. Također su nam se pridružili mag. psych. Klara Saganić i mag. psych. Kristijan Žibrat sa svojom radionicom "Kako ojačati samopoštovanje?" te dr. sc. Brkljačić s radionicom o teoriji zabave.
             Četvrtog dana sudionici su imali priliku raditi uz mentore na svojim istraživanjima, stoga je sam program bio nešto kraći, no ništa manje zanimljiv. Tanja Prekodravac, mag. psych. održala je online predavanje o mladima na tržištu rada i osobnom brandingu, a mlade psihologinje Ana Žulec, mag. psych., Maria Paluh, mag. psych. i Zrinka Štetić Grubišić, mag. psych koje zajedno vode platformu ZAMisli provele su jednu od svojih veoma korisnih radionica „Sretni danas, uspješni sutra“.
               Posljednji, peti dan bio je rezerviran za oproštajno druženje.
             Ostatak programa bio je ispunjen raznim društvenim i rekreativnim aktivnostima koje su omogućili naši brojni sponzori i podržavatelji. Posebno bismo izdvojili sudjelovanje u Psihošetnji, programu koji je osmislila udruga kako si? u suradnji s psihologinjom Anom Marijom Frajman. Prošetali smo gradom Zagrebom uz licenciranog turističkog vodiča i slušali zanimljive priče iz prošlosti grada koje se mogu povezati s izazovima koje doživljavamo i danas. Šetnju smo završili psihoedukativnom radionicom i druženjem u starom Art Parku.
             Naši sudionici će u narednim mjesecima nastaviti s radom i provedbom svojih istraživanja te će ih imati priliku predstaviti i na Godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa.
Veselimo se rezultatima istraživanja i njihovim praktičnim implikacijama!
 
Iskustva sudionika:
“Sudjelovanje u ljetnoj školi bio je “pun pogodak”. Od poučnih predavanja i radionica pa do druženja s predivnim ljudima, ničeg nije nedostajalo. Ovo iskustvo ću zauvijek pamtiti.”
“Zanimljiva predavanja, super ljudi, stvarno jedno neprocjenjivo iskustvo i definitivno jedan od najboljih tjedana mog studiranja. Sve je bilo odlično, od predavanja do fine hrane.”
 
Objavljeno: 18. 5. 2021. u 21:21
Uređeno: 18. 5. 2021. u 21:27
Iva Černja Rajter
Pridruži se KING ICT timu na poziciji...

Što ćeš raditi?

 • sudjelovati u cjelokupnom selekcijskom procesu
 • pretraživati baze kandidata i pronalaziti ciljane profile
 • komunicirati  s  kandidatima
 • sudjelovati u provođenju psihologijskih testiranja i intervjua

Sto tražimo?

 • studenta/icu diplomskog studija psihologije
 • mogućnost rada minimalno 20 sati tjedno
 • savjesnu i organiziranu osobu s razvijenim komunikacijskim vještinama

Sto nudimo?

 • fleksibilno radno vrijeme, prilagođeno tvojim fakultetskim obvezama
 • ugodnu i opuštenu radnu atmosferu
 • mentore koji pružaju pomoć i podršku u razvoju

Zainteresiran/a si?

Objavljeno: 17. 5. 2021. u 11:11
Uređeno: 17. 5. 2021. u 11:15
Katarina Jelić
Kad psiholog (za)pomaže? Webinar za...

Asistentice Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija – Ana Petak i Katarina Jelić – 12. svibnja održale su stručni webinar pod nazivom: Kad psiholog (za)pomaže?

Objavljeno: 8. 4. 2021. u 14:42
Uređeno: 8. 4. 2021. u 14:44
Iva Černja Rajter

Poštovane kolegice i kolege, drage suradnice i suradnici,

 Veliko nam je zadovoljstvo najaviti 3. međunarodni znanstveno-stručni skup Odjela za psihologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta, koji će se održati u Zagrebu od 9. do 11. prosinca 2021. godine. Tema skupa je Suočavanje s kriznim situacijama – putevi jačanja otpornosti s posebnim naglaskom na mentalno zdravlje djece i odraslih te različite krizne situacije kroz sva životna razdoblja.

 Srdačno vas pozivamo da se aktivno uključite svojim stručnim/znanstvenim radovima, okruglim stolovima, radionicama te svojim sudjelovanjem obogatite naš skup. Više detalja o skupu možete pronaći na mrežnim stranicama http://www.unicath.hr/skup2021-psihologija.   

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano uz skup možete nam se javiti na službenu e-adresu skupa: psyconf2021@unicath.hr.   

 Radujemo se vašim prijavama i stojimo na raspolaganju za sva vaša pitanja.

 Programski i Organizacijski odbor skupa

Objavljeno: 22. 3. 2021. u 20:33
Uređeno: 24. 3. 2021. u 17:43
Iva Černja Rajter

Pozivaju se studenti Fakulteta hrvatskih studija na predavanje „Uloga i značaj MUP-a RH i specijalnih snaga policije u obrani Republike Hrvatske 1990. i 1991. godine“ u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, koje će održati dr. sc. Janja Sekula iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Na predavanju će sudjelovati i pripadnici specijalne policije, sudionici Domovinskog rata e pripadnici današnjih specijalnih postrojbi policije s kojima će studenti imati priliku razmijeniti mišljenja i dobiti odgovore na konkretna pitanja. Pozivamo stoga sve studente koji su zainteresirani za povijest Domovinskog rata te za produbljivanje znanja i spoznaja o procesu demokratizacije i stvaranja suvremene hrvatske države na predavanje koje će se održati prostorijama Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Trg žrtava fašizama 1, u Zagrebu u četvrtak 25. ožujka u 17:00 sati.
Veselimo se Vašem dolasku.
 

Objavljeno: 2. 5. 2020. u 19:01
Administrator
Objavljeno: 26. 2. 2020. u 08:52
Uređeno: 26. 2. 2020. u 08:56
Iva Černja Rajter
Volonterski natječaj za prijem...

Predstavljanje rada Nacionalnog pozivnog centra za žrtve te njihovog volonterskog programa odrzati u utorak, 3.3.2020. u 13.30h u sklopu kolegija Grupni procesi i utjecaji (u dvorani Varazdin) te su na predstavljanje pozvani doci i zainteresirani studenti psihologije s drugih godina.

Za detalje o volonterskom natječaju i informacije o samom centru kliknite na PRIKAŽI VIŠE!

Objavljeno: 30. 1. 2020. u 10:47
Iva Černja Rajter
13. Tjedan psihologije u Hrvatskoj

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

s osobitim zadovoljstvom najavljujemo 13. Tjedan psihologije u Hrvatskoj koji će se održati od 17. do 23. veljače 2020. različitim događanjima i aktivnostima psihologa diljem Lijepe naše u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore.

Tjedan psihologije prvi put smo organizirali 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva kad smo pozvali kolegice i kolege psihologe da se različitim aktivnostima uključe u obilježavanje 55. godina postojanja naše najstarije strukovne udruge. Odziv je bio iznenađujuće dobar, veliki broj kolegica i kolega pokazao je entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici te da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. Aktivnost smo nastavili i sljedećih godina pa smo tako u prošlom 12. tjednu imali uključenih preko 750 sudionika, s preko 1000 događanja na oko 375 lokacija u preko 100 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja.

Više informacija na: https://www.facebook.com/Hrvatsko-psiholo%C5%A1ko-dru%C5%A1tvo-188375454528984/

Objavljeno: 13. 12. 2019. u 11:36
Iva Černja Rajter

Poštovani,

slijedom upućenog poziva na konferencijuKako spriječiti seksualno uznemiravanje i zlostavljanje nad djecom u športu? Start to talk“, koju će Središnji državni ured za šport organizirati 13. prosinca 2019. godine u Preporodnoj dvorani Narodnog doma, Opatička ulica 18, Zagreb, s početkom u 9:30 sati, ovim putem vam šaljemo Nacrt programa konferencije u prilogu.

Za sudjelovanje na konferenciji molimo prijavite se putem sljedećeg linka: http://limesurvey.srce.hr/531649?lang=hr do četvrtka 12. prosinca 2019. godine do 15:00 sati.

Pridružite se obilježavanju službenog početka nacionalne kampanje „Start to talk“ Vijeća Europe na navedenoj konferenciji te na taj način zajedno pružimo podršku i pomoć djeci žrtvama seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u športu.

Radujemo se vašem dolasku!

Objavljeno: 5. 12. 2019. u 22:39
Iva Černja Rajter

Zapošljavamo:
STUDENTA PSIHOLOGIJE U LJUDSKIM POTENCIJALIMA (m/ž)


U timu Ljudskih potencijala Vaše odgovornosti uključivat će:
 pomoć u provođenju procesa selekcije kandidata (selektiranje molbi,
kontaktiranje kandidata, organizaciju i/ili provedbu psihologijskih testiranja i
intervjua)
 administraciju baza podataka Ljudskih potencijala
 pomoć u aktivnostima i projektima Ljudskih potencijala


Vaš profil:
 trenutno na diplomskom studiju Psihologije
 student/ica ste s mogućnošću rada preko studentskog ugovora
 raspoloživi ste raditi 20-ak sati tjedno kroz duži vremenski period
 aktivni ste korisnik engleskog jezika
 dobro poznajete MS Office alate s naglaskom na Excel
 komunikativni ste i usmjereni ka detaljima
 znatiželjni ste i spremni na učenje


Započnite svoj profesionalni razvoj u PLIVI!


Ukoliko želite raditi u izuzetno poticajnoj okolini koja prepoznaje značenje i ulogu
zaposlenika, surađivati sa stručnjacima iz svih područja – postanite i Vi dio PLIVINOG
tima!


Ako ste u navedenom radom mjestu prepoznali izazov za svoju karijeru te udovoljavate
navedenim uvjetima, svoju molbu i životopis, s nazivom pozicije za koju se prijavljujete,
dostavite nam najkasnije do 6. prosinca putem linka:
http://www.pliva.hr/posao-i-karijera/prijava?plivacom[erec][position]=1148#content_right
 

Objavljeno: 15. 11. 2019. u 15:32
Iva Černja Rajter

Zbog povećanog obima posla, pozivamo sve studente i studentice psihologije s puno slobodnog vremena i željom za rad u HR-u da se prijave za studentski posao u Odjelu ljudskih resursa Kamgrad d.o.o.

Iza imena Kamgrad je 40 godina tradicije, preko 800 zaposlenih i puuuuuno velikih građevinskih projekata.

Što nudimo?

Nudimo ti super iskustvo u Ljudskim resursima, u više segmenata s ubrzanim tempom. Hardworkers only. Uvođenje u posao, povratan i direktan feedback. Iskustvo rada u velikom sustavu, kontakt s inženjerima, ekonomistima, tehničarima, etc. Osim spomenutog, čeka te zadatak vezan uz razvoj daljnjeg sustava, dakle, trening sivih stanica. Ima i no-brainer poslova, naravno ;)

Koje će biti tvoje odgovornosti?

·         Pred-selekcija, asistiranje pri testiranjima i intervjuima.

·         Priprema dokumenata, materijala za testiranje, dogovaranje testiranja. Koordinacija sa psihologinjom te kolegama drugih Odjela / Sektora.

·         Logističko praćenje i podrška in-house edukacija i vanjskih edukacija. Administracija baze edukacija.

·         Izrada malog, ali važnog samostalnog projekta u svrhu unapređenja Sustava ljudskih resursa (razvojni aspekt)

·         Ostali pomoćni zadaci

Možeš se prijaviti ako imaš...

·         Studentska prava / pravo rada na studentski ugovor minimalno par mjeseci

·         Upisan diplomski studij psihologije

·         Mogućnost rada 20-40 h tjedno, kroz duži period (3-6 mjeseci)

·         Znanje iz Microsoft Office paketa (posebice Excel)

Prijava je obavljena ako si poslao/-la:

·         CV (format: Europass)

·         potvrdu faksa da si student

·         prijepis ocjena iz Indexa ;)

·         molbu, pismo, video (do 20 sekundi) ili preporuku zašto baš ti

Sve poslati na: petra.kralj@kamgrad.hr uz napomenu "psih-student"

Poslati prijavu zaključno s: 25.11.2019. (ponedjeljak) - požuri s prijavom jer krećemo odmah u pred-selekciju ;)

Objavljeno: 5. 11. 2019. u 11:46
Iva Černja Rajter

Traže se volonteri za međunarodnu kampanju ''Better Together'' koju provodi EFPSA-in Social Initiative Impact Team! Postani dio volonterskog tima koji će napraviti promjenu u našoj sredini, a i šire, zajedno s volonterima u još 13-ak europskih država.

 • Studiraš psihologiju?
 • Voljan/a si učiti i usavršavati svoje prezentacijske vještine?
 • Želiš sudjelovati u kampanji s ciljem pozitivnog utjecaja na društvo?
 • Imaš osnovna znanja iz socijalne psihologije? (poželjno, ali ne nužno)
 • Imaš iskustva u vođenju radionica i radu s mladima? (poželjno, ali ne nužno)
 • Savjesna si osoba, u potrazi za novim iskustvima i načinima da podebljaš svoj CV?

Prijavi se!

European Federation of Psychology Students’ Associations (EFPSA), tj. The Social Initiative Impact Team provodi kampanju ''Better Together'' kojoj je cilj pomoću znanja iz psihologije, kroz edukacijske radionice osnažiti mlade i pokazati im kako oni mogu doprinijeti smanjenju diskriminacije i stvaranju inkluzivnijeg društva.

Ukoliko budete odabrani, evo što vas očekuje:

 • Trening u području prezentacijskih vještina i rada s mladima
 • Suradnja s lokalnim koordinatorom i ostalim volonterima tijekom trajanja kampanje
 • Sudjelovanje u pripremi i održavanje barem jedne radionice u sklopu kampanje (materijale ćete dobiti, a ideja je da se radionice održavaju subotom – jako je bitno da izvršite ovaj dio svoje dužnosti!)
 • Prenošenje znanja o diskriminaciji i socijalnoj inkluzivnosti grupi mladih (srednjoškolci)
 • Na kraju uspješno provedene kampanje   certifikat za sudjelovanje u kampanji

Imate li bilo kakvih pitanja, obratite se na mail :

suza.bunoza@gmail.com (Suzana Bunoza, lokalni koordinator za Zagreb)

Objavljeno: 3. 10. 2019. u 18:37
Dunja Jurić Vukelić
Uvodno predavanje za studente...

Uvodno predavanje za studente psihologije održano je u dvorani Šibenik 30. rujna 2019. godine. Predstojnica Odsjeka za psihologiju doc. dr. sc. Jelena Maričić predstavila je novim studentima područja psihologije s kojima će se upoznati tijekom prve godine studija, a doc. dr. sc. Lovorka Bajković približila im je djelovanje Savjetovališta za studente Hrvatskih studija i pozvala da se jave u slučaju bilo kakve potrebe. Nakon toga su se studentima predstavili nastavnici studija psihologije i izrazili im dobrodošlicu, a predsjednica Kluba studenata psihologije Feniks pozvala je studente na sastanak o aktivnostima Feniksa i informiranje o mogućnostima dodatnog angažmana na studiju.

Objavljeno: 20. 9. 2019. u 09:26
Iva Černja Rajter

Iza SofaScorea stoji 60-ak mladih kreativaca u uredu na Vrbanima. Radimo na vlastitim digitalnim proizvodima koje koristi više od 20 milijuna korisnika mjesečno diljem svijeta. Naša je domena sport i sportska statistika, a izrađujemo nativne aplikacije za iOS i Android, watch, TV i web te sadržaj za društvene mreže.

Jako nam je važan razvoj, ali i well-being zaposlenika. U skladu s tim odlazimo na konferencije i edukacije po vlastitom izboru, a rad je organiziran tako da vremenski pritisak gotovo i ne postoji.Cijenimo kvalitetu ispred kvantitete te pridajemo važnost detaljima u svim procesima. Na radnom mjestu surađujemo međutimski te cijenimo vrijeme koje provodimo na sastancima. Svaka pozicija i tim jednako su nam važni te smo si međusobna podrška u rješavanju izazovnih zadataka. U radnom vremenu postoji fleksibilnost, no remote način rada nije u skladu s našim vrijednostima.Idemo na team building, slavimo božićne domjenke, organiziramo si interesne radionice, ali nakon radnog vremena. Nismo pobornici miksanja rada i zabave, imamo vremena za oboje.Uz redovnu naknadu za tvoj rad i plaćen prijevoz do posla možeš očekivati i regres, božićnicu, plaćen godišnji sistematski pregled i brojne druge prednosti.

Što radi Junior HR specialist:Tražimo osobu koja je proaktivna, usmjerena k ljudima, njihovom potencijalu i razvoju te posjeduje odlične organizacijske vještine te vještine strateškog razmišljanja. Prethodno iskustvo nije potrebno jer postoji mentor u procesu učenja i razvoja.

Fokus pozicije u početku bi bio na regrutaciji, selekciji i procesu onboardinga. Dakle, Junior HR specialist bi izrađivao plan i proces zapošljavanja na razini firme te provodio selekcijske procese u skladu s pravilima struke. Sudjelovao bi na eventima kojima je cilj predstavljanje SofaScorea studentima te tim putem provodio employer branding kojim prenosimo željenu poruku tržištu talenata. Imao bi prilike sastavljati, provoditi i analizirati ispitivanja zadovoljstva zaposlenika.Dugoročno je plan za ovu poziciju napredovanje u smjeru upravljanja karijerom i razvojem djelatnika te planiranje i provođenje plana edukacija i radionica.

*Zbog primarnog naglaska na selekciji idealan kandidat ima završen studij psihologije i mogućnost korištenja psihologijskih instrumenata koji su nam standard u procesu izbora kandidata.

Više o natječaju na linku:

https://www.linkedin.com/jobs/view/1483700110?trk=cap_redirect

Objavljeno: 3. 9. 2019. u 17:11
Valentina Mezdić
Objavljeno: 24. 8. 2019. u 11:03
Iva Černja Rajter
Otvorene su prijave za Kaufland...

Otvorene su prijave za natječaj Trainee u sklopu kojeg zapošljavamo mlade talente i dajemo ti priliku da tijekom jednogodišnjeg programa učiš, radiš i razvijaš se s nama. Program je usmjeren na učenje u praksi uz puno radno vrijeme, a nudimo i atraktivna primanja i mogućnost nastavka karijere po završetku programa. Uz stručno mentorstvo i strukturirano uhodavanje, od početka ćeš preuzeti odgovornost, raditi na projektima i zanimljivim radnim zadacima te aktivno sudjelovati u stvaranju uspješne budućnosti našeg poduzeća.

Trainee program ukratko

Prijave: 19.8.2019. – 6.9.2019.

 • Preduvjet: završna godina studija ili uspješno završen fakultet
 • Početak: 1.10.2019.
 • Trajanje: 12 mjeseci
 • Plaća: 103.200 kuna bruto godišnje

Mogućnosti za početak karijere

Ovisno o prethodnom obrazovanju te profesionalnim željama i interesima, na Trainee program se možeš prijaviti u jednom raznolikih poslovnih područja u našoj Centrali, Poslovnicama i Logistici:

 • NABAVA
 • Akcijski menadžment
 • FINANCIJE I ADMINISTRACIJA                                                                                       
 • Customer Management / Revizija
 • LJUDSKI RESURSI
 • CENTRALNE SLUŽBE                                                                                                    
 • Razvoj i izgradnja nekretnin
 • PRODAJA                                                                                                                        
 • Organizacija prodaje                                                                                                        
 • Operativna prodaje
 • LOGISTIKA

Više informacija o Trainee programu pročitaj ovdje: https://karijera.kaufland.hr/apsolventi/trainee-program.html

Prati nas i prijavi se već danas na jedan od natječaja za Trainee program:

https://jobs.kaufland.com/Hrvatska/go/Trainee-program-u-Hrvatskoj/3510601/

Objavljeno: 28. 6. 2019. u 20:17
Iva Černja Rajter

Znanstveno-nastavno vijeće Hrvatskih studija jednoglasno je 26. lipnja 2019. donijelo Izvedbeni nastavni plan preddiplomskoga i diplomskoga studija psihologije za ak. god. 2019./2020. Taj se plan može vidjeti na https://www.hrstud.unizg.hr/_news/39498/3f_INP_Psihologija.pdf

Objavljeno: 30. 5. 2019. u 09:28
Iva Černja Rajter

Poštovani,

Hrvatska narodna banka objavila je natječaj za obavljanje studentske stručne prakse za studente ekonomije, matematike, informatike, prava i psihologije.

Informacije o studentskoj praksi dostupne su na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke na sljedećoj poveznici: https://www.hnb.hr/-/natjecaj-za-obavljanje-studenske-strucne-prakse.

Objavljeno: 30. 5. 2019. u 09:27
Iva Černja Rajter

Studiraš, ali želiš i zaraditi? Želiš prva iskustva upravo u području HR-a? Želiš raditi u društvu ljudi koji će ti prenositi znanje, koji vole to što rade i koji vole zajednička
druženja? Čekamo te!

Koga tražimo?
• studiraš i imaš vremena raditi barem 30 sati tjedno
• dodatna je prednost ako studiraš psihologiju
• govoriš engleski ili njemački jezik
• imaš vozačku B kategorije i aktivan si vozač
• želiš učiti nove stvari, ali rado ćeš raditi pomoćne i administrativne poslove
• odgovorna si osoba koja uvijek stremi boljem
• timski si igrač i voliš rad s ljudima

Što ćeš raditi?
• održavat ćeš različite baze podataka i evidencije
• komunicirat ćeš s kandidatima za posao
• sudjelovat ćeš kao podrška u predselekciji i selekciji kandidata
• pomagat ćeš kolegama u Odjelu zapošljavanja u svim njihovim radnim zadacima i
projektima

Zašto se prijaviti?
• moći ćeš puno naučiti i steći prva radna iskustava
• imat ćeš satnicu 25 kn/h
• radit ćeš 30 – 40 sati tjedno, po dogovoru
• radit ćeš minimalno 3 mjeseca
• vrlo ćeš se lako moći dogovoriti za slobodne dane i smjene u skladu s obvezama
na faksu

MJESTO RADA:
VELIKA GORICA

PRIJAVI SE NA
www.karijera.lidl.hr

Objavljeno: 24. 5. 2019. u 12:14
Iva Černja Rajter

Privredna banka Zagreb d.d. je društvo čija je vizija biti uzor i centar izvrsnosti u području financijskog poslovanja u Hrvatskoj. Usmjereni smo na prepoznavanje vrijednosti i talenta naših zaposlenika, pružamo vrhunske uvjete za profesionalni razvoj i želimo zajednički stvarati nove vrijednosti. S ciljem održavanja kvalitete i pouzdanosti našeg poslovanja te osnaživanja unutarnjih snaga Privredne banke Zagreb d.d., tražimo motivirane i savjesne osobe zainteresirane za prvi korak u karijeri u području organizacijske psihologije na radnom mjestu:

Student psihologije (m/ž)

u Ljudskim resursima i organizaciji

Navedeno radno mjesto primarno obuhvaća poslove podrške u domeni profesionalne selekcije i upravljanja ljudskim resursima. Konkretni zadaci odnose se na:

 • zaprimanje otvorenih ponuda te administriranje baze otvorenih ponuda
 • kontakt s internim i eksternim kandidatima u selekciji
 • pomoćne aktivnosti vezane uz organizaciju i provedbu psihologijskih testiranja
 • unos podataka o kandidatima u selekcijskim postupcima
 • administraciju baza podataka Ljudskih resursa

Koga tražimo?

Za navedeno radno mjesto tražimo redovne studente završne godine diplomskog studija/apsolvente psihologije koji su u mogućnosti raditi puno radno vrijeme putem vlastitog studentskog ugovora kroz duži vremenski period. Mogućnost rada preko Studentskog servisa je nužna. Kandidati moraju izvrsno poznavati rad na računalu (ponajprije MS Office paket), kao i aktivno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Očekujemo visoku motiviranost za rad u području organizacijske psihologije, kao i želju za stjecanjem novih znanja. Idealni kandidati su komunikativne osobe koje su visoko organizirane, precizne i sklone timskom radu. Prednost imaju kandidati s prethodnim iskustvom na sličnim poslovima.

Što možete očekivati od rada u Privrednoj banci Zagreb d.d.?

Rad uz mentora u prijateljskom okruženju koje ohrabruje i potiče usvajanje novih znanja i vještina, razvoj osobnih potencijala te samostalnost u radu. Možete očekivati izazovne i raznolike radne zadatke, rad na brojnim projektima te upoznavanje s međunarodnom strukturom velike organizacije kroz suradnju s raznim organizacijskim dijelovima.

Kako se prijaviti?

Ukoliko se prepoznajete u opisu traženih kandidata te ste zainteresirani za rad u Privrednoj banci Zagreb d.d., pozivamo Vas da se prijavite putem e-maila na adresu dora.pavlinic@pbz.hr uz predmet 'Student u Ljudskim resursima i organizaciji', a svojoj prijavi svakako priložite i životopis.

Prijave se zaprimaju do 29. svibnja 2019.

Objavljeno: 22. 5. 2019. u 09:30
Iva Černja Rajter

 

Obavijest o održavanju 27. godišnje konferencije hrvatskih psihologa – Osijek 2019.

Poveznica na web 27GKHP http://konferencija2019.psihologija.hr/hr

 

TEME KONFERENCIJE

Opće teme:

 

Psihologija i digitalni svijet: razumijevanje funkcioniranja pojedinca u digitalnom okruženju

 

Psihički procesi i ponašanja se danas odvijaju u interakciji i integraciji fizičkog i digitalnog svijeta. Širina ove teme je velika jer obuhvaća sva istraživanja koja objašnjavaju ponašanja čovjeka u bilo kojem obliku interakcije s digitalnim svijetom (uključujući odbijanje korištenja tehnologija). Stoga ovdje navodimo samo neke od mogućih tema istraživanja: odnosa osobina ličnosti tipičnih korisnika nekih digitalnih servisa, provjera kognitivnog funkcioniranja u interakciji sa informacijsko-komunikacijskom tehnologijom (IKT), upravljanje dojmom o sebi i interakcije među ljudima na društvenim mrežama, roditeljska medijacija i odnos s djecom, interakcija realnog i virtualnog svijeta korisnika računalnih igara...


Psihologija i digitalni svijet: mogućnosti i izazovi života i razvoja u novim okolnostima


Digitalni svijet i informacijsko-komunikacijske tehnologije su razvile brojne nove (razvojne) ishode, kako pozitivne (npr. razvoj i korištenje aplikacije koja će pomoći učenicima s teškoćama da prate određene nastavne sadržaje) , tako i negativne (npr. vršnjačko nasilje preko interneta). Važno je znanstvenim, ali još više stručnim radovima, pratiti obilježja, korelate, ali i mogućnosti poticanja poželjnih ishoda ili prevencije i tretmana nepoželjnih ishoda, uz osobiti naglasak na programe zasnovane na dokazima učinkovitosti te pozivamo kolege psihologe i kolege iz srodnih struka da prezentiraju svoje stručne spoznaje, bilo u predavačkom ili u radioničkom obliku. U okviru ove teme očekujemo istraživanja koja npr. prate učinkovitost programa prevencije nasilja, učinkovitost podučavanja uz pomoć IKT-a, izazove smanjivanja različitih oblika problematičnog ponašanja ili bihevioralnih ovisnosti koje se vezuju uz digitalni svijet i slično.


Psihologija i digitalni svijet: promjene u djelovanju psihologa u digitalnom svijetu


Brojne promjene stručnog i znanstvenog rada psihologa posljedica su razvoja informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Najrašireniji i najjednostavniji primjer je primjena računala ili tableta u primjeni mjernih instrumenata. Digitalni svijet mijenja i djelovanje npr. psihologa u ljudskim resursima, školstvu, zdravstvu, socijalnoj skrbi... Pri tome se ne mijenja samo primjena mjernih instrumenata i prikupljanje podataka već psiholozi ulaze i u nova područja djelovanja i suradnje – npr. osmišljavanje reklama ili praćenje prometnih navika pomoću IKT-a i društvenih mreža postaje personalizirano i prilagođenije potrebama korisnika. Izlaganja koja se bave metodološkim izazovima primjene upitnika u digitalnom okruženju, kao i istraživanja ili iskustva iz prakse koja prikazuju kako psiholozi, pomoću novih tehnologija ili pomoću digitalnih servisa, uvode novine ili povećavaju funkcionalnost svog profesionalnog djelovanja su u fokusu ove teme.

 

Podteme:

• Biološki aspekti
• Emocije
• Mjerenje i metodologija
• Interpersonalni odnosi
• Rod i seksualnost
• Kliničke populacije 
• Socijalna skrb
• Psihoterapija i supervizija
• Međugrupni odnosi
• Međukulturalna istraživanja
• Obrazovanje
• Zdravlje
• Različiti aspekti dobrobiti
• Razvoj 
• Ličnost i individualne razlike
• Snage i vrline
• Rad i organizacija
• Profesionalno usmjeravanje
• Društvo i stvaranje politika
• Sport i fizička aktivnost
• Umjetnost i kultura
• Vojska

Objavljeno: 18. 3. 2019. u 11:24
Iva Černja Rajter

Dragi studenti i studentice psihologije,

Povodom održavanja četvrtog Regionalnog susreta studenata psihologije SPiRi u periodu od 24. – 27.04.2019. u organizaciji Udruge studenata psihologije PSIRIUS Filozofskog fakulteta u Rijeci na temu ''Cyberpsihologija i tehnološki napredak'' s ciljem okupljanja studenata psihologije iz Hrvatske i zemalja regije te poticanje diskusije i kritičnog mišljenja o aktualnim temama iz područja psihologije pozivamo Vas da se prijavite kao aktivni sudionici i izložite svoje radove te tako doprinesete održavanju našeg međunarodnog kongresa. Izlaganje Vaših radova na studentskoj sekciji SPiRi-ja odlična je prilika za prezenciju svog intelektualnog rada, stjecanje prezentacijskih vještina, razvijanje kritičkog mišljenja te upoznavanje i druženje s kolegama istih interesa iz različitih dijelova regije.

Ukoliko imate rad (istraživanje/teorijski seminarski rad/nacrt istraživanja) usko ili široko vezan uz temu ovogodišnjeg kongresa ''Cyberpsihologija i tehnološki napredak'' pridružite nam se!

Ukoliko nemate rad koji bi prijavili za aktivno sudjelovanje, pozivamo Vas na ništa manje vrijedno pasivno sudjelovanje.   

Na sljedećem linku možete prijaviti aktivno/pasivno sudjelovanje, prijave traju do 25.03.2019.:

https://goo.gl/forms/JIPz0dVpKmNIvD0p1

Veselimo se Vašoj prijavi i dolasku!

Organizacijski odbor SPiRi

Objavljeno: 8. 3. 2019. u 09:38
Iva Černja Rajter
Psihologija u Praksi (PuP)

"Klub studenata psihologije Feniks i ove vas godine poziva na stručni skup Psihologija u Praksi (PuP), koji će se održati 14. i 15. ožujka na Hrvatskim studijima!

Što radi vojni, a što penološki psiholog? Kako se u praksi primjenjuje mindfulness? Koja je uloga psihologa u pravosuđu? Jesu li svi neuropsiholozi nužno akademski orijentirani? Što podrazumijeva rad s darovitim pojedincima? Bave li se sportski psiholozi samo motivacijom?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja potražite na ovogodišnjem izdanju PuP-a, gdje će vam stručnjaci iz raznih područja nastojati približiti aspekte svog rada kroz dvodnevni ciklus predavanja i radionica. Uz bogati program, tradicionalno, vas očekuju nagradne igre, kava, hrana i naravno - veselo društvo!

Ovogodišnji predavači i program, kao i ostale informacije o skupu, bit će naknadno objavljene u samom eventu.

Ulaz je besplatan i otvoren za svu zainteresiranu javnost!

Link na event: https://www.facebook.com/events/1195798153912013/?event_time_id=1195798160578679

O PuP-u:

Psihologija u praksi (PuP) stručni je skup kojeg organizira Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu Feniks. Osnovni cilj PuP-a  je predstaviti studentima psihologije, kao i svima koje psihologija zanima, iskustvo psihologa zaposlenih u različitim područjima struke. "

 

Objavljeno: 4. 3. 2019. u 11:36
Administrator
Objavljeno: 15. 2. 2019. u 16:12
Uređeno: 15. 2. 2019. u 16:14
Iva Černja Rajter
33. GODIŠNJA KONFERENCIJA EUROPSKOG...

Hrvatsko psihološko društvo i European Health Psychology Society (Europsko društvo zdravstvene psihologije) sa zadovoljstvom objavljuju da će se 33rd Annual Conference of the European Health Psychology Society (33. Godišnja
konferencija Europskog društva zdravstvene psihologije) održati od 3.-7. 09. 2019. u Dubrovniku, Hrvatska. Tema konferencije je: Individuals and Professionals: Cooperation to Health (Pojedinci i stručnjaci: suradnjom do zdravlja). Više na: https://2019.ehps.net/


Godišnje konferencije Europskog društva zdravstvene psihologije okupljaju kolegice i kolege iz Europe, ali i s ostalih kontinenata, iz najširih područja psihologijske prakse i psihologijskih istraživanja, kao i onih iz ostalih srodnih struka, jer je tema zdravlja jedna od najvažnijih odrednica ljudskog ponašanja i doživljavanja, u svakoj životnoj dobi i u svim uvjetima okoline. Konferencija omogućuje izvanrednu razmjenu znanja i iskustava, susrete i umrežavanje kroz izvrsnu organizaciju rada, obilje hrane i sjajna druženja.

Uz Godišnju konferenciju održavaju se i dva kraća predkonferencijska skupa:
-CREATE Workshop, 1.-3. 09. 2019., više na: https://ehps.net/create/
-SYNERGY Expert Meeting, 2.-3. 09. 2019., više na: http://ehps.net/synergy
Za sva tri skupa dodjeljuju se stipendije – više na: https://ehps.net/grants-2/


Rok za prijavu sažetaka je do 28. 02. 2019. Sve obavijesti o konferenciji dostupne su na: https://2019.ehps.net/
Rok za ranu registraciju je 15. 06. 2019., a ponuđen je širi raspon iznosa kotizacije za različite skupine sudionika i za različite oblike sudjelovanja, prikazane na: https://2019.ehps.net/registration/

Članstvo u European Health Psychology Society (Europskom društvu zdravstvene psihologije) omogućuje povoljniju kotizaciju za godišnju konferenciju i predkonferencijske skupove te niz drugih pogodnosti: besplatan online pristup časopisima „Psychology & Health“ i „Health Psychology Review“, pretplatu na bilten „European Health Psychologist“, stipendije, povezivanje s ostalim članovima. Postoji više vrsta i cijena godišnje članarine:
- 75 eura za puno članstvo za psihologe i 25 eura za puno članstvo poslijediplomskih studenata;
- 25 eura za puno članstvo za psihologe i 15 eura za puno članstvo poslijediplomskih studenata iz zemalja niskog, nižeg-srednjeg i višeg-srednjeg prihoda (low-income economies, lower-middle-income economies and upper-middle-income economies by the World Bank list of countries).
Više o članarinama na: https://ehps.net/fees/; Više o European Health Psychology Society na: https://ehps.net/

Hrvatsko psihološko društvo je najstarija strukovna organizacija psihologa u Hrvatskoj, još od 1953. godine, u okviru kojeg djeluje Stručna sekcija za Zdravstvenu psihologiju, od 1992. godine. Zdravstvena psihologija u Hrvatskoj je od 1986. prisutna u visokoškolskim obrazovnim programima – diplomskim i poslijediplomskim te stručnim, u znanstvenim istraživanjima, te sve više u praktičnom radu psihologa. Više na: https://www.psihologija.hr/ Organizacijski odbor konferencije s veseljem će vas dočekati u Dubrovniku, neprocjenjivom biseru Jadranskog mora i glasovitom mjestu UNESCO-ve svjetske baštine te jednom od najprivlačnijih europskih turističkih odredišta. Skup se održava u konferencijskom centru hotela i resorta Valamar Lacroma Dubrovnik u kojem je organiziran i smještaj sudionika. Pozivamo vas da se pridružite ovom skupu, a mi ćemo vam omogućiti stručnu i znanstvenu razmjenu s kolegama iz različitih stručnih okruženja i zemalja na 33. Godišnjoj konferenciji Europskog društva zdravstvene psihologije od 3-7.09. 2019. godine!

 

Objavljeno: 15. 1. 2019. u 10:04
Uređeno: 15. 1. 2019. u 10:04
Iva Černja Rajter

Udruga studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Osijeku poziva Vas na prvu takvu konferenciju pod nazivom PsihOs Fest. Tema PsihOs Festa je „Od istraživanja do prakse“, a cilj je konferencije zainteresirati studente psihologije za praksu i istraživanja u psihologiji te ujedno upoznati i približiti koncept psihologije laicima.

CILJNE SKUPINE :

 • studenti psihologije i srodnih struka (pedagogije, medicine, sociologije, učiteljskog fakulteta)
 • stručnjaci iz psihologije i srodnih struka  
 • ljudi koji nemaju znanja iz psihologije (laici)

MJESTO ODRŽAVANJA : Filozofski fakultet u Osijeku, L. Jagera 9

VRIJEME ODRŽAVANJA: 22.2.2019. (petak) i 23.2.2019. (subota)

PRIJAVE ZA AKTIVNO SUDJELOVANJE KAO I PRIJAVE SAŽETAKA RADOVA TRAJU DO:

 30.01.2019.

Objavljeno: 20. 11. 2018. u 14:40
Iva Černja Rajter

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce Vas poziva na 6. Sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“ koje će se održati u Zagrebu ovog studenog u sljedećim terminima:
• Petak 23. studenog 2018. godine na bazenu Svetice - Ulica Divka Budaka 21, od 16:00 do 18:30 sati (natjecanje traje od 17-18 sati)
• Subota 24. studenog 2018. godine u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava - prilaz Tomislava Špoljara 2, od 8:00 - 15:30
• Nedjelja 25. studenog 2018. godine u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava - prilaz Tomislava Špoljara 2; od 8:00 do 15:30
Za priključivanje kao volonter molimo Vas da nam se pridružite na sastanku 22.11.2018. godine u 19:15 sati u Albaharijevoj 2, Mjesna Samouprava Knežija. Ukoliko želite možete doći u 18:00 sati na trening da vidite kako izgleda uloga asistenta djetetu s teškoćama u razvoju na natjecanju.
Za sva pitanja slobodno nas kontaktirate na: info@ti-si-sunce.hr

Objavljeno: 15. 11. 2018. u 10:01
Iva Černja Rajter

CROATIA osiguranje d.d. objavljuje natječaj za studentsko radno mjesto u Sektoru za upravljanje ljudskim potencijalima:
ASISTENT U SEKTORU ZA UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA – PSIHOLOG (m/ž):
Broj izvršitelja/ica: 1
Mjesto rada: Zagreb, Ulica Vatroslava Jagića 33
Vrsta radnog odnosa: studentski rad
Početak rada: studeni 2018
Radno vrijeme: fleksibilno između 8 i 17 h, pon – pet
Satnica: 25 kn/h


Odgovornosti:
• Sudjelovanje u provođenju postupka psihologijske obrade kandidata u svrhu selekcije i
zapošljavanja (predselekcija, asistiranje pri testiranjima i intervjuima)
• Administriranje baze podataka kandidata
• Koordinacija sa članovima tima psihologa te sa kolegama iz drugih Sektora u procesu selekcije
• Dogovaranje testiranja i intervjua sa kandidatima putem telefona i maila
• Vođenje evidencije studenata i studentskih ugovora
• Vođenje brige o fizičkom i virtualnom arhiviranju dokumenata te o materijalima potrebnim za
psihologijsko testiranje
• Logistička podrška u organizaciji edukacija za zaposlenike
• Ostali pomoćni zadaci


Uvjeti koje kandidat mora ispunjavati:
• Upisan diplomski studij psihologije
• Mogućnost rada 30 – 40 h tjedno, kroz duži period
• Napredno korištenje Microsoft Office paketa (posebice Excela)


Prednosti:
• Apsolventi (sa mogućnošću rada na puno radno vrijeme)
• Iskustvo rada u području ljudskih potencijala
• Proaktivnost u obavljanju radnih zadataka
• Profesionalnost u ophođenju sa kandidatima i kolegama
• Razvijena vještina organizacije vremena i radnih zadataka
• Analitičnost, komunikativnost, agilnost


Ako ste zainteresirani za navedenu poziciju, udovoljavate navedenim uvjetima i želite raditi u poticajnom
radnom okruženju u kojem možete primijeniti svoja znanja stečena na fakultetu, pošaljite nam životopis na
hrvatskom jeziku najkasnije do 25.11.2018. na studentski.posao@crosig.hr uz napomenu "SULJP".
 

Objavljeno: 12. 11. 2018. u 13:04
Iva Černja Rajter

Expertus grupa je konzultantska tvrtka koja svojim klijentima, kandidatima i poslodavcima koji rade i
posluju u farmaceutskoj industriji na razini Adriatic regije, pruža konzultantske usluge i rješenja na
području ljudskih potencijala. Radi osnaživanja svog tima, tražimo pouzdane i odgovorne osobe, sklone
radu s ljudima za radno mjesto:


ASISTENT U ODJELU PRIVLAČENJA I SELEKCIJE m/ž
(Mjesto rada: Zagreb)


Glavne odgovornosti uključuju: pružanje podrške konzultantima na području privlačenja i selekcije
kadrova u obavljanju njihovih svakodnevnih radnih zadataka.


Specifične odgovornosti uključuju:
▪ komunikacija s kandidatima, naručivanje kandidata na razgovore i slanje potvrda termina
kandidatima
▪ pretraživanje baza kandidata i filtriranje kandidata
▪ pronalaženje novih potencijalnih kandidata korištenjem svih dostupnih resursa
▪ održavanje baze kandidata; redovito ažuriranje i umrežavanje s kandidatima
▪ primanje i ugošćivanje kandidata
▪ drugi administrativni poslovi u potrazi i selekciji prema potrebama poslovanja
Idealan kandidat/kandidatkinja za ovu poziciju ispunjava slijedeće uvjete:
▪ redovni student/studentica diplomskog studija ili apsolvent fakulteta psihologije
▪ aktivno služenje engleskim jezikom u govoru i pismu (minimalno B2 razina)
▪ aktivno korištenje MS Office aplikacija (Excel, Word, PowerPoint, Internet Explorer)


Proaktivna i snalažljiva osoba, koja je spremna brzo učiti i usvajati nova znanja, biti će u mogućnosti
odgovoriti zahtjevima ovog radnog mjesta.


Odabranom kandidatu nudimo:
▪ mogućnost rada na temelju Studentskog ugovora (fakultetske obveze će se uzeti u obzir kod
organiziranja radnog vremena)
▪ mogućnost učenja i razvoja
▪ rad u dinamičnom i timskom okruženju


Pozivamo sve zainteresirane kandidate koji nam se žele pridružiti i pomoći nam u ispunjavanju
očekivanja i potreba naših klijenata da nam dostave svoj životopis najkasnije do 18.11.2018. na mail
adresu: nikolina.bulat@expertus-solutio.com.
Kandidate koji ispunjavaju tražene uvjete kontaktirat ćemo u najkraćem roku!
 

Objavljeno: 22. 10. 2018. u 12:03
Iva Černja Rajter

You can apply until November 30th, 2018
Please find more information here: https://entwine-itn.eu/research/overview-work-packages/

What do we ask? You have obtained a Master’s degree or equivalent in psychology, sociology, (health) economics, health policy, health sciences, communication sciences, health technology, computer sciences, or related fields before March 1st, 2019.


What do we study?
Informal caregivers provide unpaid care to relatives or acquaintances with a chronic illness, disability, or other long-lasting care need. Mostly due to increased longevity and medical advances, the care needs of individuals for long-term care rise rapidly while the availability of informal caregivers decreases. Since the European health care systems rely heavily on the provision of informal care, this so called ‘Care Gap’ will create problems for their sustainability.


What are our main research questions?
• What are the current and future caregiving challenges? What motivates diverse groups of informal caregivers to provide care, also across countries?
• Which specific (psychosocial) interventions, services and technology-based interventions could be helpful to caregivers? How can we best deliver these interventions, services, and tools to sustain willingness to care amongst caregivers?
• How can we promote the implementation and dissemination of evidence-based interventions, services, and tools aimed to support informal caregiving?
We will study these research questions within the ENTWINE network. ENTWINE is a 4-year Marie Skłodowska-Curie Innovation Training Network (ITN), funded by the European Union. The Network will employ 15 Early Stage Researchers (ESRs).


What do we offer? The PhD student will be appointed for a 3-year advanced international, multidisciplinary and intersectoral research training at and conform the conditions of the host organization indicated for each position. Additionally, we offer:
• Transdisciplinary experiences with targeted secondments to practice communities and companies.
• The opportunity to acquire outstanding complementary training in transferable skills (e.g. presentation techniques, networking, publishing, and outreach) as well as leadership, innovation and entrepreneurial skills.
Job description You can find a description of the 15 PhD positions here: https://entwine-itn.eu/research/overview-work-packages/. For details on recruitment procedures, please see: https://entwine-itn.eu/recruitment/. Questions? entwine@umcg.nl.

Objavljeno: 19. 10. 2018. u 10:16
Iva Černja Rajter

Privredna banka Zagreb d.d. je društvo čija je vizija biti uzor i centar izvrsnosti u području financijskog poslovanja u Hrvatskoj. Usmjereni smo na prepoznavanje vrijednosti i talenta naših zaposlenika, pružamo vrhunske uvjete za profesionalni razvoj i želimo zajednički stvarati nove vrijednosti. S ciljem održavanja kvalitete i pouzdanosti našeg poslovanja te osnaživanja unutarnjih snaga Privredne banke Zagreb d.d., tražimo motivirane i savjesne osobe zainteresirane za prvi korak u karijeri u području organizacijske psihologije na radnom mjestu:

Student psihologije (m/ž)

u Ljudskim resursima i organizaciji

Navedeno radno mjesto primarno obuhvaća poslove podrške u domeni profesionalne selekcije i upravljanja ljudskim resursima. Konkretni zadaci odnose se na:

 

 • zaprimanje otvorenih ponuda te administriranje baze otvorenih ponuda
 • kontakt s internim i eksternim kandidatima u selekciji
 • pomoćne aktivnosti vezane uz organizaciju i provedbu psihologijskih testiranja
 • unos podataka o kandidatima u selekcijskim postupcima
 • administraciju baza podataka Ljudskih resursa

 

Koga tražimo?

 

Za navedeno radno mjesto tražimo redovne studente završne godine diplomskog studija/apsolvente psihologije koji su u mogućnosti raditi puno radno vrijeme putem vlastitog studentskog ugovora kroz duži vremenski period. Mogućnost rada preko Studentskog servisa je nužna. Kandidati moraju izvrsno poznavati rad na računalu (ponajprije MS Office paket), kao i aktivno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Očekujemo visoku motiviranost za rad u području organizacijske psihologije, kao i želju za stjecanjem novih znanja. Idealni kandidati su komunikativne osobe koje su visoko organizirane, precizne i sklone timskom radu. Prednost imaju kandidati s prethodnim iskustvom na sličnim poslovima.

 

Što možete očekivati od rada u Privrednoj banci Zagreb d.d.?

Rad uz mentora u prijateljskom okruženju koje ohrabruje i potiče usvajanje novih znanja i vještina, razvoj osobnih potencijala te samostalnost u radu. Možete očekivati izazovne i raznolike radne zadatke, rad na brojnim projektima te upoznavanje s međunarodnom strukturom velike organizacije kroz suradnju s raznim organizacijskim dijelovima.

 

Kako se prijaviti?

 

Ukoliko se prepoznajete u opisu traženih kandidata te ste zainteresirani za rad u Privrednoj banci Zagreb d.d., pozivamo Vas da se prijavite putem e-maila na adresu nina.lucanin@pbz.hr uz predmet 'Student u Ljudskim resursima i organizaciji'. Svojoj prijavi obavezno priložite životopis i ispunjeni 'PBZ Prijavni upitnik' koji možete preuzeti na korporativnim stranicama Banke (www.pbz.hr).

Prijave se zaprimaju do 04. studenog 2018.

Objavljeno: 15. 10. 2018. u 18:51
Iva Černja Rajter

U sklopu aktivnosti Savjetovalista Hrvatskih studija ozivamo Vas na besplatnu radionicu Mentalnog Treninga pod nazivom „Suočavanje sa stresom uz primjenu biofeedback-a“ koja će se održati u četvrtak 18.10.2018. od 14:20 do 15:50.

Svaki dan suočavamo se s različitim stresnim situacijama. U sklopu radionice Mentalnog Treninga studenti i svi zainteresirani imaju prilike naučiti nešto više o stresu, da li je stres nužno loš, koje sve vrste stresa razlikujemo te na koje načine se svakodnevno možete lakše suočiti sa  stresnim situacijama. Uz to imat ćete priliku i vidjeti kako izgleda primjena biofeedback uređaja koji koristimo u sklopu mentalne pripreme.

Trajanje radionice: 90 min

Objavljeno: 15. 10. 2018. u 18:49
Iva Černja Rajter

Udruga

HRABRI TELEFON
 

poziva studente i studentice 3. godine preddiplomskog te studente i studentice diplomskog studija psihologije/pedagogije/socijalnog rada/Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta da postanu volonteri na programima

 

HRABRI TELEFON ZA DJECU; HRABRI TELEFON ZA MAME I TATE;  E-SAVJETOVANJE

 

            i studente i studentice 2. i 3. godine preddiplomskog te studente i studentice diplomskog studija psihologije/pedagogije/socijalnog rada/Edukacijsko-rehabilitacijskog/Učiteljskog fakulteta da postanu volonteri na programu

 

POMOĆ PRI UČENJU U DJEČJOJ KUĆI BOROVJE

 

PRIJAVITI SE MOŽETE SLANJEM ISPUNJENE APLIKACIJE U PRILOGU DO 28.10.2018. (nedjelja) na:

volontiranje@hrabritelefon.hr

 

Više informacija o programima:

www.hrabritelefon.hr

01 3793 000, svakim radnim danom od 9 do 17 sati

Objavljeno: 15. 10. 2018. u 18:48
Iva Černja Rajter

Program „Moje pravo na igru i sport“ se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine, a trenutno ga
financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt je sportsko-rekreativni i
razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za
djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Te aktivnosti se provode kontinuirano tijekom čitave godine, a
trenutno primamo prijave volontera za period od listopada 2018. do 31.07.2019. godine, odnosno prema
mogućnostima pojedinaca. Više info o programu: www.ti-si-sunce.hr


AKTIVNOSTI I POSLOVI VOLONTERA
Volonteri su obavezni prisustvovati barem na 4-5 sati unutar mjesec dana na nekom od treninga u dvorani:
• ponedjeljkom od 18:00 do 19:00 i/ili od 19:00 do 20:00
• četvrtkom od 17:00 do 18:00 i/ili od 18:00 do 19:00
Ili na nekom od treninga u bazenu:
• srijedom od 17:00 do 18:00 na bazenu Svetice kod Maksimira
• subotom od 15:00 do 16:00 na bazenu Mladost, kod SC Stjepan Radić
Centar Sunce će osigurati i nekoliko edukacija na temu rada s pojedinim teškoćama u razvoju i supervizije za
volontere na kojima očekujemo većinu volontera, te od 23.-25. Studenog 2018. ćemo organizirati 6. sportsko
natjecanje „Naše pravo na sport“ u suradnji s volonterima.


POŽELJNE KOMPETENCIJE I KVALIFIKACIJE VOLONTERA
• usmjerenost na korisnika – dijete s teškoćama u
razvoju, roditelje i čitavu obitelj
• osobna odgovornost
• etičnost
• želja za učenjem
• kreativnost u rješavanju problema i
postavljanju motoričkih zadataka
• snalažljivost u nepredvidivim situacijama
• fleksibilnost
• emocionalna inteligencija i empatija
• proaktivnost
• postavljanje jasnih granica
• uzajamno poštovanje
• predanost/posvećenost i ustrajnost.


Prijave na e-mail: info@ti-si-sunce.hr
Molimo zainteresirane volontere da nam pošalju svoj životopis sa svim potrebnim podacima (ime i prezime,
OIB, adresa, br. mobitela, e-mail i podaci o studiranju – koji fakultet, smjer, radno iskustvo ako ga imate i sl.).
 

Objavljeno: 3. 10. 2018. u 10:29
Iva Černja Rajter
VI. PerspektivA - "Kome,...

VI. PerspektivA - drugačija konferencija mladih psihologa koja se ove se godine održava 13. i 14. listopada u Zagrebu, s temom "Kome, uostalom, treba mentor?!"

Sudjelovati mogu svi, i to aktivno (kao izlagač ili voditelj radionice) pasivno te u obliku sudjelovanja u nagradnom natječaju za NajProjekt (psiholozi i studenti psihologije). Oni koji su diplomirali u posljednjih godinu dana mogu sudjelovati i u nagradnom natječaju za NajDiplomski.

Sudjelovanje je besplatno i vrednovano kao stručno usavršavanje od strane Hrvatske psihološke komore.  

Više o oblicima sudjelovanja i o PerspektivI može se pronaći na našoj web i Facebook stranici.

Objavljeno: 20. 9. 2018. u 09:35
Iva Černja Rajter

Povodom obilježavanja 5.godišnjice rada Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja oraniziramo tribinu:'' Kako do iskustva?'' koja će se održati u utorak 25.rujna 2018.godine u centru MaMa, Preradovićeva 18, s početkom u 18:00 sati. Na tribini će prisutni imati priliku saznati ''iz prve ruke'' koji su to izazovi s kojima se susreću volonteri na 116 006 liniji.

Govornici na tribini biti će volonteri NPC-a, studenti različitih fakulteta, koji će ispričati zašto su se odlučili volontirati u NPC-u s obzirom na odabir fakulteta, koji su izazovi s kojima su se suočili na liniji te zašto da drugi slijede njihov put i sami postanu volonter/ka Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Bili bismo Vam veoma zahvalni kada biste podijelili poziv studentima  jer se upravo oni odlučuju na volontiranje u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Potvrdu dolaska javiti na npc.volonteri@gmail.com

Link na Facebook event: https://www.facebook.com/events/967045530165302/ 

Također, željeli bismo s vama podijeliti otvoreni poziv na volontiranje u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja te vas zamoliti da isti podijelite sa studentima. 

Link na novi poziv za volontiranje: http://pzs.hr/2018/09/17/poziv-na-volontiranje-u-nacionalni-pozivni-centar-za-zrtve-kaznenih-djela-i-prekrsaja/

Objavljeno: 8. 6. 2018. u 10:00
Iva Černja Rajter

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo Vas na sudjelovanje na znanstvenom skupu 5. Riječki dani eksperimentalne psihologije koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Rijeci 24. i 25. 09. 2018. u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Program skupa uključuje izlaganja iz eksperimentalne psihologije, uključujući područja osjeta, percepcije, pažnje, pamćenja, psiholingvistike, kategorizacije, mentalne imaginacije, rješavanja problema, zaključivanja, prosuđivanja, odlučivanja, socijalne kognicije, emocija i psihofiziologije, kao i druga područja eksperimentalne psihologije.

Cilj je skupa povezivanje istraživača iz područja eksperimentalne psihologije iz Hrvatske i susjednih zemalja radi razmjene iskustava, praćenja suvremenih trendova i dodatne edukacije putem radionica. Isto tako, želimo poticati interdisciplinarnu suradnju sa stručnjacima iz bliskih područja znanosti, kao što su kognitivna neuroznanost i lingvistika.

Skup će uključivati usmena priopćenja, radionice i plenarna predavanja.
Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski. Kao i prethodnih godina na ovom skupu nema kotizacije. Rok za prijavu i predaju sažetaka je 31. 08.
2018. Sažeci veličine od 200 do 300 riječi i prijava šalju se u elektroničkom obliku na e-mail adresu: repsi@ffri.hr

Nagrada Branko Sremec bit će dodijeljena najboljim studentskim radovima.
Više informacija o skupu možete saznati na web stranici https://www.ffri.hr/repsi/


Veselimo se vašem dolasku!

U ime organizacijskog odbora,

Dražen Domijan

Objavljeno: 8. 6. 2018. u 09:58
Iva Černja Rajter

INSTITUT DRUŠTVENIH ZNANOSTI IVO PILAR, Zagreb, Marulićev trg 19

raspisuje N A T J E Č A J za zapošljavanje na suradničko radno mjesto asistenta, znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje psihologija – 1 izvršitelj
Radni odnos zasniva se na teret Hrvatske zaklade za znanost, za rad na međunarodnom znanstvenom projektu u sklopu Horizon 2020, br. 725349 – Dialogue About Radicalisation and Equality DARE
Ugovor o radu sklapa se na određeno vrijeme od četiri godine.

Više informacija na poveznici: http://www.pilar.hr/2018/05/natjecaj-za-asistenta-projekt-dare-hrvatska-zaklada-za-znanost-od-18-5-2018/

Objavljeno: 23. 5. 2018. u 09:28
Iva Černja Rajter

Poštovana/i,
ovim putem vas pozivamo na panel diskusiju pod nazivom „Intrigantno F u filmu“ (F kao film/F kao dijagnoza), koja će se u okviru VERN' Foruma održati u srijedu 23. svibnja, s početkom u 11:30 sati na Sveučilištu VERN' (dvorana 200, II. kat).
Zašto su ljudska psiha i njezini poremećaji intrigantna tema u filmskoj umjetnosti, kako su upravo na temu F – dijagnoza velikani filmske umjetnosti stvorili neka od najvećih remek djela te zašto se često s mnogima od filmskih (anti)junaka možemo identificirati ili s njima suosjećati objasnit će:
 prof. dr. sc. Vlado Jukić, dr. med., ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče
 Goran Bogdan, glumac
 Zrinka Matijević Veličan, filmska i TV redateljica
 Živorad Tomić, redatelj i filmski kritičar.
Detaljnije informacije o panelu možete pročitati na VERN'ovoj internetskoj stranici.
Molimo Vas da Vaš dolazak i rezervaciju mjesta u publici potvrdite putem emaila rino.medic@vern.hr .
Za sve dodatne detalje i informacije o događaju slobodno nas kontaktirajte.
Veselimo se Vašem dolasku!
S poštovanjem,
Rino Medić

Objavljeno: 22. 3. 2018. u 14:07
Iva Černja Rajter

Expertus grupa je konzultantska tvrtka koja svojim klijentima, kandidatima i poslodavcima koji rade i posluju u farmaceutskoj industriji na razini Adriatic regije, pruža konzultantske usluge i rješenja na području ljudskih potencijala.

Radi kontinuiranog razvoja poslovanja i osnaživanja svog tima, tražimo pouzdane i odgovorne osobe, sklone radu s ljudima za radna mjesta:
ASISTENT ZA POTRAGU I SELEKCIJU m/ž - 2 osobe (Mjesto rada: Zagreb)

Glavne odgovornosti uključuju: pružanje podrške konzultantima na području potrage i selekcije kadrova u obavljanju njihovih svakodnevnih radnih zadataka.


Specifične odgovornosti uključuju:
▪ pronalaženje novih potencijalnih kandidata korištenjem svih dostupnih resursa
▪ održavanje baze kandidata; redovito ažuriranje i umrežavanje s kandidatima
▪ pretraživanje baza kandidata i filtriranje kandidata
▪ komunikacija sa kandidatima, naručivanje kandidata na razgovore i slanje potvrda termina kandidatima
▪ pomoć kod provedbe testiranja kandidata, vođenje evidencije testiranja
▪ primanje i ugošćivanje kandidata
▪ priprema i ažuriranje različitih tablica i evidencija
▪ drugi administrativni poslovi u potrazi i selekciji prema potrebama poslovanja


Idealan kandidat/kandidatkinja za ovu poziciju ispunjava slijedeće uvjete:
▪ redovni student/studentica diplomskog studija ili apsolventi fakulteta društveno-humanističkih
znanosti sa studentskim pravima; poželjno psihologija ali nije uvjet
▪ aktivno služenje engleskim jezikom u govoru i pismu (minimalno B2 razina)
▪ aktivno korištenje MS Office aplikacija (Excel, Word, PowerPoint, Internet Explorer)
▪ prednost imaju studenti/studentice s iskustvom rada tijekom studija u području ljudskih resursa,
psihologije i/ili radnog prava (nije uvjet)


Idealan kandidat/kandidatkinja treba posjedovati slijedeće vještine i osobine:
▪ usmjerenost na klijenta i kvalitetu
▪ proaktivnost i pozitivan 'can do, will do' pristup radu
▪ orijentiranost na rokove
▪ razvijene komunikacijske i prezentacijske vještine uz poznavanje poslovne korespondencije
▪ spremnost na timski rad
Proaktivna i snalažljiva osoba, koja je spremna brzo učiti i usvajati nova znanja, biti će u mogućnosti
odgovoriti zahtjevima ovog radnog mjesta.


Odabranom kandidatu nudimo:
▪ mogućnost rada na puno radno vrijeme na temelju Studentskog ugovora (fakultetske obveze će
se uzeti u obzir kod organiziranja radnog vremena)
▪ rad u dinamičnom i timskom okruženju
▪ mogućnost učenja i razvoja
▪ mogućnost stalnog zaposlenja po završetku fakulteta


Pozivamo sve zainteresirane kandidate koji nam se žele pridružiti i pomoći nam u ispunjavanju
očekivanja i potreba naših klijenata da nam dostave svoju zamolbu i životopis najkasnije do 27.03.2018.
na mail adresu: recruiter@expertus-solutio.com.
Kandidate koji ispunjavaju tražene uvjete kontaktirat ćemo u najkraćem roku!
 

Objavljeno: 28. 2. 2018. u 12:02
Iva Černja Rajter
"MOJE PRAVO NA IGRU I...

Tražimo volontere kao asistente djeci s teškoćama u razvoju na

 sportskim treninzima u dvorani i u bazenu

 Program „Moje pravo na igru i sport“  se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine, a trenutno ga financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt je sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Te aktivnosti se provode kontinuirano tijekom čitave godine, a trenutno primamo prijave volontera za period od ožujka 2018. do 31.07.2018. godine, dok se nastavak očekuje od rujna. Više info o programu: www.ti-si-sunce.hr

AKTIVNOSTI I POSLOVI VOLONTERA

Volonteri su obavezni prisustvovati barem na 4-5 sata unutar mjesec dana na nekom od treninga u dvorani:

 • ponedjeljkom od 18:00 do 19:00 i/ili od 19:00 do 20:00
 • četvrtkom od 17:00 do 18:00 i/ili od 18:00 do 19:00

Ili na nekom od treninga u bazenu, točne termine ćemo objaviti naknadno, no okvirno će to biti:

 • srijedom od 17:00 do 18:00 na bazenu Svetice kod Maksimira
 • subotom od 11:00 do 12:00 na bazenu Mladost, kod SC Stjepan Radić

Centar Sunce će osigurati i nekoliko edukacija na temu rada s pojedinim teškoćama u razvoju i supervizije za volontere na kojima očekujemo većinu volontera, te u studenom ćemo organizirati 6. sportsko natjecanje „Naše pravo na sport“ u suradnji s volonterima.

 POŽELJNE KOMPETENCIJE I KVALIFIKACIJE VOLONTERA

 • usmjerenost na korisnika – dijete s teškoćama u razvoju, roditelje i čitavu obitelj
 • osobna odgovornost
 • etičnost
 • želja za učenjem
 • kreativnost u rješavanju problema i postavljanju  motoričkih zadataka
 • snalažljivost u nepredvidivim situacijama
 • fleksibilnost
 • emocionalna inteligencija i  empatija
 • proaktivnost
 • postavljanje jasnih granica
 • uzajamno poštovanje
 • predanost/posvećenost i ustrajnost.

 

Prijave na e-mail: info@ti-si-sunce.hr

Molimo zainteresirane volontere da nam pošalju svoj životopis sa svim potrebnim podacima (ime i prezime, OIB, adresa, br. mobitela, e-mail i podaci o studiranju – koji fakultet, smjer, radno iskustvo ako ga imate i sl.).

Objavljeno: 20. 2. 2018. u 12:54
Uređeno: 20. 2. 2018. u 12:56
Iva Černja Rajter
Asistent Medijskih istraživanja (m/ž)

Nova TV je uspješna i moderna komercijalna televizija koja okuplja mladi i iskusni tim medijskih profesionalaca. Strategija kompanije je multimedijalna platforma – sinergija televizije i interneta. Dinamično radno okružje osiguravaju vrhunska tehnologija, inovativni pristup i izazovi suvremenog medijskog tržišta. U našoj tvrtki gradimo ugodnu radnu atmosferu i povjerenje zaposlenih pružajući im kontinuiranu mogućnost stjecanja novih znanja, vještina i napredovanja.


Uslijed daljnjeg razvoja naših operacija tražimo izvrsnu osobu za poziciju:
Asistent Medijskih istraživanja (m/ž)


Opis posla i glavni zadaci:
- analiza i interpretacija podataka te izrada različitih vrsta izvještaja na području online sadržaja, televizijske gledanosti i društvenih mreža
- praćenje i analiza trendova u medijskoj industriji, analiza tržišta i istraživanje stavova potrošača
- izrada Ad Hoc izvještaja prema specifičnim potrebama odjela
- sudjelovanje u interpretaciji i prezentaciji podataka prema klijentima


Uvjeti:
- VSS iz područja sociologije, psihologije ili nekih od srodnih fakulteta društvenih znanosti
- razumijevanje medijskog okruženja i izražena želja za radom u istom
- posjedovanje analitičkih sposobnosti i kritičkog razmišljanja
- sposobnost timskog rada i dobre suradnje u malom timu
- odgovornost prema radnim zadacima i visoka motiviranost za rad
- dobro poznavanje MS Office alata (Word, Excel, Power Point)
- prednost imaju kandidati koji poznaju rad u sljedećim programima: Arianna, Gemius, BrandPuls,
Google Analytics (poželjno, ali nije uvjet)


Što nudimo:
- rad u dinamičnom okruženju i kreativnoj industriji
- mogućnost osobnog usavršavanja i profesionalnog razvoja
Ukoliko ste zainteresirani za ovu poziciju i ispunjavate tražene uvjete, dostavite nam svoj životopis na mail posao@novatv.hr najkasnije do 28.2.2018. Vaše ćemo podatke tretirati s maksimalnom diskrecijom. U najskorijem roku javit ćemo se s informacijama o daljnjem tijeku procesa zapošljavanja.
 

Objavljeno: 14. 2. 2018. u 11:40
Iva Černja Rajter

Plivački klub Natator je provoditelj program plivanja za djecu I mlade s teškoćama u razvoju, od Halliwick concepta I poduke plivanja, do natjecateljskog plivanja.  Više o klubu pročitajte na http://natator.hr/o-nama/

Godišnje klub ima više od 250 članova s invaliditetom I djece s teškoćama u razvoju.  Zbog individualnog oblika rada u poduci plivanja, moramo osigurati pomagača za svakog korisnika neplivača.

Svake srijede od 11-12 h, od 14.2. – 31.5. na bazenu Setice provodimo program provjere znanja plivanja I usavršavanja plivanja za školsku djecu Centra Slava Raškaj. Predviđeno je da će na mjesečnoj bazi program pohađati 60-80 djece I mladih s teškoćama u razvoju, tj 15 ak djece po terminu srijedom od 10-11 sati.

Tražimo volontere za svako dijete!

Naziv pozicije

•         Pomagač u bazenu u radu s djecom s poteškoćama u razvoju

Mjesto i termini rada: bazen za rasplivavanje – Svetice , srijeda 10-11 h

Prijava za volontiranje putem online obrasca: http://natator.hr/postani-nas-volonter/

 GSM kontat: 091 30 30 919 (Ivan)

Opis poslova volontera:

Uloga volontera je da uz upute trenera/voditelja grupe pripomogne podučavanju djece s teškoćama u razvoju da sudjeluju u vodenim aktivnostima te da se samostalno kreću u vodi i nauče plivati.

Kompetencije volontera: Vještine koje su neophodne za rad je znanje plivanja i smisao za rad s djecom.

Edukacija: Svaki volonter će pristupiti obuci koja se sastoji od predavanja i praktičnog rada na bazenu.

Korist za volontera: PK Natator će ponuditi volonterima koji volontiraju minimalno 3 mjeseca edukaciju po Halliwick programu, uvjerenje o volontiranju i volontersku knjižicu koje će moći priložiti dokumentaciji u zamolbi za posao.

Ana Sršen

Predsjednica PK Natator

www.natator.hr

Objavljeno: 14. 2. 2018. u 10:11
Uređeno: 14. 2. 2018. u 10:13
Iva Černja Rajter
14th ENYSSP CONFERENCE

 

 

 

 

 

 

 

WHEN
26.—28.04.2018.


WHERE
Zagreb, Croatia
University Department of Croatian Studies

FEES:
Standard registration

2,5 days
100€ ENYSSP members
130€ non-members


1 day
60€ ENYSSP members
70€ non-members

PROGRAM
• Applied sport psych. workshops
• Oral presentations
• Best poster and workshop awards
• Evening program on the 26th
• ENYSSP dinner on the 27th

 

 

Objavljeno: 12. 2. 2018. u 14:42
Iva Černja Rajter

We are editing a special issue entitled: The psychology of irrational beliefs to appear in the Journal Psihologija. Psihologija is an international peer-reviewed gold Open Access quarterly journal, listed in WoS, PsychINFO, Scopus etc.; journal's five-year impact factor is 0.420.

Focus of the Special Issue, Aims, and Scope
There is accumulated evidence that irrational beliefs should not be viewed as rare, pathological phenomena. On the contrary, irrational beliefs are widespread and cannot be tied to any specific culture or social environment.
We use the term Irrational beliefs as an umbrella term for a variety of psychological constructs, from superstition to conspiracy beliefs. Apart from its distribution in general and specific populations (e.g. scientists or medical professionals), we are also interested in the determinants of these beliefs (perceptive, cognitive and motivational) and their outcomes in different areas (from civic activism to health-related behaviours).
The topics of interest for contributed papers include, but are not limited to:
• Various types of irrational beliefs: conspiracy theories, superstitions, paranormal beliefs etc;
• Rational vs. irrational beliefs: Analytical vs. intuitive thinking; Scientific vs non-scientific reasoning;
• Determinants of irrational beliefs: Basic Personality Traits, Cognitive styles (e.g., Need for closure, Need for Consistency), Perception styles (Illusory pattern perception), Motivational determinants (e.g., Need for uncertainty reduction), Competences (e.g. Scientific literacy or Media literacy)
• Outcomes of irrational beliefs– e.g. in civic activism (distrust in public institutions, non-voting, non-volunteering), educational context (climate change denial, creationism, and other pseudo-scientific content in curricula), or in health-related behaviour (non-vaccinating, avoiding traditional medicine).
The topics can be addressed either from the perspective of social psychology or psychology of individual differences.

How to Submit
There is a two-stage submissions process. Initially, interested authors are requested to submit extended abstracts of their proposed papers. Authors of the selected abstracts will then be invited to submit full papers. All papers will undergo blind peer review.
Stage 1: Structured Abstract Submission
Interested authors should submit a structured abstract of the planned manuscript before submitting a full paper. The goal is to provide authors with prompt feedback regarding the suitability and relevance of the planned manuscript to the special issue.
Structured abstracts must not exceed 1500 words and should entail the following sections: (a) Background, (b) Objectives, (c) Research question(s) and/or hypothesis/es, (d) Method, (e) Results, (f) Conclusions and implications (expected).
Structured abstracts should be submitted via email to both guest editors: izezelj@f.bg.ac.rs and ljiljana.lazarevic@f.bg.ac.rs. Please state in the subject that it is a submission for a special issue of Psihologija. The deadline for submission of structured abstracts is March 1, 2018.
Stage 2: Full Paper Submission
For those who have been encouraged to submit a full paper, the deadline for submission of manuscripts is June 1, 2018.
Full manuscripts should be submitted electronically, via http://aseestant.ceon.rs/index.php/psi/user/register.
Please state clearly in the Cover letter that it is a submission for a special issue. Full manuscripts will undergo a blind peer-review process. All papers should adhere to the APA reporting standards and should not be longer than 5000 words.
For detailed journal guidelines please consult:
http://www.doiserbia.nb.rs/journal.aspx?issn=0048-5705&pg=instructionsforauthors .

About the Journal
Psihologija is an international peer-reviewed Open Access quarterly journal, listed in major databases: WoS, PsychINFO, Scopus.
ISSN: 0048-5705
Impact factor: 0.333
5-Year Impact Factor: 0.420
It is published by Serbian Psychological Association, subsidized by Serbian Ministry of Science.
The journal strongly supports Open Science policies and is published under “gold” open access.
There are no charges for authors or any third party for publication.
Manuscripts are available in an Online-first format immediately upon acceptance.
Important Dates
March 15, 2018: Abstract Submission
April 1, 2018: Decision on Submitted Abstract
June 15, 2018: Submission deadline
August 15, 2018: First Round Decisions
October 15, 2018: Revised manuscripts due
December 15, 2018: Editorial decision on revised papers and Final acceptance notification
December 2018– February 2019 Online publication
March 2019: Hardcopy publication

Objavljeno: 25. 1. 2018. u 15:00
Iva Černja Rajter

Dear colleague,

you are cordially invited to the 13th Alps-Adria Psychology Conference (AAPC18) which will be held at the University of Ljubljana, Slovenia, from September 27-29, 2018.

Alps-Adria Psychology Conference takes place every two years at one of the universities of the Alps-Adria community. The conference covers research topics in all fields of psychology. It aims to bring together psychological researchers and students from different countries of the AA region to communicate their latest research work and foster international cooperation.

More information about AAPC18 is available at: http://alpsadria18.si​ 

We would be happy to welcome you in Ljubljana this autumn.

 

AAPC18 Organizing Committee

Objavljeno: 22. 1. 2018. u 11:05
Iva Černja Rajter
11. Tjedan psihologije u Hrvatskoj

Poštovane kolegice, poštovani kolege,
s osobitim zadovoljstvom najavljujemo 11. Tjedan psihologije u Hrvatskoj koji će se održati od 19. do 25. veljače 2018. različitim događanjima i aktivnostima psihologa diljem Lijepe naše u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore.

Tjedan psihologije prvi put smo organizirali 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva kad smo pozvali kolegice i kolege psihologe da se različitim aktivnostima uključe u obilježavanje 55. godina postojanja naše najstarije strukovne udruge. Odziv je bio iznenađujuće dobar, veliki broj kolegica i kolega pokazao je entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici te da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. Aktivnost smo nastavili i sljedećih godina pa smo tako u prošlom 10. tjednu imali uključenih preko 700 sudionika, s preko 1000 događanja na oko 360 lokacija u preko 100 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja. 
Pozivamo vas, uključite se u događanja 11. Tjedna psihologije u Hrvatskoj što možete učiniti na najrazličitije načine u sredini u kojoj živite i radite - predavanjem, okruglim stolom, radionicom, izložbom i predstavljanjem knjige, plakata, demonstracijom rada psihologa u praksi, tribinom na neku temu koja je aktualna u vašoj zajednici, provođenjem i prezentacijom rezultata vašeg istraživanja, nastupom na radiju, televiziji, pisanim ili elektronskim medijima, ili nekom sasvim novom aktivnosti za koju pretpostavljate da će pobuditi interes u zajednici i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Nositelji svih aktivnosti ste upravo vi, kolegice i kolege, psiholozi i psihologinje, članovi stručnih sekcija, županijskih društava psihologa, članovi akademske zajednice, studija psihologije, znanstvenih jedinica i ustanova, studenti psihologije. Pokažimo zajednici u kojoj živimo i radimo što sve znamo i možemo, budimo još vidljiviji u korist svakog hrvatskog psihologa i psihologinje i u korist ukupne zajednice.
Napominjemo, svi aktivni sudionici koji prijave i održe svoje aktivnosti dobit će bodove prema Pravilniku o stručnom usavršavanju Hrvatske psihološke komore.
Glavni sponzor 11. Tjedna psihologije u Hrvatskoj je Naklada Slap kojoj se zahvaljujemo za pomoć i potporu.

Objavljeno: 15. 1. 2018. u 15:07
Iva Černja Rajter

Poštovane kolegice i kolege,

Drago mi je što vas možemo obavijestiti da će se od 14. do 16. 3. 2018. godine u Opatiji održati 4. hrvatska konferencija o superviziji s glavnom temom „Supervizija za suvremenu praksu“.

Na konferenciji će se analizirati postignuća i izazovi supervizije, daljnji razvoj obrazovanja za superviziju i pružiti najnovije spoznaje o vještinama, metodama rada, teorijskim modelima i etičkim dilemama u superviziji. Uz ove „klasične teme“ na konferenciji će se razgovarali i o nekim novim temama kao što je supervizija pomagača koji rade s migrantima, multikulturnost u superviziji, novi oblici supervizije u sustavu socijalne zaštite, mogućnosti supervizije pomagača/asistenata u nastavi, supervizija i suvremene tehnologije (npr. Skype supervizija).

S obzirom na značaj supervizije u osiguranju kvalitete rada sa korisnicima, konferencija je namijenjena svima koji su uključeni u pomažući rad: stručnjacima pomažućih profesija, onima koji rade sa porodicama, djecom, mladima i starima, stručnjacima u socijalnoj zaštiti, odgoju i obrazovanju, zdravstvu, zatvorskom sistemu i probaciji, organizacijama civilnog društva, stručnjacima koji rade sa ranjivim i posebno osjetljivim populacijama, savjetovateljima i terapeutima. I naravno, supervizorima i svima koji žele naučiti više o superviziji.

Na plenarnim predavanjima će se razmotriti nove spoznaje iz supervizije u Evropi i Hrvatskoj. U usmenim izlaganjima će učesnici podijeliti iskustva i dileme vezane uz superviziju. Veliki broj radionica će omogućiti učenje o odabranim temama, a okrugli stolovi će dati pregled najvažnijih pitanja razvoja supervizije.

Konferenciju organiziraju, kao i do sada, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Društvo za psihološku pomoć (DPP) i Hrvatsko društvo za superviziju i organizacijski razvoj (HDSOR).

Sve informacije, upute za prijavljivanje prijedloga izlaganja dostupne su na web-stranici www.supervizija-konferencija.org

Prof. dr. sc. Marina Ajduković

Predsjednica Programskog odbora

Objavljeno: 6. 10. 2017. u 12:27
Iva Černja Rajter

Poštovane kolegice i kolege,

u ponedjeljak, 9.10.2017. u 9:00 sati u velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta u Zagrebu održati će se stručno predavanje na temu: Međusobni efekti televizije i sporta, Praktične lekcije iz psihologije sporta. Predavanje će održati prof. Gilad Weingarten.

Prof. Weingarten bio je direktor National School for Sport Coaches and Instructors, Department of Research and Sports Medicine, dekan Graduate Studies and Chair of the Sport Media Department na Wingate institutu, Izrael. Prof. Weingarten ima također dugogodišnje iskustvo kao atletski komentator na 10 olimpijskih igara u periodu od 1972. do 2008. godine.

Objavljeno: 13. 9. 2017. u 14:35
Iva Černja Rajter

Međunarodna konferencija Tjelesna aktivnost i zdravlje održat će se od 15. do 17. studenoga 2017. na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.
Na konferenciji će plenarno predavanje održati i profesorica psihologije Susan Michie koja se bavi modelima promjene ponašanja u okviru zdravstvene psihologije i veliki je autoritet u području.


http://hepaeurope2017.com/key-note-speakers/


http://www.ucl.ac.uk/health-psychology/people/CV_23May2017

Opširnije:

HEPA 2017 - Zagreb

Objavljeno: 21. 7. 2017. u 13:20
Iva Černja Rajter
Prvi međunarodni znanstveno-stručni...

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

ove godine Odjel za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta organizira Prvi međunarodni znanstveno-stručni skup koji će se održati 7. i 8. prosinca 2017. godine u Zagrebu. Tema ovogodišnjeg skupa je Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji.

Cilj skupa je potaknuti i omogućiti otvorenu i konstruktivnu raspravu, razmjenu ideja, mišljenja, spoznaja, rezultata istraživanja i primjera dobre praske iz područja dobrobiti djece, mladih i obitelji.

Neke od tema kojima ćemo se baviti tijekom skupa su: rani razvoj i podrška roditeljstvu, rizični i zaštitni čimbenici razvoja, uloga obitelji u razvoju djece i mladih, mladi na tržištu rada, djeca i obitelji u rizičnim i nepovoljnim životnim okolnostima, savjetodavni i terapijski rad s djecom, mladima i obiteljima i politike i programi usmjereni unaprjeđenju dobrobiti djece, mladih i obitelji. 

Temu skupa smatramo iznimno važnom jer zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji daje značajan doprinos uspješnom razvoju cjelokupnog društva. Nadamo se da ćete uvidjeti važnost ovog skupa i aktivno sudjelovati u njegovu radu.

Srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite, a sve informacije o skupu dostupne su na mrežnoj stranici skupa http://www.unicath.hr/skup2017-psihologija.

 

U ime Programskog i Organizacijskog odbora skupa

Doc. dr. sc. Marina Merkaš

Objavljeno: 9. 6. 2017. u 12:48
Iva Černja Rajter
6th International Cognitive and...

The Laboratory of Neuropsychopsysiology at the University of Porto is pleased to announce the 6th edition of the International Cognitive and Affective Neurophysiology Summer School: Acquisition, processing, and analysis of EEG signal.

This summer school is focused on the application of Electroencephalography (EEG) and Event Related Potential (ERP) techniques to the study of cognitive and affective processes. This 6th course will be fully taught in English and is aimed at an introductory level, so no previous experience with EEG or ERP is required.

This event will take place from 4-8 of September 2017 in the lovely city of Porto.

In last year's edition the course was fully booked and, as such, we recommend early registration (course places are attributed by order of registration).

For additional details and instructions on how to register, please visit the website (or directly to the course website).

Please feel free to pass this information along to students or researchers that may be potentially interested.

Objavljeno: 9. 6. 2017. u 12:47
Iva Černja Rajter

Drage/i kolegice, kolege i prijatelji,
nastavnici i studenti studija psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu,
čast nam je i zadovoljstvo, u ime Organizacijskog i Znanstvenog odbora, pozvati Vas na 7. Međunarodnu ergonomijsku konferenciju  - ERGONOMICS 2018 – Emphasis on Wellbeing koja će se održati od 13. do 16. lipnja 2018. u Zadru, Republika Hrvatska.

Hrvatsko ergonomijsko društvo (HED) organizira konferencije iz serije Ergonomics od 2001. godine, a ovaj put u suradnji sa:
•  Russian Inter-Regional Ergonomics Association (IREA),
•  Fakultetom prometnih znanosti (FPZ) Sveučilišta u Zagrebu,
•  Fakultetom strojarstva i brodogradnje (FSB) Sveučilišta u Zagrebu,
•  Tekstilno-tehnološkim fakultetom (TTF) Sveučilišta u Zagrebu.

Želimo ovom prilikom naglasiti kako je ERGONOMICS 2018 – Emphasis on Wellbeing ponovno medijski i organizacijski podržan od International Ergonomics Association (IEA).

Sve potrebne informacije o Konferenciji nalaze se u dokumentima u privitku.

Za više informacija, molimo posjetite http://www.h-e-d.hr/Ergonomics_2018.htm
ili nas kontaktirajte na ergonomics2018@gmail.com

Veselimo se našem druženju u Zadru i pozivamo Vas da informirate sve ostale kolege koji su možda zainteresirani za sudjelovanje na Konferenciji.

U ime Organizacijskog odbora Ergonomics 2018 – Emphasis on Wellbeing,

Doc. dr .sc. Davor Sumpor

Predsjednik OO

Objavljeno: 9. 6. 2017. u 12:44
Uređeno: 9. 6. 2017. u 12:50
Iva Černja Rajter
25. GODIŠNJA KONFERENCIJA HRVATSKIH...

Hrvatsko psihološko društvo, u suradnji s Hrvatskom psihološkom komorom, Društvom psihologa Zadar i Odjelom za psihologiju Sveučilišta u Zadru, organizira jubilarnu, 25. godišnju konferenciju hrvatskih psihologa (GKHP). Konferencija će se održati od 8. do 11. studenog 2017. godine u Zadru.

TEMA KONFERENCIJE: „Psihologija u promociji i zaštiti ljudskih prava i društvene pravednosti

POZVANI PREDAVAČI: Dominic Abrams, University of Kent, UK, Maja Gabelica Šupljika, Ured Pravobraniteljice za djecu RH, Zagreb, Polli Hagenaars, European Federation of Psychologists Associations - Board on Human Rights and Psychology, Jan-Willem van Prooijen, International Society for Justice Research, i Tom Warnecke, Executive Board of the European Association for Psychotherapy.

25. GKHP je znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem. Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski.

Rok za prijavu sažetaka je 20.8.2017.

Ostale informacije o konferenciji, uključujući podteme, oblike sudjelovanja, rokove prijave sažetaka i sudjelovanja, dostupne su na http://konferencija2017.psihologija.hr/hr/

Objavljeno: 10. 4. 2017. u 12:25
Iva Černja Rajter

Drage koleginice i kolege,

Dani primenjene psihologije je tradicionalna godišnja neprofitna naučna konferencija koju organizuje Departman za psihologiju Filozofskog fakulteta u Nišu, Srbija. Cilj konferencije je da bude mesto gde se istraživači iz različitih oblasti psihologije mogu sresti, predstaviti svoja istraživanja i razmenjivati ideje.

XIII konferencija Dani primenjene psihologije, biće održana 29. i 30. septembra 2017. godine, na Filozofskom fakultetu u Nišu (Ćirila i Metodija 2, Niš, Srbija).

Zvanična tema ovogodišnje konferencije je Psihologija u nama i oko nas. Oblici rada na konferenciji su: plenarno predavanje, simpozijum, usmena prezentacija, okrugli sto, poster prezentacija, seminar i radionica. Radni jezici konferencije su engleski i srpski.

Prijava rezimea se može izvršiti u periodu do 15. juna 2017. godine preko obrasca za prijavu na sajtu www.psihologijanis.rs/dpp/. Obim rezimea treba da bude od 200 do 300 reči. Apstrakt treba da bude napisan na dobrom engleskom jeziku. Svi rezimei će biti recenzirani i autori će biti informisani o statusu prijavljenog rada do 15. avgusta 2017. godine. Jedan autor može da učestvuje na konferenciji sa najviše tri rada, a samo jednom kao prvi autor.

Prihvaćeni rezimei će biti objavljeni u knjizi rezimea. Integralni tekstovi saopštenih radova će biti, nakon recenziranja, objavljeni u tematskim zbornicima. Kompletni radovi se dostavljaju počev od 1. oktobra do 30. januara 2018. godine. Uputstvo za pripremu integralnog teksta rada biće postavljeno na sajtu www.psihologijanis.rs/dpp/.

Iznos kotizacije je 50,00 evra ili 6000,00 RSD. Kotizacija se plaća po prijavljenom radu, i to na ime prvog autora. Instrukcije za uplatu kotizacije biće nalaze se na sajtu http://www.psihologijanis.rs/dpp/kotizacija.asp.

Nadamo se da će konferencija i ove godine okupiti veliki broj učesnika koji će svojim učešćem doprineti uspehu skupa.

Očekujući vas u Nišu, šaljemo vam srdačne pozdrave.

 

prof. dr Bojana Dimitrijević                                                    ass. dr Milica Tošić Radev

Predsednik Programskog odbora                                              Predsednik Organizacionog odbora       bojana.dimitrijevic@filfak.ni.ac.rs                                              milica.tosic@filfak.ni.ac.rs 

Objavljeno: 14. 3. 2017. u 14:45
Iva Černja Rajter

Poštovane kolegice i kolege,

Od 13. do 17. ožujka obilježava se 16. Tjedan mozga te se u tu manifestaciju uključio i naš Odsjek za psihologiju.

Naime, u suradnji s dr. sc. Krunoslavom Matešićem (izv. prof.) iz Naklade Slap, organizirali smo stručno predavanje pod naslovom “Psihologijski testovi za procjenu ranog razvoja”.

Predavanje će se održati u četvrtak, 16.03.2017. u dvorani Čakovec Hrvatskih studija SuZG, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, Borongajska cesta 83d, 10 000 Zagreb, s početkom u 09h.

Sažetak predavanja:

Psihologijski testovi za procjenu ranog razvoja svrstavaju se načelno u skupinu neuropsiholoških testova. Usmjereni su na procjenu razvoja psihomotoričkih sposobnosti, inteligencije, razvoja govora, i u nekim slučajevima emocionalnog razvoja djeteta. Posebnu skupinu predstavljaju instrumenti za dijagnostiku autizma i drugih neurorazvojnih poremećaja. Slušačima će biti pokazan Razvojni test Čuturić kao izvorno hrvatsko psihodijagnostičko sredstvo. Uz RPČ postoji i trijažni instrument RPM o kojem će također biti riječi. Konstrukcija psihodijagnostičkih sredstava iz ove skupine izuzetno je zahtjevna i skupa pa je s tim povezana njihova dostupnost uvjetovana stupnjem ekonomskog razvoja zemlje.  O testovima koje bi Naklada Slap željela adaptirati za hrvatsko govorno područje bit će iznijeti osnovni podaci.

Na predavanju (i kratkoj raspravi nakon njega) možete se informirati o aktualnom stanju testova za procjenu ranog razvoja djece, ali i svojom nazočnošću podržati ovu svjetsku inicijativu multi-disciplinarnog bavljenja svim izazovima ljudskog mozga. Koliko je ona bogata sadržajem u Republici Hrvatskoj, možete vidjeti na internet stranicama http://www.hiim.unizg.hr/images/TjedanMozga/TM2017/TM2017_Aktualni_program_zbivanja.pdf

Pridružite nam se!

Objavljeno: 13. 3. 2017. u 10:07
Iva Černja Rajter

I ove godine provodi se u Hrvatskoj već 16. godinu zaredom od 13. do 19. ožujka 2017 kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, pod nazivom Tjedan mozga. Glavni organizator inicijative je Dana Alliance for Brain Initiatives za popularizaciju znanja o funkcijama i istraživanju mozga te neuroznanosti. 

Glavni organizator u Hrvatskoj je Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost, kao pridruženi članovi European Dana Alliance for the Brain uz suorganizaciju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Znanstvenog centra izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost. 

U sklopu događanja organiziraju se razna znanstvena i stručna predavanja i skupovi, popularno-znanstvena predavanja te radionice za djecu.  Ove godine naglasak je na sljedeće teme: PRVE TRI GODINE ŽIVOTA: RAZVOJ MOZGA DJETETA te MOZAK I PROSTOR. U obilježavanju Tjedna mozga sudjeluju razni fakulteti (medicine,psihologije, biotehnologije), mnoge udruge, škole i druge javne ustanove diljem hrvatske.

Program događanja možete pogledati ovdje: http://www.hiim.unizg.hr/images/TjedanMozga/TM2017/TM2017_Aktualni_program_zbivanja.pdf

U sklopu tjedna mozga na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Krunoslav Matešić izv. prof, održati će predavanje pod naslovom “Psihologijski testovi za procjenu ranog razvoja”. 

Predavanje će se održati u četvrtak, 16.03.2017. s početkom u 9h.

Objavljeno: 2. 3. 2017. u 13:23
Marina Štambuk
Milenijska fotografija Šime...

Društvo psihologa Varaždin u 10. Tjednu psihologije organiziralo je Psihošpancir, dvodnevni stručni skup otvoren za javnost koji se održao 17. i 18. veljače 2017. godine u Varaždinu.

Naša kolegica prof. dr. sc. Jasminka Despot Lučanin održalala je zanimljivo predavanje "Kvaliteta života u starijoj dobi: kako ju postići i poboljšati?" te sudjelovala u predstavljanju našeg studija.

Program Psihošpancira možete preuzeti na stranicama Hrvatskog psihološkog društva

Objavljeno: 22. 2. 2017. u 09:31
Uređeno: 22. 2. 2017. u 09:31
Iva Černja Rajter
Mjerenje raspoloženja „Dobar dan!...

Ako u protekla dva dana niste stigli izmjeriti svoje raspoloženje, stignete još u iduća tri dana! A usput se možete zasladiti i Cocktom  :)

Dođite u Menzu Borongaj i sudjelujte u nacionalnoj akciji mjerenja raspoloženja „Dobar dan! Kako ste?“

Objavljeno: 21. 2. 2017. u 14:08
Uređeno: 21. 2. 2017. u 14:09
Iva Černja Rajter
Cjeloživotno profesionalno...

10. TJEDAN PSIHOLOGIJE U HRVATSKOJ I ODSJEK ZA PSIHOLOGIJU HRVATSKIH STUDIJA – DOGAĐAJ 2:

Interaktivno predavanje: Cjeloživotno profesionalno usmjeravanje – suvremeni pristup i usluge HZZ-a

Akteri:

Katarina Ćurković (rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjeravanje Središnje službe HZZ) &

Tajana Kurilić, (viša stručna savjetnica Odsjeka)

Publika (studenti)

Vrijeme radnje: 24. veljače 2017., u 13:00

Mjesto radnje: Kampus Borongaj → Glavna zgrada HS → Dovrana Šibenik

Ne znaš što, gdje i kako ćeš raditi nakon faksa? Nisi siguran kako ćeš naći posao? Mnogi se to pitaju, ali što se dogodi kad se zaposliš? Misliš da je tu kraj? 
 
Psihologinje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje predstavit će analizu zapošljavanja psihologa temeljem podataka iz evidencije HZZ-a. Također, prezentirat će podatke istraživanja koji govore o tome što poslodavci očekuju od radnika iz različitih profesija!
Osim navedenoga, dobit ćete uvid u različite aktivnosti i poslove koje osmišljavaju i provode psiholozi Zavoda u području profesionalnog usmjeravanja i razvoja ljudskih potencijala!

Dođite i saznajte dio onoga što psiholozi Zavoda istražuju i rade!

Producenti: Odsjek za psihologiju HS & Uprava HS & Feniks
(Of the record: U izlaganju će se govoriti o zahtjevima i izazovima suvremenog tržišta rada, važnosti cjeloživotnog razvoja kompetencija i različitih puteva kojima se isto može ostvariti. Prikazat će se i uloga HZZ-a i usluge koje ta ustanova pruža različitim ciljnim skupinama korisnika, s posebnim naglaskom na nove tehnologije i suvremene alate informiranja i savjetovanja. U okviru rasprave o tekućim pitanjima bit će posluženo i neko piće).

Objavljeno: 21. 2. 2017. u 09:20
Uređeno: 21. 2. 2017. u 09:24
Iva Černja Rajter
„Dobar dan! Kako ste?“

Tjedan psihologije organizira Hrvatsko psihološko društvo od 2008. godine kad su psihologinje i psiholozi različitim aktivnostima obilježili 55. godina postojanja te najstarije strukovne udruge. Cilj Tjedna psihologije je na najrazličitije načine pobuditi interes u zajednici i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

Ove godine održava se 10. jubilarni Tjedan psihologije od 20. do 26. veljače 2017. kroz različita događanja i aktivnosti psihologa diljem Lijepe naše u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore te uz sponzorstvo Naklade Slap.

Unutar ovogodišnjeg Tjedna psihologije Odsjek za psihologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Udruga studenata psihologije "Feniks"priključuje se nacionalnoj akciji mjerenja raspoloženja „Dobar dan! Kako ste?“. Mjerenje raspoloženja odvija se putem ispunjavanja kratkog upitnika, koje je u potpunosti dobrovoljno i anonimno, a primjenjivat će ga studenti psihologije.

Mjesto održavanja je studentski restoran (menza) na Kampusu Borongaj. Ciljanu skupinu čine studenti/ice, zaposlenici/e i posjetitelji/ce menze na Kampusu Borongaj. Aktivnost će se održavati od 20. - 24. Veljača 2017., od 9-16 sati, svakoga dana.

Po završetku Tjedna psihologije, podaci prikupljeni u različitim gradovima bit će objedinjeni, obrađeni i prezentirani javnosti.

Objavljeno: 1. 2. 2017. u 18:05
Uređeno: 1. 2. 2017. u 18:06
Iva Černja Rajter
ERFCON 2017

Rok prijava za ERFCON 2017 produžen je do 15. ožujka!

Više informacija na stranici: http://conference.erf.unizg.hr/

Objavljeno: 1. 2. 2017. u 18:03
Iva Černja Rajter

20th Biennial International Symposium of International Consortium for Social Development

http://icsd2017.org/

Joint conference of ICSD and ICSD EU Branch

• July 7-11, 2017
• Venue: Panorama Hotel, Zagreb
• Address: Trg Kresimira Ćosića 9, 10000, Zagreb, Croatia

Extended deadline!

Deadline for abstract submission extended until February 15th, 2017.

Objavljeno: 1. 2. 2017. u 18:01
Iva Černja Rajter
10. tjedan psihologije

Poštovane kolegice i kolege,
s osobitim zadovoljstvom najavljujemo 10. Tjedan psihologije u Hrvatskoj koji će se održati od 20. do 26. veljače 2017. različitim događanjima i aktivnostima psihologa diljem Lijepe naše u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore.

Više informacija možete pronaći na stranici: http://psihologija.hr/tjedan-psihologije.html

Objavljeno: 23. 1. 2017. u 10:02
Iva Černja Rajter

U ponedjeljak 23.01. u 15 i 15 na HIIM-u Šalata, Mirna Kostović-Srzentić u sklopu kolegija Eksperimentalni praktikum iz biološke psihologije održati će predavanje o Ulozi psihologa u interdisplinarnom neuroznastvenom timu.

Link na labaratorij:http://www.hiim.unizg.hr/index.php/znanost/odsjek-za-razvojnu-kognitivnu-neuroznanost-divison-for-developmental-cognitive-neuroscience/razvojna-kognitivna-psihologija-developmental-cognitive-psychology

Objavljeno: 9. 12. 2016. u 14:03
Iva Černja Rajter

Poštovane kolegice i kolege,

vrijedne studentice i studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, zajedno sa svojim nastavnicama, imaju zadovoljstvo pozvati Vas na promociju knjige "Problemi i izazovi seksualnih manjina u Hrvatskoj"

Promocija će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, u 13.00 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3.

Knjiga je rezultat istraživačkog projekta „Provjera modela manjinskog stresa seksualnih manjina u Hrvatskoj“ kojeg je financiralo Sveučilište u Zagrebu u okviru programskog ugovora, a proveli su ga nastavnice i studenti/ce diplomskog studija psihologije, sudionici 24. Ljetne psihologijske škole. Svrha projekta bila je provjera postavki Meyerovog modela manjinskog stresa kod lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba u Hrvatskoj, prema kojemu je smanjena psihološka dobrobit pripadnika seksualnih manjina rezultat svakodnevnog stresa kojemu su izloženi zbog svoje seksualne orijentacije. Kako bi se taj rizik smanjio, potrebno je povećati javnu svijest o problemima manjinskih skupina, a ova knjiga jedan je od koraka u tom smjeru.

Veselimo se Vašem dolasku!

Srdačan pozdrav,

Željka Kamenov, Margareta Jelić i Aleksandra Huić, voditeljice i sudionici/e 24. ljetne psihologijske škole Odsjeka za psihologiju

Objavljeno: 6. 12. 2016. u 09:32
Iva Černja Rajter

Faculty of Education and Rehabilitation Sciences
University of Zagreb 
announces the 9th international conference
of the Faculty of Education and Rehabilitation Sciences
University of Zagreb

ERFCON 2017

2nd CALL FOR PAPERS
 
Dear Colleagues,
the 9th international conference organized by
the Faculty of Education and Rehabilitation Sciences, University of Zagreb 
will take place in Zagreb, on May 17-19, 2017.
The conference invites presentation proposals and full paper proposals
in the topics from the fields of 
education and rehabilitation sciences, social pedagogy and
speech and language pathology.

Abstract submission deadline is extended until February 1, 2017.


For additional information please refer to the conference website:
www.conference.erf.unizg.hr

You can also follow us on
Facebook.

Objavljeno: 29. 11. 2016. u 22:58
Iva Černja Rajter

2nd December 2016 / 10:00 European house (Kuća Europe), Cesarčeva 3, Zagreb
 

10.00-10:15 Registration
10:15-10:30 Opening address
Ljiljana Kaliterna Lipovčan, Ivo Pilar Instute
Deputy Director / Ljiljana Marks, Croatian
Science Foundation / Ranko Matasović,
Croatian Academy of Sciences and Arts

SESSION 1
The European Social Survey – a European research infrastructure
Chair: Toni Babarović
10:30-10:35 Chair’s Introduction
10:35-11:05 The European Social Survey ERIC: Background and latest findings / Eric Harrison,
ESS ERIC Deputy Director
11:05-11:35 ESS bibliographic data: Findings and lessons / Brina Malnar, University of
Ljubljana, Slovenia
11:35-12:00 Croatian participation in European RIs in the social sciences and humanities, the case of CLARIN / Marko Tadić, University of Zagreb
12:00-12:30 Discussion
12:30-13:30 Coffee / working lunch break

SESSION 2
ESS and Croatian
survey research
Chair: Ljiljana Kaliterna Lipovčan
13:15-13:30 Insights into population health determinants
in Croatia – results from the ESS / Šime Smolić, Faculty of Economics and Business,
University of Zagreb
13:30-13:45 Social inequalities in health and their determinants: Topline results from Round 7 of the ESS / Eric Harrison, ESS
13:45-14:00 Comparing attitudes towards immigrants in (post) transition European economies –
analysis based on ESS / Valerija Botrić, The Institute of Economics, Zagreb
14:00-14:15 Croatian values in comparative perspective – ESS round 4 data / Toni Babarović, Ivo Pilar Institute of Social Sciences, Zagreb
14:15-14:45 Discussion and closing remark
 

Objavljeno: 21. 11. 2016. u 15:19
Iva Černja Rajter

Podsjećamo vas da je rok za slanje radova za naučni skup EIP2017 5. prosinac 2016. godine.
Skup će se održati od 24. do 26. ožujka 2017. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Molimo vas da vaše radove prijavite preko stranice.

Kako je od ove godine konferencija Empirijska istraživanja u psihologiji međunarodni skup, potičemo vas da vaše radove šaljete na engleskom jeziku. Molimo vas da pratite smjernice za pisanje radova.

Srdačan pozdrav u ime Programskog i Organizacionog odbora,

Kaja Damnjanović

Objavljeno: 20. 11. 2016. u 20:08
Iva Černja Rajter

Uspješno smo međunarodno trgovačko društvo - snažni smo, dinamični i fer. Posvećujemo
puno pažnje motivaciji i angažiranosti svakog pojedinca. Našim zaposlenicima nudimo
različite mogućnosti, uspjeh i sigurnu budućnost.
Što su Vaši zadaci?
Odgovorni ste za obradu životopisa i zamolbi za posao te kontaktiranje kandidata za
selekcijski postupak. Također, asistirate pri psihologijskim testiranjima i administrativna ste
potpora odjelu.
Što očekujemo od Vas?
• student ste završnih godina diplomskog studija psihologije
• želite produbiti svoja znanja iz područja ljudskih resursa
• vaš način rada odlikuju organiziranost, fleksibilnost, komunikativnost te sklonost timskom
radu
• otvoreni ste za stjecanje novih iskustava i spremni na izazove koje donosi rad u
dinamičnom okruženju trgovine
Što Vam nudimo?
• rad u gospodarski uspješnom poduzeću
• raznovrsne, izazovne i odgovorne zadatke
• strukturiranu praksu unutar poduzeća koje je nositelj certifikata „Uzorna tvrtka za
stručnu praksu“
Prijavite se na natječaj putem upitnika na internetskoj stranici:
www.kaufland.hr/karijera, pod „Ponuda poslova“
Za Vaša eventualna pitanja možete nas kontaktirati na:
Mail: karijera@kaufland.hr
Postanite dio našeg tima!
www.kaufland.hr/karijera
 

Objavljeno: 3. 11. 2016. u 08:26
Iva Černja Rajter

Poštovane studentice i studenti,

Trebali bismo studentsku pomoć u organizaciji Kazališnog festivala povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti  (15.11.- 15.12.2016.)

Isti organizira Služba za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, povodom nadolazećeg mjeseca borbe protiv ovisnosti studeni/prosinac 2016.  za učenike 1. razreda srednjih škola na temu ovisnosti.

Ovogodišnji kazališni festival organiziramo u suradnji s Teatrom Tirena, a namjera nam je svakog tjedna prikazati jednu predstavu na temu ovisnosti. Planirani termini održavanja predstava su: 18.11., 24.11., 1.12. i 05.12. 2016. s početkom u 12,45 sati.

Predstave koje će se prikazivati u kazališnom festivalu su:

     -       Bijeg nije rješenje (tema konzumacije psihoaktivnih droga) - prikazivanje u dva termina; 18.11. i                05.12. 2016. u 12,45 sati. 

     -       D(n)o dna  (tema alkohol) - prikazivanje u dva termina; 24.11. i 01.12. 2016. u 12,45 sati.

Festival će se odvijati u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1)

U sklopu programa zamišljeno je i kratko anonimno anketiranje učenika-publike o konzumaciji sredstava u posljednjih tjedan dana prije početka predstave. Dobiveni podatci će se komentirati na kraju predstave u  kratkom razgovoru s učenicima te isti usporediti s ESPAD podatcima 2015. Upravo u organizaciji ovog dijela programa nam je potrebna pomoć po 5 studenata koji bi dijelili na ulazu anketni listić, kupili ispunjene pri ulazu u dvoranu, te prebrojavali odgovore tijekom predstave kako bismo ih na kraju predstave mogli komentirati.

Voljeli bismo radi lakoće organizacije da to bude istih 5 studenata svaki put ako je moguće, ili barem neki da budu stalni. Ukoliko bude više zainteresiranih, moguće je i više njih, ali svakako ne više od 10 studenata.

Molimo da nam se zainteresirani studenti jave do 10.11. 2016. na mailove: ljiljana.muslic@hzjz.hr i sonja.milosevic@hzjz.hr; ili na telefon 01 4863 357.

Objavljeno: 24. 10. 2016. u 09:04
Iva Černja Rajter

Poštovani,

Još 7 dana imate priliku prijaviti se i osigurati sudjelovanje na ovom prestižnom strukovnom okupljanju. Ovdje možete prijaviti kotizacije.

FINALNI PROGRAM pogledajte ovdje.

Objavljeno: 20. 10. 2016. u 09:47
Iva Černja Rajter

Dragi studenti,

u Zagrebu se 20. i 21. 10. održava znanstveni skup 3. Dani obrazovnih znanosti, na kojem možete poslušati zanimljiva izlaganja iz ovog područja. Program konferencije možete naći na stranici http://www.idi.hr/doz2016/program.html.

Objavljeno: 14. 10. 2016. u 09:43
Iva Černja Rajter

Poštovane kolege,


Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na XXIII naučni skup Empirijska istraživanja u psihologiji, u organizaciji Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju Odeljenja za psihologiju i Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Skup će se održati 24, 25. i 26. marta 2017. godine na Filozofskom fakultetu.

Oblasti psihologije koje su pokrivene skupom su kognitivna psihologija, percepcija, psihologija ličnosti, klinička psihologija, psihologija umetnosti, psihologija obrazovanja, psihologija rada, socijalna psihologija, razvojna psihologija. Program skupa obuhvata plenarna predavanja, saopštenja (klasifikovana u odgovarajuće oblasti), i poster sekcije, kao i simpozijume i okrugle stolove. Zvanični jezici konferencije su srpski (odnosno govorno područje srpsko-hrvatskog jezika) i engleski. Naučna konferencija Empirijska istraživanja u psihologiji ispunjava uslove MNTPR za status međunarodnog skupa. Shodno tome, podstičemo autore da radove prijave na engleskom jeziku, budući da anonimne recenzije obavljaju i kolege sa drugih govornih područja. Napominjemo da će od ove godine biti više radova u poster-sekcijama. Pozivamo vas da vaše radove prijavite preko sajta.

Rok za prijavu radova je 5. decembar 2016. godine.

Informacije u vezi sa skupom možete pronaći na sajtu www.empirijskaistrazivanja.org.

Nadamo se da ćemo se ponovo sresti u martu u Beogradu i srdačno vas pozdravljamo.


u ime Organizacionog odbora EIP2017,
dr Kaja Damnjanović

kdamnjan@f.bg.ac.rs

Objavljeno: 14. 10. 2016. u 09:42
Iva Černja Rajter

Poštovani studenti,

U sklopu projekta Odrastimo zajedno Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (www.hurid.hr) provodimo projekt uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće. Najčešća teškoća je autizam. Djeca s tim tipom teškoća imaju teškoće uključivanja u skupinu vršnjaka urednoga razvoja. Putem ovog projekta mi djeci osiguravamo volontere (studente) koji s djetetom 2 ili 3 puta tjedno po dva do tri sata (kroz jutro) borave u vrtićkoj skupini i pomažu mu da se uključi u skupinu vršnjaka. 

Pomagači prethodno prođu edukaciju u trajanju od 20 sati u prostorima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koja će se održati krajem listopada/početkom studenog (od ponedjeljka do petka od 16-19 sati - točan termin ću javiti naknadno zainteresiranima) te dobivaju potvrdnicu o završenoj edukaciji. Kada završe volontiranje, studenti mogu dobiti potvrdu o volontiranju ili upis u volontersku knjižicu.  


Poziv je namijenjen studentima treće i viših godina.
 


Ukoliko ima zainteresiranih, molim Vas da se javite na e mail: s.simlesa@gmail.com

Lijep pozdrav,


Doc.dr.sc. Sanja Šimleša

Odsjek za logopediju

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno: 6. 10. 2016. u 15:47
Iva Černja Rajter
PerspetkivA

Konferencija mladih psihologa PerspektivA ove se godine održava četvrtu godinu za redom, s temom "Na rubu psihologije" od 15.- 16. listopada / Kino Tuškanac u Zagrebu. Tema ovogodišnje Konferencije usmjerena je područjima u kojima psihologija može dati značajan doprinos, a kojima se za sada bavi mali broj psihologa/inja u Hrvatskoj. Želja nam je mladim i budućim psiholozima približiti različita područja psihologije, te ih uputiti u "nove" grane i perspektive struke i predstaviti svo bogatstvo izbora (budućeg) područja djelovanja. Sudionicima ostalih struka i srodnih zanimanja, te široj zainteresiranoj javnosti cilj nam je približiti psihologiju i njene mogućnosti. Ostale informacije o PerspektivI možete pronaći na našem webu (preko kojega se i možete prijaviti)

 http://psihperspektiva.wixsite.com/perspektiva/perspektiva-2016 i  te na našoj Facebook stranici.

Objavljeno: 6. 10. 2016. u 15:44
Iva Černja Rajter

Velika nam je čast pozvati Vas na 2. Simpozij o snazi evolucijske misli koji će ove godine ugostiti
prof. Roberta Triversa, dobitnika Crafoord nagrade („Nobelove nagrade“ za biologiju, 2007.) i jednog od najvećih i najutjecajnijih evolucijskih teoretičara današnjice, na prvoj stanici njegove europske turneje. Osoba koju Richard Dawkins i Steven Pinker smatraju jednim od najznačajnijih biologa i mislilaca u povijesti zapadne misli, a kojeg je časopis Times uvrstio među 100 najvećih znanstvenika 20-og stoljeća će od 10. -13. listopada 2016. u Zagrebu, kroz četiri iznimno interesantna predavanja, izložiti neke od svojih najutjecajnijih ideja, svoje nove projekte, ali i podijeliti svoja zanimljiva životna iskustva koja su nedavno ovjekovječena autobiografskom knjigom i dokumentarcem „Wild life“.

Simpozij se premijerno otvara intrigantnim predavanjem za široku publiku pod nazivom: Večer uz Evolucijsku Biologiju: Osvrt na feminizam, transrodnost, homoseksualnost i ubojstva iz časti koje će se održati 10.listopada 2016., u 16:30 u
Kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb). 

RASPORED PREDAVANJA
Ponedjeljak 10.10.2016. 16.30 – 18.30 Kino Europa, Varšavska ulica 3, Zagreb
Večer uz evolucijsku biologiju: Osvrt na feminizam, transrodnost, homoseksualnost i ubojstva iz časti
An Evening on Evolutionary Biology: An overview covering Feminism, Transgender, Homosexuality and Honor Killings
Utorak 11.10.2016. 18.00 – 20.00 Biološki odsjek, PMF-a, Sveučilišta u Zagrebu predavaonica BO2, Rooseveltov trg 6, Zagreb
Najnovije spoznaje u ljudskoj evolucijskoj genetici
Recent Advances in Human Evolutionary Genetics
Srijeda 12.10. 2016. 18.00 – 19.00 Institut Društvenih Znanosti Ivo Pilar, Marulićev trg 19, Zagreb
Izazovi učenja o evoluciji u doba ignorancije – Q&A
Challenges of teaching evolution in the age of ignorance– Q&A
Četvrtak 13.10.2016. 17.00 – 19.00 Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, predavaonica 7, Ivana Lučića 3, Zagreb
Logika i uloga obmane i samo-obmane u ljudskom životu
The logic and role of deciet and self-deciet in human life

 

Za sve informacije, kontakte, moguće izjave i intervjue prof. Triversa, javite se nekom od članova organizacijskog odbora.

U ime organizacijskog odbora, organizatora, te partnera srdačno Vas pozdravljamo i veselimo se Vašem dolasku.

dr.sc. Igor Mikloušić Institut društvenih znanosti Ivo Pilar (igor.miklousic@pilar.hr)

izv.prof.dr.sc. Damjan Franjević Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu (damianf@biol.pmf.hr)

prof.dr.sc. Göran I.V. Klobučar Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu (goran.klobucar@biol.pmf.hr)
 

Objavljeno: 28. 9. 2016. u 12:33
Uređeno: 28. 9. 2016. u 12:37
Iva Černja Rajter
Tribina: DOŽIVLJAJ RODITELJSTVA I...

POZIVAMO VAS NA TRIBINU Povodom Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna: "DOŽIVLJAJ RODITELJSTVA I IZVORI PODRŠKE"

Na tribini će govoriti: doc.dr.sc. Eva Anđela Delale, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu 
SRIJEDA 05. listopada 2016. u 13:00 
Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11 
Molimo da potvrdite vaš dolazak 
na ocgz@czss-zagreb.hr 
 

Društvene promjene i kontekst u kojemu se odvija suvremeno roditeljstvo sve su složeniji. Iziskuju od rodite
lja preispitivanje tradicionalnih vrijednosti i usklađivanje s novim vrijednostima i ciljevima kako bi se podržalo 
integritet djece i mladih. Razvoj bliskoga i djelotvornog odnosa između roditelja i djeteta zahtijeva visoku razi
nu uključivanja roditelja, spremnosti da bude dostupan djetetu i da ga čuje, sposobnosti da istodobno ima na 
umu interese djeteta kao i vlastite interese. Zadovoljavanjem potreba djeteta i formiranjem vlastitih očekiva
nja roditelji povećavaju uvid u ponašanje djeteta, ali i u svoje vlastite snage i slabosti. Roditelji s nerealnom 
slikom vlastite efikasnosti u ulozi roditelja ne uzimaju u obzir osobine djeteta, individualnost djece i okolnosti 
koje se mijenjaju, često preokupirani sobom i vlastitim neugodnim emocijama. Kako podržati roditelje u nas
tojanjima da budu odgovorni za razvoj i najbolji interes djeteta i istodobno brinu o sebi u složenim društve
nim okolnostima? Temu će se poduprijeti prikazom suvremenih istraživanja u općoj populaciji roditelja i rodi
telja djece s razvojnim teškoćama te diskusijom vezanom uz roditeljski stres, kako se roditelji osjećaju u svojoj 
roditeljskoj ulozi, kako doživljavaju sebe kao roditelja i svoj odnos s djetetom te koji su izvori podrške rodite
ljima i kako ih podržati. 
 

Objavljeno: 28. 9. 2016. u 12:28
Uređeno: 28. 9. 2016. u 12:34
Iva Černja Rajter
Želite li volontirati u radu s...

Udruga «Vjetar u leđa» provodi već devetu godinu radionice za potencijalno darovitu djecu predškolskog i ranoškolskog uzrasta pod nazivom «Iskrice». Imamo 10 grupa i obuhvaćamo oko 90-tak djece od 4 do 10 g. Radionice traju 75 minuta i uglavnom se odvijaju u poslijepodnevnim satima (16.30 – 20 sati) na području općine Maksimir. Za iduću radnu godinu ponovo bismo rado u rad uključili volontere – studente psihologije.

Sudjelujući (prema vlastitim mogućnostima) dobili biste uvid u način identifikacije darovite djece, vidjeli biste kako se organizira i provodi kraći program s njima te što je to procesna dijagnostika. Upoznali biste se sa spoznajnim mogućnostima, ali i karakteristikama osobnosti naših malih «Iskrica» S radom obično počinjemo krajem rujna ili početkom listopada.

Zainteresirani studenti mogu se javiti na mail voditeljici programa Kseniji R. Benaković : ksenija.benakovic@email.t-com.hr .

 

Dobro došli!

Objavljeno: 28. 9. 2016. u 12:25
Uređeno: 28. 9. 2016. u 12:34
Iva Černja Rajter

Natjecanje na bazenu će se održati 29. listopada 2016. godine (subota) u Zagrebu, na bazenu Mladost, Jarunska ulica 5,  a natjecanje u dvorani održat će se 30. listopada 2016. godine (nedjelja) od 8:30 do 13 sati, u dvorani II. Doma sportova, Trg Krešimira Ćosića 11 . Organizator zadržava pravo na promjene termina, sati ili lokacije o čemu će pravovremeno obavijestiti sve prijavljene. 
 
Inicijativa „Naše pravo na sport“, odnosno natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju provodi se uz veliki odaziv već treću godinu za redom i kruna je programa  „Moje pravo na igru i sport“ koji se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine. Program „Moje pravo na igru i sport“ je sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Ove aktivnosti provode se kontinuirano tokom čitave godine, a organizacija natjecanja jednom godišnje je prilika i mjesto gdje djeca mogu pokazati što su naučila i savladala tokom tekuće godine. Također su na natjecanje pozvana i sva druga djece s teškoćama u razvoju u dobi od 5 do 15 godina iz čitave Republike Hrvatske. 
 
Natjecanje će se održati u dvije discipline u bazenu i pet disciplina u dvorani, a program se nalazi u nastvaku poziva. 
 
PRAVO NA PRIJAVU I SUDJELOVANJE Pravo prijave na natjecanje imaju sva djece s teškoćama u razvoju u dobi od 5 do 15 godina iz čitave Republike Hrvatske. Kako bismo osigurali čim veći standard kvalitete natjecanja, kao i sigurnost za svako dijete i kvalitetu rada u prostoru u kojem će se natjecanje održati, obavezno je prijaviti svoje dijete na info@ti-si-sunce.hr. Svako dijete dobiva svog osobnog asistenta koji će paziti na dijete tijekom cijelog natjecanja ili roditelj sam može biti asistent djetetu. 
 
PRIJAVA  Prijavu natjecatelja/djece za nastup obavezno izvršiti punim imenom i prezimenom svakog natjecatelja te navodom ostalih podataka iz obrasca za prijavu, najkasnije do 13. listopada  2016. godine. Obrazac za prijavu nalazi se u privitku ovog poziva ili na našoj web stranici kao i Suglasnost za roditelje da se slažu s medijskom popraćenošću samog natjecanja, koja je obavezna. Prijavu možete izvršiti na e‐mail: info@ti-sisunce.hr. 
 
KOTIZACIJA  Kotizacija se ne plaća. Troškove natjecanja snosi Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ kroz donacije i sponzorstva različitih tvrtki, organizacija i privatnih osoba. Dio troškova natjecanja sufinancira Grad Zagreb. 
 
 
PRAVO NA PRIPREME ZA NATJECATELJE/DJECU I KLASIFIKACIJA U svrhu pripreme djece za natjecanja bit će održana 1-2 pripremna treninga u bazenu  i 1-2 u dvorani, za djecu s teškoćama u razvoju iz Zagreba koja se prijave u zadanom roku za natjecanje.  

Ukoliko dolazite izvan grada Zagreba, Vaši organizatori ili vi osobno kao roditelj možete nam se obratiti za opis aktivnosti na samom natjecanju i načinu pripreme.  Svako dijete, odnosno roditelj će imati pravo odabrati na koje discipline želi prijaviti svoje dijete, kod prijave preko interneta ispunjavanjem prijavnice. Jedno dijete može se natjecati u svih sedam disciplina, nekoliko ili pak u samo jednoj.  
 
Organizator zadržava pravo izmjene preliminarnog programa, kao i ostalih organizacijsko-tehničkih stavki, što će ovisiti o broju prijava u pojedinoj disciplini i donatorima/sponzorima. Svi podaci i promjene bit će dostupni na www.ti-si-sunce.hr. 
 
Nadamo se da ćete se uključiti u našu manifestaciju i tako podržati ovogodišnje  4. sportsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju u Zagrebu „Naše pravo na sport“ koje s puno entuzijazma nastavljamo i ove godine.

Objavljeno: 14. 9. 2016. u 08:12
Uređeno: 15. 9. 2016. u 14:56
Iva Černja Rajter

Dragi studenti i studentice psihologije/pedagogije/socijalnog rada/Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, 
Hrabri telefon vas poziva na jedinstvenu edukaciju za volontiranje na programima udruge Hrabri telefon – Hrabri telefon za djecu; Hrabri telefon za mame i tate; E-savjetovanje. 
Edukacija i volontiranje uključuje simultani rad na sva tri programa (nije moguće volontirati samo na jednom programu). Volontiranje se odvija u prostorima Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, Đorđićeva 26.  
 
Tko smo? 
Hrabri telefon za djecu je prvi veliki program Hrabrog telefona koji je osnovan s ciljem pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, ali i rada na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Do danas je linija proširila svoje područje rada te se bavimo svim temama vezanim uz dobrobit, sigurnost i zdrav razvoj djeteta. Osim tema zlostavljanja i zanemarivanja, često razgovaramo s djecom o obiteljskim odnosima, posebno o razvodu, psihosocijalnom i mentalnom zdravlju djece, razvojnim pitanjima i mogućnostima pravne zaštite. 
Hrabri telefon za mame i tate otvoren je u travnju 2013. godine kao odgovor na sve više zaprimljenih poziva na liniju za djecu od strane roditelja. Hrabri telefon za mame i tate je mjesto gdje roditelj može razgovarati o svim nedoumicama vezanim uz pozitivan psihosocijalni razvoj djeteta te mjesto gdje roditelj može očekivati podršku i savjet s područja kompetentnog roditeljstva, poboljšanja komunikacije s djetetom ili mladom osobom unutar obitelji, svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja djeteta te ostalih područja usko vezanih uz zaštitu djetetovih potreba i prava, ali i odgovornosti. 
Chat Hrabrog telefona u zadnjih godinu dana za djecu postaje primarni medij komunikacije. Za djecu predstavlja mjesto gdje anonimno i bez straha mogu razgovarati o svojim trenutnim poteškoćama, a najčešće teme s kojima se javljaju su psihosocijalne prirode (samoozljeđivanje, usamljenost, psihičko zdravlje) te vezane uz obiteljske odnose. 
 
Što rade naši volonteri? 
Volonteri kroz svoj rad na Hrabrom telefonu svakodnevno pružaju podršku djeci i roditeljima te utječu na stvaranju sigurnog okruženja za djecu unutar i izvan obitelji. Osim toga stječu iskustvo i znanje u telefonskom i elektroničkom savjetovanju (savjetovanje putem chat-a, foruma i e-mail-a) kao i o tematici zlostavljanja i zanemarivanja djece te ostala praktična znanja o svakodnevnim problemima i obiteljskim odnosima. Uključeni su u mjesečnu supervizijsku podršku, kao i stalnu doedukaciju o temama koje su im  potrebne kako bi se osigurao njihov profesionalni napredak.   
Što možeš očekivati? 
Volonteri linije dežuraju na savjetodavnim linijama u 3 smjene i 2 međusmjene te na chatu. Također odgovaraju na savjetodavne upite poslane putem foruma ili e-mail-a. Mjesečna obveza volontera je imati minimalno tri smjene (po 3 ili 4 sata) te prisustvovati jednom supervizijskom susretu. Osim toga, obvezni su prisustvovati dodatnim edukacijama i sastancima udruge. Volontiranje na Hrabrom telefonu je vremenski zahtjevno, a naši volonteri nam kažu da su ovdje stekli vrijedne vještine i nova prijateljstva. 
 
Kako se prijaviti? 
Po zaprimanju aplikacija zainteresiranih, organizirat će se razgovori s prijavljenima kroz listopad (termine ćemo prilagoditi vašim rasporedima kako biste svi mogli prisustvovati intervjuima). S primljenim volonterima ćemo održati sastanak 4.11.2016. na kojem ćemo vas uputiti u rad organizacije i sustav volontiranja. U studenom će se održati i edukacija, u večernjim terminima i vikendom. 
Rok za prijavu je 30.9.2016. (petak), a prijaviti se možete isključivo slanjem ispunjene aplikacije (u prilogu) putem e-mail-a anamarija@hrabritelefon.hr.   
Više informacija o edukaciji možete pogledati na našoj web stranici www.hrabritelefon.hr ili Facebook stranici https://www.facebook.com/HrabriTelefon. 

Prilog: 

http://www.hrabritelefon.hr/wp-content/uploads/Hrabri-telefon_Aplikacija-za-volontiranje.doc

Objavljeno: 14. 9. 2016. u 08:10
Iva Černja Rajter

Poziv na tribinu

Poštovane kolegice i kolege, na početku nove radne godine pozivamo vas na tribinu na temu „Komunikacija u bliskim odnosima – njena važnost, odrednice i posljedice te mogućnosti i načini poboljšanja“ na kojoj će govoriti prof. dr. sc. Željka Kamenov s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U predavanju će iznijeti teorijsku podlogu i empirijske spoznaje o značaju komunikacije u bliskim odnosima, stilovima komunikacije i njihovim posljedicama, činiteljima koji utječu na komunikaciju i ulozi komunikacije u održanju ili pogoršanju odnosa i prekidu veze. 

Na tribini će se predstaviti i projekt "Razvoj novog modela komunikacije prilikom sukoba u bliskim vezama", koji je financiran od strane Europskog socijalnog fonda te proračunskih sredstava putem Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a predstavit će ga voditeljica projekta Tina Krznarić, mag. psych., doktorandica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

U završnom dijelu tribine, mr. sc. Andreja Kostelić-Martić, psihologinja iz Centra za kognitivno bihevioralnu terapiju u  Zagrebu, podijelit će svoja iskustva iz praktičnog rada s parovima.

Tribinu organiziramo u suradnji s Odsjekom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a održat će se u utorak 20. rujna 2016. godine u 13.00 sati u dvorani D-2 u prizemlju Filozofskog fakulteta, Ivana Lučića 3, Zagreb.

Sudjelovanje na sastanku bodovat će se članovima Hrvatskog psihološkog društva prema Pravilniku o stručnom usavršavanju HPK. Molimo da potvrdite svoj dolazak e-poštom na adresu obiteljskas.hpd@gmail.com do ponedjeljka, 19. rujna 2016. godine.

 

Srdačan pozdrav,

Pročelnica Sekcije za psihologiju obitelji, braka i partnerstva

prof. dr. sc Andreja Brajša-Žganec

Objavljeno: 6. 9. 2016. u 11:29
Sanja Budimir

U četvrtak, 8. rujna 2016. godine od 12.00 do 14.00 u Velikoj Vijećnici Hrvatskih studija održat će se predavanje s naslovom Crowdsourcing dynamics modeling in virtual environments.

Predavanje će održati prof. Guazzini Andrea, gost predavač HS u okviru Erasmus programa.Pozivam vas da se pridružite predavanju profesora. Iako vam se možda čini apstraktan naziv predavanja i možda niste čuli za crowdsourcing, vjerojatno ste svi na neki način sudjelovali u njemu…Stoga bi predavanje moglo zainteresirati ne samo psihologe i komunikologe nego nastavnike i studente svih smjerova Hrvatskih studija koji komuniciraju u virtualnom okruženju…

Nadam se da ćete nam se moći pridružiti, unatoč obavezama.

Srdačno,

Eva Anđela Delale,

pročelnica Odjela za psihologiju

Objavljeno: 21. 7. 2016. u 08:58
Iva Černja Rajter

Ako smatrate da psiholozi i psihologinje u svojem radu trebaju:

- znati više o ljudskim pravima

- prihvatiti ljudska prava kao standard svojeg profesionalnog ponašanja

- zauzeti javnu poziciju kao stručnjaci i stručnjakinje i osuditi kršenje ljudskih prava

- javno intervenirati ako prepoznaju prijetnje ljudskim pravima

- ponuditi svoju podršku smanjenju posljedica kršenja ljudskih prava 

 

Podržite inicijativu EFPA-inog Odbora za ljudska prava i psihologiju za stvaranje edukacije o ljudskim pravima upravo za studente i studentice psihologije te za psihologe i psihologinje. Do sada, naime, obrazovanje o ljudskim pravima nije postojalo na studijima psihologije. Više informacija o tome možete naći na www.humanrightsforpsychologists.eu , a svoj doprinos možete dati i financijski doniranjem minimalno 1 eura na jednostavan način ovdje https://gogetfunding.com/human-rights-education-for-psychologists/

 

Nadamo se da ćete se odazvati ovome pozivu.

 

Polli Hagenaars, voditeljica EFPA-inog Odbora za ljudska prava i psihologiju

Telmo Mourinho Baptista, Predsjednik EFPA-e

Josip Lopižić, predsjednik HPD-a

Marlena Plavšić, predstavnica HPD-a u Odboru za ljudska prava i psihologiju

Objavljeno: 13. 7. 2016. u 12:19
Iva Černja Rajter

Udruga «Vjetar u leđa» provodi već devetu godinu radionice za potencijalno darovitu djecu predškolskog i ranoškolskog uzrasta pod nazivom «Iskrice». Imamo 10 grupa i obuhvaćamo oko 90-tak djece od 4 do 10 g. Radionice traju 75 minuta i uglavnom se odvijaju u poslijepodnevnim satima (16.30 – 20 sati) na području općine Maksimir. Za iduću radnu godinu ponovo bismo rado u rad uključili volontere – studente psihologije.

            Sudjelujući (prema vlastitim mogućnostima) dobili biste uvid u način identifikacije darovite djece, vidjeli biste kako se organizira i provodi kraći program s njima te što je to procesna dijagnostika. Upoznali biste se sa spoznajnim mogućnostima, ali i karakteristikama osobnosti naših malih «Iskrica» S radom obično počinjemo krajem rujna ili početkom listopada.

Zainteresirani studenti mogu se javiti na mail voditeljici programa Kseniji R. Benaković : ksenija.benakovic@email.t-com.hr .

 

Dobro došli!

Objavljeno: 10. 6. 2016. u 11:16
Uređeno: 10. 6. 2016. u 11:16
Iva Černja Rajter

Objavljeni su dobitnici Rektorove nagrade za 2015./2016. na http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/dobitnici-rektorove-nagrade-za-akademsku-godinu-20152016/

Veselimo se da je ove godine s Odjela za psihologiju bilo nekoliko prijava u više kategorija i nekoliko je dobitnika Rektorove nagrade.

Čestitamo svim studentima i mentorima, dobitnicima i svima koji su prijavili svoj rad na natječaj!

Nagrada za individualni znanstveni ili umjetnički rad (jedan ili dva autora)

 • Tiffany Matej Hrkalović i Patricija Tomac:  „Elektrofiziološka mozgovna aktivnost prilikom motorne i kognitivne inhibicije ovisno o dominantnosti ruke“, mentorica dr. sc. Martina Knežević

 

 • Ana Petelinšek i Dora Pavlinić: „Razlika u sadržaju stigme prema različitim psihičkim poremećajima“,  mentorica doc. dr. sc. Anite Lauri Korajlija

Nagrada za timski znanstveni ili umjetnički rad (tri do deset autora)

 • Filipa Sviben, Saša Preradović i Dario Vlahović, „Varanje učenika u Zagrebačkim srednjim školama“, mentor doc. dr. sc. Miroslav Rajter

Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici

 • Biluš M., Brajković M., Bujan U., Deisinger H., Fontana T., Janečić K., Jerman K., Klakučer K., Klarić N., Matić G., Mostarac I., Popović T., Preradović S., Puškarić I., Radošević A., Slavikovski L., Smolković I., Sviben F., Šimac J., Šojat M., Štrbić M., Šupljika J., Tokalić R., Tomiša E., Trgovec D., Vidović A., Vlahović D., Zoroja A., Žipovski J.:  Stručni skup „Psihologija u praksi“

 

 • Dominik Šmida: Volonterski rad u zajednici
Objavljeno: 1. 6. 2016. u 08:52
Uređeno: 1. 6. 2016. u 08:52
Iva Černja Rajter

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira okrugli stol „Razmjenom znanja do većeg napretka djece s teškoćama u razvoju” koji će se održati 6. lipnja 2016. godine od 18:00 do 21:00 sat u Mjesnom ured Knežija – Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb
U sklopu projekta „Moje pravo na igru i sport“ koji financira Ministarstvo zdravlja, Centar za edukaciju i
savjetovanje „Sunce“ organizira multidisciplinarni stručni skup za sve organizacije koje se izravno ili neizravno
bave poticanjem i provođenjem sporta za djecu s teškoćama u razvoju - sportski klubovi, sportske udruge,
sportski savezi, fakulteti, udruge koje se bave djecom s teškoćama u razvoju i za sve zainteresirane koji se žele
baviti promicanjem i provođenjem sporta za djecu s teškoćama u razvoju.
Na ovom Multidisciplinarnom stručnom skupu cilj nam je raspraviti o mogućnostima djece s teškoćama u
razvoju da aktivno sudjeluju u organiziranim sportskim sadržajima i aktivnostima tj. da se bave sportom i
rekreacijom u njihovo slobodno vrijeme na razini Republike Hrvatske. Između ostaloga, potaknut ćemo
raspravu o tome koje prednosti donosi sudjelovanje djece s teškoćama u razvoju u Prilagođenim sportskim
školama, kao dobra priprema za ulazak u sportske klubove, s obzirom na mnogobrojnost i specifičnosti različitih
poteškoća koje djeca imaju (npr. autizam, ADHD, Downov sindrom, mentalna retardacija, blaži i teži oblici
cerebralne paralize, djeca u kolicima i druge teškoće).
Cilj nam je također predložiti čim više kvalitetnih rješenja za međusobno umrežavanje udruga i sportskih
klubova, saveza, odbora, fakulteta i drugih organizacija da zajedničkom suradnjom i djelovanjem multipliciraju
učinke rada svakog pojedinca i svih organizacija zajedno.
U nastavku je priložen program Multidisciplinarnog stručnog skupa, uz zadržavanje prava organizatora na
moguće promjene koje će biti ažurirane na našoj web stranici: www.ti-si-sunce.hr.
Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na broj 01 383 78 73 ili na mail adresu ivo.anicic@ti-si-sunce.hr do 6.
lipnja 2016. u 16 sati.
Partneri na projektu su:
1. Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
2. Centar za odgoj i obrazovanje Goljak
3. Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu
4. Hrvatsko katoličko sveučilište
Veselimo se Vašem dolasku!
Božica Križanić
Prof. kineziologije i kondicijska trenerica
Voditeljica programa
Ivo Aničić
bacc. i apsolvent kineziologije i kineziterapije
Koordinator programa

Objavljeno: 31. 5. 2016. u 10:14
Iva Černja Rajter


1. OBAVIJEST

Hrvatsko društvo za mentalno zdravlje djece i adolescenata Hrvatskog liječničkog zbora organizira

1. HRVATSKI KONGRES O MENTALNOM ZDRAVLJU DJECE I MLADIH S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Zagreb, Hotel Dubrovnik, 28.-29.10.2016.

 

Poštovani,

Izrazita nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 1. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Mentalno zdravlje djece i mladih - imperativ za budućnost“ koji će se održati u Zagrebu 28. i 29. listopada 2016.

U vremenu globalnih društvenih, ekonomskih, socijalnih i psiholoških promjena i kriza kroz koje prolazimo kao pojedinci, obitelji i društvo, svjedočimo i velikoj pojavnosti problema mentalnog zdravlja djece i mladih koji narušavaju kvalitetu života i uzrokuje patnju pojedinca, obitelji i zajednice u cjelini. Problemi mentalnog zdravlja i psihički poremećaji djece i mladih su vrlo često neprepoznati ili neliječeni.

Što smo u stanju učiniti u prevenciji, dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji problema mentalnog zdravlja i psihičkih poremećaja u djece i mladih te senzibiliziranju i podučavanju javnosti u suočavanju s ovom nadolazećom, zapravo već i prisutnom epidemijom?

O brojnim aspektima mentalnog zdravlja djece i mladih, kao jednog od najvećih javno-zdravstvenih problema 21. stoljeća raspravljat ćemo na ovom kongresu. Djeca i mladi su kapital društva, a mentalno zdravlje djece i mladih bogatstvo jednog naroda. Od svih nas očekuje se više no što smo do sada činili. Vjerujemo da svojom aktivnošću možemo i moramo učiniti novi iskorak u unaprijeđenju mentalnog zdravlja djece i mladih kao bitnog činitelja cjelokupnog zdravlja i dobrobiti cijelog društva.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će nam se na kongresu pridružiti svjetski priznati psihijatar prof. dr. sc. Norman Sartorius kao predsjednik Znanstvenog odbora kongresa i pozvani predavač.

Teme:

 • Razvoj u djetinjstvu i adolescenciji
 • Psihopatologija dječje i adolescentne dobi
 • Neurorazvoji poremećaji
 • Zlostavljanje i zanemarivanje djece i mladih
 • Roditeljstvo, obitelj i mentalno zdravlje djece i mladih
 • Suvremeni mediji i mentalno zdravlje djece i mladih
 • Djeca i mladi u riziku
 • Psihoterapija
 • Psihofarmakoterapija psihičkih poremećaja u djece i adolescenata
 • Forenzički aspekti mentalnog zdravlja djece i adolescenata
 • Multidisciplinaran rad u zaštiti mentanog zdravlja djece i mladih
 • Organizacija službi za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih
 • Izazovi socijalne zaštite djece i mladih s problemima mentalnog zdravlja
 • Školovanje djece i mladih s problemima mentalnog zdravlja

 

Detaljnije informacije o pozvanim predavačima iz Hrvatske i inozemstva, prijavi sažetaka, kotizacijama i programu kongresa bit će vam dostavljene uskoro.

Zabilježite datume:

Veselimo se vašem dolasku!

Doc. dr. sc. Katarina Dodig Ćurković
i Hrvatsko društvo za mentalno zdravlje djece i adolescenata HLZ-a

 

 
Objavljeno: 31. 5. 2016. u 10:13
Uređeno: 31. 5. 2016. u 10:13
Iva Černja Rajter

Sveučilište u Zagrebu, Učiteljski fakultet, Hrvatska Pedagoški fakultet Sv. Kliment Ohridski, Skoplje, Makedonija
Pedagoški fakultet Edirne, Turska Pedagoški fakultet Stara Zagora, Bugarska organiziraju
11. Međunarodni balkanski kongres obrazovanja i znanosti s temom
BUDUĆNOST OBRAZOVANJA I OBRAZOVANJE ZA BUDUĆNOST 12.- 14. listopada 2016. Poreč, Hrvatska

U okviru glavne teme kongresa znanstvenici, učitelji i stručnjaci različitih profila imat će priliku istražiti najnovija dostignuća u nizu područja povezanih s obrazovanjem te razmijeniti svoja znanja i iskustva. Raznolikost interdisciplinarnih i multidisciplinarnih sekcija, uključujući izlaganja postera, radionice i okrugle stolove, omogućit će razmjenu znanja i rezultata istraživanja te potaknuti nove suradnje.
Tematska područja:
1. Kineziološka edukacija budućnosti
2. IKT u obrazovanju – obrazovanje za IKT
3. Višejezičnost i višekulturalnost kao izazov u obrazovanju danas i sutra
o Perspektive višejezičnosti u obrazovanju: prvi, drugi, ini jezik
o Višejezičnost u znanosti
o Interkulturalno učenje u obrazovanju: koncepti i projekti
o Književnost u obrazovanju u višejezičnom i višekulturnom kontekstu
o Interkulturalna komunikacija: kazalište, film i novi mediji
4. Kvaliteta i inkluzivnost obrazovanja – preduvjet održive budućnosti
o Kultura uvažavanja različitosti u odgojno-obrazovnom procesu
o Kultura vrednovanja i samovrednovanja
o Kultura učenja i poučavanja
o Kurikulum u funkciji unapređivanja kvalitete odgojno-obrazovnog procesa
o Trajno stručno usavršavanje i profesionalan razvoj odgojitelja, učitelja i nastavnika
5. Izazovi psihologije u obrazovanju za budućnost
o Pozitivna psihologija u obrazovanju
o Socioemocionalni razvoj, odgoj i obrazovanje
o Uloga kognicije i metakognicije u obrazovanju
o Akademski stres i sagorijevanje
o Motivacija u obrazovanju
o Nepoželjna ponašanja u vrtiću i školi
o Zanesenost u učenju: dohvatljiv cilj? (okrugli stol) 6. Ishodi recepcije umjetničke teorije i prakse u likovnoj edukaciji
7. Budućnost glazbenog obrazovanja i glazbeno obrazovanje za budućnost: vizije, misije, strategije
o Socioemocionalni razvoj i glazbena nastava
o Izgradnja identiteta, glazbena baština i multikulturalnost u glazbenom obrazovanju
o Kritičko mišljenje i oblikovanje sustava vrijednosti u glazbenom obrazovanju
o IKT (informacijsko-komunikacijska tehnologija) u nastavi glazbe
Službeni jezici kongresa:
hrvatski i engleski
hrvatski, engleski i njemački za tematsko područje Višejezičnost i višekulturalnost kao izazov u obrazovanju danas i sutra
Prijava sažetaka:
Prijava sažetaka bit će moguća od 10. travnja do 10. svibnja 2016.
Izlagači mogu prijaviti najviše dva izlaganja i to jedno kao glavni autor, a drugo kao suautor. Izlaganja se prijavljuju putem online sustava. Registracija i pristup sustavu mogući su na adresi: http://conferences.ufzg.hr
Sažetak (najviše 350 riječi) koji je napisan na jeziku izlaganja treba jasno predstaviti istraživački problem, s čvrstim teorijskim okvirom i upućivanjem na prethodna istraživanja iste ili slične problematike. Metodologija treba biti jasna te uz predstavljene rezultate dati novi znanstveni ili stručni doprinos znanstvenome, odnosno umjetničkome području. Autori su odgovorni za jezik kojim je sažetak pisan pa se mole autori da sažetak jezično urede.
Obavijest o prihvaćanju sažetka: do 15. lipnja 2016.
Slanje cjelovitih radova: (obavijest naknadno)
Svi prihvaćeni i pozitivno recenzirani radovi bit će objavljeni u zborniku radova. Najbolji radovi bit će objavljeni u posebnom broju Hrvatskoga časopisa za odgoj i obrazovanje.
Kotizacija:
Rana kotizacija (do 31. kolovoza 2016.): 200 eura Kasna kotizacija: 250 eura
Članovi Balkanskoga udruženja pedagoških i srodnih fakulteta: 100 eura
Kotizacija uključuje: piće dobrodošlice, stanke za kavu, kongresne materijale i svečanu večeru
Mjesto održavanja kongresa:
Valmar Diamant Hotel Brulo 1/1 Poreč 52440, Hrvatska
Više obavijesti dostupno na http://ibes.ufzg.hr

Objavljeno: 31. 5. 2016. u 10:10
Uređeno: 31. 5. 2016. u 10:10
Iva Černja Rajter

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira Okrugli stol „Uloga stručnjaka u poticanju poduzetnosti kod mladih" koji će se održati 9. lipnja 2016. godine od 16:30 - 18:30 sati u Mjesnom uredu Knežija –Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb U sklopu programa „Poduzetnost za poduzetništvo - vježbanje poduzetništva u školskim klupama“, Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira Okrugli stol u Zagrebu za sve dionike koji se izravno ili neizravno bave mladima - udruge, ustanove, škole, CZSS, predstavnike ministarstava i drugih nadležnih ustanova, učitelji, roditelji te ostali zainteresirani koji rade ili žele raditi s mladima. Na ovom Okruglom stolu cilj nam je raspraviti o problemu velikog broja nezaposlenih mladih osoba i kako razvijanjem njihove poduzetnosti možemo odgovoriti na navedeni problem. Cilj nam je također predložiti čim više kvalitetnih rješenja gore navedenog problema kroz pokazivanje primjera usluga/aktivnosti koje se u zemljama EU provode za poticanje poduzetnosti i poduzetništva mladih. Također ćemo potaknuti raspravu na koji način naš obrazovni sustav potiče poduzetništvo kod učenika te u kojoj mjeri i kako se kroz nastavu potiče učenike na poduzetnost i proaktivnost.

Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na brojeve 01 383 78 73, 092 1710 140 ili na e-mail adresu
info@ti-si-sunce.hr do 8. lipnja 2016. godine.

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira radionicu „Kako usmjeriti učenike/studente za bavljenje poduzetništvom“ koja će se održati 2. lipnja 2016. godine od 16:30 - 18:30 sati u Albaharijevoj 2, Knežija, Zagreb
U sklopu projekta „Poduzetnost za poduzetništvo - vježbanje poduzetništva u školskim klupama" Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira radionicu za nastavnike i stručne suradnike - psihologe, pedagoge, socijalne pedagoge i sve dionike koji izravno ili neizravno rade s mladima. Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.
Na radionici ćete:
· sudjelovati u raspravi da li poduzetništvo stvarno privilegija samo 10-tak posto populacije?
· Prepoznati važnost pozitivnog pristupa svakodnevici i njenim izazovima
· naučiti zašto je potrebno pristupati samozapošljavanju mladih osoba temeljem prepoznate
prilike, a ne iz nužde
· sudjelovati u osmišljavanju različitih aktivnosti za razvoj poduzetničkog duha učenika koje
ćete moći primijeniti u školi.
Radionicu će održati mr.sc. Vladimir Žanić.
Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na broj 01 383 78 73 i 091 516 0489 ili na e-mail adresu
info@ti-si-sunce.hr do 1. lipnja 2016. godine do 16 sati.

Sadržaji su besplatni, a poziv namijenjen i studentima

Objavljeno: 31. 5. 2016. u 09:15
Iva Černja Rajter

Rješavanje studentskih pitanja za studente psihologije tijekom ljetnog perioda (lipanj- rujan) 2016. odvijati će se četvrtkom od 9.00 do 11.00 h u sobi 207 Odjela za psihologiju (drugi kat, nakon stepenica lijevo).

Ako je nešto neodgodivo ili je iznimno važno rješavati upravo s pročelnicom Odjela za psihologiju, slobodno joj se obratite. 

Objavljeno: 25. 5. 2016. u 09:54
Iva Černja Rajter

 

Dr RoseAnne Misajon: "Conceptual framework of health-related quality of life and subjective wellbeing" (Kvaliteta života povezana sa zdravljem i subjektivna dobrobit - konceptualni okvir)

Dr RoseAnne Misajon is a Senior Lecturer in Behavioural Studies at the School of Social Sciences, Monash University,Victoria, Australia.  She currently teaches Social Research Methods, Introduction to Social Behaviour and Applied Behavioural Studies.  RoseAnne’s key areas of research include subjective wellbeing, health-related quality of life, psychometrics and scale development, experiences of prejudice, social inclusion and culturally diverse populations.

Objavljeno: 12. 5. 2016. u 11:25
Uređeno: 12. 5. 2016. u 11:25
Iva Černja Rajter

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira radionicu otvorenu za javnost na temu „Stručnjaci promišljaju o zdravlju zaposlenika“ koja će se održati 16. svibnja 2016. godine od 18:00 do 21:00 sat
u Mjesnom uredu Knežija – Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb
U sklopu projekta „Od zdravlja do radnog učinka“, koji financira Ministarstvo zdravlja, Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira radionicu koja će biti otvorena za javnost i na kojoj će stručnjaci iz različitih znanstvenih i praktičnih područja raspravljati o očuvanju i unapređenju zdravlja radno aktivnog i radno sposobnog stanovništva.
Cilj radionice je raspraviti o uzrocima bolesti zaposlenika na radnome mjestu, uzrocima koji narušavaju psihičko, fizičko i duhovno zdravlje zaposlenika, o nedostatku vremena zaposlenih za brigu o svom zdravlju, kao i o ostalim poteškoćama s kojima se zaposlenici susreću na radnom mjestu te o mogućim uzrocima i posljedicama istih. Isto tako, dotaknut ćemo se i problema nezaposlenih - radno sposobnihstanovnika koji također prolaze kroz specifične probleme i poteškoće koje narušavaju njihov psihički, fizički i duhovni integritet i zdravlje.
Kroz kratka predavanja stručnjaka iz multidisciplinarnog tima i rada u grupama, doći ćemo do zaključaka što je potrebno zadovoljiti na razini države, lokalne zajednice i svakog pojedinog poslodavca kako bismo imali zdravog, a onda i zadovoljnog radnika koji ima vremena nakon rada zadovoljiti svoje osnovne potrebe za kretanjem, vremena da brine za vlastito zdravlje i vrijeme za provođenje kvalitetnih trenutaka s vlastitom obitelji i prijateljima.
Raspravljat će se o psihičkim, fizičkim i medicinskim aspektima zdravlja, a zaključci će biti poslani svim našim partnerima, suradnicima, resornim Ministarstvima, lokalnim vlastima, medijima, poslodavcima i ostalim suradnim organizacijama. Cilj ovih zaključaka jest potaknuti javnost na promišljanje o ovoj temi i mogućnosti uvođenja zakonske regulative aktivnog odmora na radno mjesto kao obavezu poslodavaca i na pravo radnika na slobodno vrijeme i odmor nakon rada.
U nastavku je priložen program radionice, uz napomenu prava organizatora na moguće promjene
programa koje će biti ažurirane na web stranici: www.ti-si-sunce.hr.
Molimo Vas da potvrdite svoje sudjelovanje na 01 383 78 73, 092 1710 140 ili na e-mail adresu info@tisi-sunce.hr, do 16. svibnja 2016. godine u 17 sati.
Veselimo se Vašem dolasku!

STUDENTI SU POZVANI I DOBRODOŠLI NA RADIONICU!


Božica Križanić
Prof. kineziologije i kondicijska trenerica
Voditeljica programa i voditeljica ureda
 

Objavljeno: 12. 5. 2016. u 11:21
Iva Černja Rajter

Zagrebačka banka već je godinama vodeća banka u Hrvatskoj; po kvaliteti proizvoda i usluga, mreži
samouslužnih uređaja te uspješnim poslovnim rezultatima. Sredinom 2002. godine postala je dio
Grupe UniCredit, jedne od najvećih financijskih grupacija u Europi. U odjelu Istraživanja tržišta i prigovora Zagrebačke banke bavimo se provođenjem istraživačkih projekta Banke i Grupe koji se bave tržišnom pozicijom, globalnim trendovima i analizom okruženja u cilju detektiranja mogućih područja i akcija za unapređenje pozicije Banke i održivost poslovanja, kao i detektiranju potencijala Banke u konkurentskom okruženju. Mi smo centralno mjesto upravljanja, razvoja i nadzora sustava prigovora, prijedloga i pohvala u Banci.

Vaš posao uključivat će:
Asistiranje u pripremi podloga potrebnih u procesu istraživanja tržišta
Testiranje i logičku kontrola upitnika
Praćenje statusa terenskog dijela istraživanja
Pripremu obavijesti o provedbi istraživanja tržišta za interne i eksterne klijente
Statističku obradu podataka i izradu pratećih izvješća

 

Nudimo Vam mogućnost:
Razvijanja širokog spektra kompetencija iz različitih područja te stjecanje širih znanja o istraživanju tržišta
Redovita primanja (30 kn/h)
Ugodnu radnu atmosferu
Priliku da se predstavite potencijalnom poslodavcu

 

Kakvu osobu tražimo?
Redovnog/-u studenta/-icu s vlastitim studentskim ugovorom
Studenta/-icu završne godine diplomskog studija psihologije ili matematike
S naprednim matematičko-statističkim znanjem
Aktivno koristi engleski jezik
Izvrsno poznaje rad na osobnom računalu, uz napredno korištenje SPSS-a, R-a ili nekog drugog alata za statističku obradu podataka
Ima prijašnje iskustvo rada u području istraživanja tržišta (što je prednost, ali ne i uvjet)
Organiziranu i sklonu analitičkom razmišljanju
Kooperativnu i pouzdanu osobu
Intelektualno znatiželjnu, sklonu kontinuiranom profesionalnom usavršavanju

 

Detalji prijave:
Mjesto rada: Zagreb
Broj otvorenih radnih mjesta: 2
Rok za prijavu: 20.05.2016.
Javi nam se! Ako smatraš da imaš tražene kvalitete i da bi ovo bila izvrsna prilika za tvoj
osobni i profesionalni razvoj, pošalji svoj životopis najkasnije do 20.5.2016. na adresu
posao@unicreditgroup.zaba.hr
s naznakom „Studentski posao u Istraživanju tržišta”.
Za dodatne informacije slobodno nam se obratite na telefon +385 (0) 1 630 5145.
Više o nama saznajte na našim webu stranicama: www.zaba.hr

 

 

 

Objavljeno: 4. 5. 2016. u 09:03
Iva Černja Rajter

n view of the Introduction to the COST Framework Programme, which will take place on Friday 20 May 2016,

from 10:00 to 13:30, at the University of Zagreb, Faculty Electrical Engineering and Computing, in Zagreb,

may we please invite you to assist us in getting an audience for this event?

The COST Association will host an Introduction to the COST Framework Programme, on Friday 20 May 2016 from 10:00 to 13:30, at the University of Zagreb, Faculty Electrical Engineering and Computing, in Zagreb.

 

The objective is to inform national research communities about the COST Framework’s policies, activities and funding opportunities, with an emphasis on the Open Call for new COST Actions proposals, and COST Action representatives from the specific countries showcase the outstanding results of their participation in COST Actions and share their experiences and best practices.

 

The programme available on this webpage. Some of the topics of discussion are:

 

§  COST Framework: What is it and how does it work?

§  COST Actions: What are they and how to get involved?

§  COST Open Call: How to prepare a successful COST Actions proposal?

§  Added value and impact of participating in COST Actions.

§  National participation in COST Actions .

 

Attendance is open to national and local research communities, as well as industry, SMEs, private labs, academia and other interested groups. Participants of running and ended COST Actions from Croatia are also invited to attend.

 

This information session is organised with the kind support of the University of Zagreb, Faculty Electrical Engineering and Computing.

 

Free online registration: http://forms.cost.eu/icf-zagreb

(Registrations close on Thursday 19 May at 12 noon Local Time)

 

PLEASE NOTE:

the seating is limited, registrations are on a first-come-first-serves basis

 

 

For any additional information about this initiative can be requested to chris.irons@cost.eu

Objavljeno: 2. 5. 2016. u 13:22
Iva Černja Rajter

Rješavanje studentskih pitanja za studente psihologije tijekom svibnja 2016. odvijati će se četvrtkom od 12.30 do 14.30 h u sobi 207 Odjela za psihologiju (drugi kat, nakon stepenica lijevo).

Ako je nešto neodgodivo ili je iznimno važno rješavati upravo s pročelnicom Odjela za psihologiju, slobodno joj se obratite. 

Objavljeno: 9. 4. 2016. u 10:26
Uređeno: 9. 4. 2016. u 10:28
Iva Černja Rajter

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na edukacijski program „Studentska edkacija o sekusalnom nasilju i volontiranju u organizacijama civilnog društva” koji organizira Ženska soba - Centar za seksualna

prava, a koji će započeti jednodnevnim treningom:

6.5.2016. (petak) u 9:30 u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

Sudjelovanje na treningu je besplatno, te je osiguran ručak kod jednodnevnih treninga.

Objavljeno: 4. 4. 2016. u 09:23
Iva Černja Rajter

13th conference on Excellence & Innovation in Basic-Higher Education & Psychology održat će se od 18.-21.5.2016.g. na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar-Kitarović.

Sve informacije o konferenciji možete pronaći na web-stranicama www.icieconference.net

Za sudionike iz Hrvatske i regije osigurana je registracija u iznosu od 750,00 kn.

Rok za slanje sažetaka produžen je do 15.4.2016.g.

Objavljeno: 4. 4. 2016. u 09:21
Iva Černja Rajter

Pozivamo vas na predavanje "Simboli mržnje" svjetski poznatog grafičkog dizajnera i predavača Mirka Ilića, koje će se održati 11.4. u kinu Europa te predavanje "Sjećanje kroz film" profesora vizualne kulture i suvremene povijesti na Sveučilištu u Beču Franka Sterna, koje će se također održati 11.4., ali u kinu Tuškanac.

Predavanje “Simboli mržnje” tematizira lokalni odnosno regionalni problem prešućivanja ili nemara javnosti na opažanje simbola te grafičkog govora mržnje neonacističkih grupacija (skinheadsa, neonacističkih i ekstremnih navijačkih skupina...) koje u posljednje vrijeme jačaju, postaju sve veće i sve nasilnije.

Kroz predavanje "Sjećanje kroz film" obradit će se teme holokausta i očuvanja sjećanja na njega, tolerancije, migracija te aktualne situacije u Europi.

Objavljeno: 22. 3. 2016. u 09:42
Uređeno: 22. 3. 2016. u 09:44
Iva Černja Rajter
Održan 5. po redu stručni skup...

Stručni skup Psihologija u praksi - PuP održao se 18. ožujka u dvorani Zagreb Hrvatskih studija. Bio je to peti i ujedno najveći PuP dosad!

„Psihologija u praksi“ (PUP) stručni je skup kojeg organizira Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu „Feniks“. Osnovni cilj PUP-a  je predstaviti studentima psihologije, kao i svima koje psihologija zanima, iskustvo psihologa zaposlenih u različitim područjima struke. Tijekom cjelodnevnog niza predavanja, predavači ćsu slušatelje upoznali sa područjem kojim se bave i izazovima na koje su naišli u svom radu. Uz predavanja, posjetitelji su, po prvi put, mogli sudjelovati u radionicama koje nude aktivniji način učenja o različitim aspektima struke, ali i o samom studiju psihologije.

I ove želja je bila novim generacijama studenata pružiti priliku da se upoznaju sa stvarnim radnim obvezama psihologa, nasuprot teorijskom znanju koje stječu na fakultetu, a svim ljubiteljima psihologije priliku da prošire znanje o onim aspektima psihologije koji u javnosti nisu zastupljeni, kao i o konkretnoj ulozi psihologa u zajednici i društvu općenito.

Više o tome kako je bilo na skupu izvjestio i studentski portal X-ica na linku: 

http://x-ica.com/pup-je-ove-godine-procvjetao/

Objavljeno: 21. 3. 2016. u 16:41
Marina Štambuk

Cijenjene kolegice i kolege,

zadovoljstvo nam je pozvati vas na znanstvenu konferenciju 3. Dani obrazovnih znanosti, koja ce se odrzati 20. i 21. listopada 2016. godine u Zagrebu u organizaciji Instituta za drustvena istrazivanja u Zagrebu - Centar za istrazivanje i razvoj obrazovanja. Tema ovogodisnje konferencije je Obrazovne promjene: izazovi i ocekivanja.

Pozivamo vas da aktivnim sudjelovanjem i prezentacijom rezultata vlastitih istrazivanja doprinesete uspjesnom radu konferencije.

Detaljnije obavijesti o konferenciji, nacinima sudjelovanja te prijavi radova mozete potraziti na web stranici http://www.idi.hr/doz2016.

Srdacno vas pozdravljamo i veselimo se vasem dolasku,
Predsjednica Programsko-organizacijskog odbora
Dr. sc. Ivana Jugovic
 

Objavljeno: 18. 3. 2016. u 08:55
Iva Černja Rajter

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba ove godine obilježiti će Tjedan mozga aktivno, s temom: "Geni ili okoliš? Kako dostići poticajno okruženje za razvoj djeteta?"

Želja nam je upoznati roditelje i stručnjake s međusobnom interakcijom genetske strukture i okoliša te kako poticajno roditeljstvo utječe  na bolja postignuća djeteta.

Predavanje za roditelje i stručnjake  ćemo održati u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, Đorđićeva 26, dana 16.3.2016. u 19 i 30 sati.

Predavači: doc.dr.sc. Vanja Saftić,specijalist pedijatar, subspecijalist
dječje neurologije i
dr. Domagoj Štimac, specijalist psihijatar, subspecijalist dječje i
adolescentne psihijatrije

Objavljeno: 13. 3. 2016. u 10:18
Iva Černja Rajter

Rješavanje studentskih pitanja za studente psihologije tijekom  tijekom ožujka i travnja 2016. odvijat će se četvrtkom od 10.00 do 12.00 h u sobi 207 Odjela za psihologiju (drugi kat, nakon stepenica lijevo).

Ako je nešto neodgodivo ili je iznimno važno rješavati upravo s pročelnicom Odjela za psihologiju, slobodno joj se obratite. 

Objavljeno: 11. 3. 2016. u 12:47
Iva Černja Rajter

PROGRAM:

Marija Bistrica, Bluesun Hotel Kaj, Dvorana Pinja

Koordinator za Mariju Bistricu: Srđan Džakula

Voditelj programa: Ana Kruhak

Moderator: Sanja Kovačić

Ponedjeljak, 14.03.2016. u 19 sati

doc. dr. sc. Niko Bilić, SJ, Filozofski fakultet Družbe Isusove: Religijski korijeni empatije i tolerancije

 (javno predavanje)

Utorak, 15.03.2016. u 19 sati

prof. dr. sc. Fran Borovečki, Klinika za neurologiju, KBC Zagreb: Razumijevanje ponašanja dementnih osoba

(javno predavanje)

Srijeda, 16.03.2016. u 19 sati

Andreja Pavlović, prof. rehabilitator, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda: ADHD - poremećaj u porastu ili popularna etiketa

(javno predavanje)

 dr. med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar, Psihijatrijska ordinacija Crkvenčić: Depresija - poremećaj u radu mozga

(javno predavanje)

Četvrtak, 17.03.2016. u 19 sati

prof. dr. sc. Đuro Medić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Biheviorizam i neuroekonomija: Upotreba i zloupotreba mozga u ekonomiji i politici  

(javno predavanje)

Rajka Hrbić, mag. oec. univ. spec. oec: Neuroekonomija

(radionica)

Petak, 18.03.2016. u 19 sati

prof. dr. sc. Miloš Judaš, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Mozak i glazba

(javno predavanje)

Gordana Šolajić, prof, Škola za balet i ritmiku, Zagreb: Muzikoterapija

(javno predavanje i radionica)

Radionice za djecu

Marija Bistrica, Bluesun Hotel Kaj, Dvorana Pinja

Subota, 19.03.2016. od 10 do 12 sati

Koraljka Žepec, prof. reh., Hrvojka Forjan, prof. reh., Brain Gym Hrvatska: Daniela Poljak, prof. reh., Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda: Brain Gym radionica za djecu

(predviđeno za osnovnoškolce od 5. do 8 razreda, ali mogu sudjelovati i mlađi)

Nedjelja, 20.03.2016. od 10 do 12 sati

Udruga mladih Marija Bistrica: Razigrani mozak

(radionica za osnovnoškolce 3. i 4. razreda, ali mogu sudjelovati i ostali)

Prijave na obje radionice do srijede 16.03.2016. u Općinskoj knjižnici Općine Marija Bistrica te g-đi Vesni Tomorad, prof. psihologije u Osnovnoj školi Marija Bistrica.

Zlatar Bistrica, Općinska predavaonica

Koordinator: Ančica Pečatnik

Ponedjeljak, 14.03.2016. u 17 sati i 30 minuta

dr. sc. Sanja Kovačić, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana: Nekretanje djece danas – zdravstveni problem sutra

 (javno predavanje)

Zabok, Gradska knjižnica

Koordinator za Zabok: Branka Vrbanec

Utorak, 15.03.2016. u 18 sati

dr. med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar, Psihijatrijska ordinacija Crkvenčić: Depresija - poremećaj u radu mozga

Četvrtak, 17.03.2016. u 17 sati

Akademkinja Vida Demarin, MD, PhD, FAAN, FAHA, FESO, Mozak koji traje – najnovije spoznaje o očuvanju zdravlja mozga

(javno predavanje)

Petak, 18.03.2016. u 17 sati

dr. Goran Ivkić i Branka Bartolić, prof. psihologije, Poliklinika Neuron, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Psihosomatske bolesti – empatija, ključ uspjeha

(javno predavanje)

Objavljeno: 11. 3. 2016. u 12:42
Iva Černja Rajter

U okviru obilježavanja 15. Tjedna mozga (Brain Awareness week, http://www.hiim.unizg.hr/), međunarodne manifestacije i kampanje za popularizaciju znanja o funkcijama mozga te popularizaciju neuroznanosti, Odjel za psihologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu organizira tematski povezano stručno izlaganje i zanimljiva demonstracijska mjerenja. Radi se o predstavljanju rezultata primjene psiho-dijagnostičkog instrumenta Complex Reactionmeter Drenovac (www.crd.hr) u području kognitivnog razvoja i starenja te organiziranju izravnih mjerenja CRD dijagnostičkim testovima tijekom dva dana.

Cijeli događaj obuhvaća:

 • stručno izlaganje Primjena CRD serije kronometrijskih testova kognitivnih funkcija – promjene kronometrijskih pokazatelja efikasnosti i dinamike kognitivnog procesiranja u funkciji razvoja i starenja; Izlaganje će održati gđa. Tamara Drenovac 17.ožujka 2016. od 11:30 – 12:30 u Dvorani „Čakovec“ Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu (Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, Borongajska 83d, 10 000 Zagreb)
 • demonstracijska mjerenja zainteresiranih studenata, nastavnika i drugih posjetitelja na testovima CRD-serije s mogućnošću usporedbe vlastitih rezultata s već postojećim referentnim vrijednostima i profilima; Mjerenja će se održavati 17.ožujka 2016. od 13:00 – 17:30 te 18. ožujka, od 09:30 do 15:30 sati u predvorju knjižnice Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

Specifičnost izlaganja o praćenju dobnih promjena efikasnosti i dinamike kognitivne obradbe podataka proizlazi iz velikog broja ne-prosječnih mjera vremena reakcije koje CRD serija računa nakon bilježenja pojedinačnih odgovora (od 35 do 60, ovisno o testu) na ukupno 48 testova kojima se ispituje širok spektar kognitivnih funkcija – od jednostavne senzomotoričke reakcije do učenja labirinta. CRD serija generira grafički prikaz dinamike rješavanja svakog od testa, koja u velikoj mjeri odražava dinamiku neuralnih procesa tijekom rješavanja testa. Unutar te dinamike posebno se ističu tri dimenzije kognitivnog procesiranja svakog pojedinca: brzina, stabilnost i izdržljivost. Dodatna vrijednost CRD mjerenja je u mogućnosti izrade pojedinčevih profila u odnosu na referentne populacijske vrijednosti.

Poznate istraživačke činjenice o značajnim promjenama brzine i varijabilnosti obradbe podataka u funkciji pojedinčevog razvoja i starenja znatno se obogaćuju podacima iz navedene koncepcije izlaznih varijabli CRD-serije (jer ona omogućuje promatranje dobnih promjena pojedinčeve maksimalne i minimalne brzine, stabilnosti, efekta umaranja, ali i učenja) koji mogu otkriti razvojne razlike u populacijama u kojima prosječno vrijeme odgovora nije davalo diferenciranu sliku. Razina tih analiza i dijagnostika u CRD seriji dodatno se podiže usporedbom spomenutih razvojnih efekata među testovima različitih kognitivnih funkcija, koji su u ovakvoj kronometrijskoj koncepciji instrumenta vrlo brzo dostupni.

Objavljeno: 3. 3. 2016. u 12:53
Uređeno: 3. 3. 2016. u 12:53
Iva Černja Rajter
Zanima te organizacijska psihologija i prije službenog izlaska na tržište rada želiš

iskusiti rad u dinamičnom korporacijskom okruženju? Snalažljiva si i organizirana
osoba spremna učiti? Veseli te upoznavanje hrpe ljudi sličnih interesa?
Javi nam se do 20.3.2016. na karijere@vipnet.hr za "HR student"

Objavljeno: 2. 3. 2016. u 09:38
Iva Černja Rajter

Igraonice se održavaju u okviru projekta «Zaštita prava djece i mladih u sustavu socijalne skrbi», u kojem Udruga provodi grupne savjetodavno–edukativne radionice za roditelje kojima je od strane nadležnog Centra za socijalnu skrb izrečena neka od mjera obiteljsko-pravne zaštite.

Grupe za roditelje (12 radionica) odvijaju se jednom tjedno u prostoru Udruge u zagrebačkoj Dubravi. U ovom ciklusu kreću dvije nove grupe: ponedjeljkom (1. grupa) i četvrtkom (2. grupa) od 18:00 do 19:30.  Budući da velik broj roditelja nema kome ostaviti djecu na čuvanje dok su prisutni na grupnom radu, mi im omogućavamo zbrinjavanje djece u našoj igraonici.

Osnovna odgovornost volontera je zbrinjavanje djece roditelja koji su prisutni na grupnom radu: volonter je prisutan s djecom u igraonici, pazi na djecu, usmjerava ih u aktivnostima te se i sam uključuje u različite igrovne aktivnosti s djecom ili društvene igre. U igraonici je obično prisutno od 6 do 8 djece, starosti od 3 do 12 godina.

Ovisno o broju volontera dogovara se mjesečni angažman volontera.

Za sva dodatna pitanja ili izražavanje interesa za volontiranje kontaktirajte nas!

098 455 235 (Natalija) ili natalija.stankovic@mail.inet.hr.

Objavljeno: 2. 3. 2016. u 09:36
Iva Černja Rajter

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na još jednu tribinu iz ciklusa „O mentalnom zdravlju kroz sedmu umjetnost“, koja će se održati 3. ožujka  2016. (četvrtak) u 17:00 sati, u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16. Naziv tribine ovog puta bit će "Tanka linija perfekcionizma", a tema upoznavanje s perfekcionizmom i/ili opsesivno kompulzivnim poremećajem. Moderatorice su Andreja Borovečki Šimurina, dr. med., spec. psihijatrije i Lea Maričić, mag. psych. iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda.

Program:

17:00-17:30
Uvodna riječ i upoznavanje s perfekcionizmom i/ili opsesivno kompulzivnim poremećajem - Andreja Borovečki Šimurina, dr.med, spec. psihijatrije i Lea Maričić, mag. psych 

17:30-19:15
Film: "Bolje ne može"; Redatelj: James L. Brooks, uloge: Jack Nicholson, Helen Hunt

19:15-19:45
Analiza filma

 

Pedantnost – perfekcionizam – opsesivnost...gdje je granica između zdravog i bolesnog? Što se događa kada izgubimo kontrolu nad svojim navikama? Kako prepoznati i nositi se s opsesivno-kompulzivnim (OCD) smetnjama? Sve to možete saznati dolaskom i sudjelovanjem na našoj tribini.

Objavljeno: 29. 2. 2016. u 09:26
Uređeno: 29. 2. 2016. u 09:28
Iva Černja Rajter

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevni trening „Budućnost bez nasilja!“, namijenjen studentima/cama koji organizira Ženska soba - Centar za seksualna prava, a koji će se održati:

14. - 15.3.2016. (ponedjeljak i utorak) u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja, ravnopravnosti
spolova, doprinosa civilnog društva u postizanju pozitivnih društvenih promjena te metode rada s mladima.
Sudjelovanje na treningu je besplatno, te je osiguran ručak oba dana.
Trening će voditi Josipa Tukara (sociologinja) i Matea Popov (psihologinja) te predavačice Antonija Hojt Ilić (prof. socijalne pedagogije) i Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije. Fokus treninga bit će na poticanju aktivnog uključivanja mladih u suzbijanje nasilja te pokretanje društvenih promjena.


OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:
1. Obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga
2. Po završetku treninga održati 2 radionice za djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama u svojim lokalnim zajednicama na temu prevencije seksualnog nasilja s naglaskom na seksualno uznemiravanje (najkasnije do kraja svibnja 2016. godine).
Sudionici/ce će na samome treningu potpisati ugovor o volontiranju te će po izvršenim obvezama primiti
potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama, te volonterskom angažmanu.
Poželjno je iskustvo u osmišljavanju i provedbi radionica, te mjesto prebivališta izvan grada Zagreba.

ROK ZA PRIJAVE JE 2. OŽUJKA 2016.


Molimo Vas da nam do isteka roka na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:
1. Životopis
2. Ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti na sljedećem linku:
www.zenskasoba.hr/docs/prijavni_obrazacMSPM_2016.doc
3. Pisanu izjavu da niste kazneno osuđivani te da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak koju možete preuzeti na sljedećem linku: www.zenskasoba.hr/docs/IZJAVA_o_volontiranju.doc, a koju ćete biti dužni/e potpisati na treningu. 

Trening je sastavni dio projekta „Sigurni od nasilja“ kojeg financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Dječjim domom SOS – Dječje selo Ladimirevci i Ekonomskom i turističkom školom Daruvar.
Veselimo se Vašem odazivu!
S poštovanjem,
Josipa Tukara

 

Objavljeno: 17. 2. 2016. u 09:41
Uređeno: 17. 2. 2016. u 09:42
Iva Černja Rajter

U organizaciji Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske i Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

Posebna nam je čast pozvati vas na kongres Europske asocijacije za psihoterapiju (EAP) koji se prvi put održava u Zagrebu, od 30. rujna do 1. listopada 2016. Tema kongresa je „Autonomija i osjećaj pripadnosti”.

Ovaj, 22. po redu, kongres EAP-a organizira Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH), organizacija usmjerena razvoju i promicanju psihoterapije sukladno europskim standardima, radi osiguranja uvjeta za uspostavu zvanja psihoterapeuta i ujednačavanja psihoterapijske prakse, i suorganizator Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu,

Pozivamo Vas da svojim aktivnim sudjelovanjem pridonesete uspjehu tog kongresa koji će okupiti psihoterapeute i druge srodne stručnjake koji se brinu o kakvoći življenja – svatko na svoj način – i pojedinaca, i u grupi.

Želimo okupiti stručnjake koji nastoje pridonijeti širenju misli o demokratičnosti vlastitih mišljenja, istodobno dopuštajući različitosti u spektru tuđih mišljenja, preuzetih od drugih osoba, najčešće autoriteta, introjiciranih spoznaja koje su sklone upravljati njihovim postupcima i životima.

Kongres je zamišljen kao mjesto na kojemu možemo razmijeniti vlastita stajališta, učenja i iskustva, pridonijeti vlastitu učenju i širenju svjesnosti – što je jedan od glavnih ciljeva psihoterapijskog postupka uopće.

 

Predkongresne radionice 28.-29.9.2016.

Rok za prijavu sažetaka 15.3.2016.

Sve informacije dostupne su na internetskoj stranici http://www.eapzagreb2016.eu/hr/pocetna/

Objavljeno: 17. 2. 2016. u 09:39
Uređeno: 17. 2. 2016. u 09:39
Iva Černja Rajter

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ se i ove godine s velikim zadovoljstvom uključio u 9. tjedan psihologije organizacijom različitih aktivnosti na koje pozivamo sve građane da se odazovu u što većem broju!

 

1) Kognitivni i psihomotorički razvoj djeteta kroz igru – „puzači“ (0-1,5 god.)
Predavači: Sonja Biglbauer, Božica Križanić, Ivo Aničić
Mjesto: Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, Albaharijeva 2, Zagreb (velika dvorana)
Vrijeme: 18.02.2016., 16:00-17:00 sati
Predavanje je namijenjeno roditeljima i svim zainteresiranima za ovu temu. Molimo Vas ponesite čiste tenisice, trenirku i prostirku.


2) Kognitivni i psihomotorički razvoj djeteta kroz igru – „hodači“ (1,5-3 god.)
Predavači: Sonja Biglbauer, Božica Križanić, Ivo Aničić
Mjesto: Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, Albaharijeva 2, Zagreb (velika dvorana)
Vrijeme: 18.02.2016., 17:00-18:00 sati
Predavanje je namijenjeno roditeljima i svim zainteresiranima za ovu temu. Molimo Vas ponesite čiste tenisice, trenirku i prostirku.
 

3) Kognitivni i psihomotorički razvoj djeteta kroz igru – „trkači“ (3-5 god.)
Predavači: Sonja Biglbauer, Božica Križanić, Ivo Aničić
Mjesto: Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, Albaharijeva 2, Zagreb (velika dvorana)
Vrijeme: 18.02.2016., 18:00-19:00 sati
Predavanje je namijenjeno roditeljima i svim zainteresiranima za ovu temu. Molimo Vas ponesite čiste tenisice, trenirku i prostirku.


4) Kako dalje nakon prekida veze?
Predavač: Tanja Prekodravac
Mjesto: Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, Albaharijeva 2, Zagreb (velika dvorana)
Vrijeme: 20.02.2016., 10:00-11:30 sati
Predavanje je namijenjeno građanstvu i svim zainteresiranima.
 

5) Naučite podnijeti poraz – što poraz govori o nama, a što naša reakcija na poraz?
Predavači: Sonja Biglbauer, Božica Križanić, Ivo Aničić
Mjesto: Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, Albaharijeva 2, Zagreb (velika dvorana)
Vrijeme: 20.02.2016., 11:30-13:00 sati
Predavanje je namijenjeno građanstvu, djeci, roditeljima, učiteljima, trenerima i svim zainteresiranima.
 

6) Prezentacija projekta „Od zdravlja do radnog učinka“ za tvrtke i ostale organizacije
Predavači: Sonja Biglbauer, Božica Križanić, Ivo Aničić
Mjesto: Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, Albaharijeva 2, Zagreb (velika dvorana)
Vrijeme: 20.02.2016., 17:30-19:00 sati
Prezentacija je namijenjena HR profesionalcima, rukovoditeljima, predstavnicima vlasti, ali i građanstvu koje se želi pridružiti projektu.


 

Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na broj telefona 01/837-873 ili mobitela 092/1710-140 ili na e-mail adresu sonja.biglbauer@ti-si-sunce.hr
 

Veselimo se Vašem dolasku! :)
 

Tim Centra za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ 
 

Objavljeno: 11. 2. 2016. u 09:03
Uređeno: 11. 2. 2016. u 09:03
Iva Černja Rajter

VI. znanstveno – stručni skup Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Društvo psihologa Osijek, u suorganizaciji s Hrvatskim psihološkim društvom i Hrvatskom psihološkom komorom.

Filozofski fakultet u Osijeku
25. – 27. veljače 2016. godine

Više informacija na stranici: http://web.ffos.hr/psihologija/prevencijauzajednici2016/

Objavljeno: 10. 2. 2016. u 12:49
Iva Černja Rajter

Poštovane kolegice i kolege,

Pozivamo vas na predavanje u organizaciji Sekcije za psihologiju obitelji, braka i partnerstva, koje će se održati u sklopu programa 9. tjedna psihologije u četvrtak 18. veljače 2016. godine u 18 sati u prostorijama Obiteljskog centra grada Zagreba, Preobraženska 4/IV, Zagreb.

Psihologinje Slavica Dević i Maja Bošnjak Goleš održati će predavanje na temu "Primjena modaliteta Integrativne dječje psihoterapije u radu s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi". Predavanje je namijenjeno psiholozima, studentima psihologije i srodnim strukama.

S obzirom da je broj sudionika ograničen, potrebna je prijava. Molimo da potvrdite svoj dolazak e-poštom na adresu obiteljskas.hpd@gmail.com do srijede, 17. veljače 2016. godine.

Srdačan pozdrav,

Pročelnica Sekcije za psihologiju obitelji, braka i partnerstva

prof. dr. sc Andreja Brajša-Žganec

Objavljeno: 2. 2. 2016. u 11:44
Iva Černja Rajter

Rješavanje studentskih pitanja za studente psihologije tijekom veljače 2016. odvijat će se srijedom od 10.00 do 12.00. u sobi 218 Odjela za psihologiju (drugi kat, nakon stepenica desno).

Molimo da se za studentska pitanja obratite profesoricama u tom terminu.

Ako je nešto neodgodivo ili je iznimno važno rješavati upravo s pročelnicom Odjela za psihologiju, slobodno joj se obratite. 

Objavljeno: 19. 1. 2016. u 12:31
Uređeno: 19. 1. 2016. u 12:53
Iva Černja Rajter

Poštovani studenti,

U sklopu projekta "Odrastimo zajedno" Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (www.hurid.hr) provodimo projekt uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće. Najčešća teškoća je autizam. Djeca s tim tipom teškoća imaju teškoće uključivanja u skupinu vršnjaka urednog razvoja. Putem ovog projekta mi djeci osiguravamo volontere (studente) koji s djetetom 2 ili 3 puta tjedno po dva do tri sata (kroz jutro) borave u vrtićkoj skupini i pomažu mu da se uključi u skupinu vršnjaka. 

Pomagači prethodno prođu edukaciju u trajanju od 20 sati u prostorima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koja će se održati tijekom veljače 2016. godine (od ponedjeljka do petka od 16-19 sati) te dobivaju potvrdnicu o završenoj edukaciji. Kada završe volontiranje, studenti mogu dobiti potvrdu o volontiranju ili upis u volontersku knjižicu.  

Ukoliko ima zainteresiranih, molim Vas da se javite na e-mail: s.simlesa@gmail.com

Doc. dr.sc. Sanja Šimleša

Odsjek za logopediju

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno: 12. 1. 2016. u 10:31
Iva Černja Rajter

 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevni trening „Budućnost bez nasilja!“, namijenjen studentima/cama koji organizira Ženska soba - Centar za seksualna prava, a koji će se održati:

02.02. - 03.02.2016. (utorak i srijeda)

u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja, ravnopravnosti spolova, doprinosa civilnog društva u postizanju pozitivnih društvenih promjena te metode rada s mladima.

Sudjelovanje na treningu je besplatno, te je osiguran ručak oba dana.

Trening će voditi Antonija Hojt Ilić (prof. socijalne pedagogije), Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti) i Josipa Tukara (sociologinja), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije. Fokus treninga bit će na poticanju aktivnog uključivanja mladih u suzbijanje nasilja te pokretanje društvenih promjena.

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

 1. Obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga
 2. Po završetku treninga održati 2 radionice za djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama u svojim lokalnim zajednicama na temu prevencije seksualnog nasilja s naglaskom na seksualno uznemiravanje (najkasnije do početka lipnja 2016. godine).

Sudionici/ce će na samome treningu potpisati ugovor o volontiranju te će po izvršenim  obvezama primiti  potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama, te volonterskom angažmanu.

Poželjno je iskustvo u osmišljavanju i provedbi  radionica, te mjesto prebivališta izvan grada Zagreba.

ROK ZA PRIJAVE JE 24. SIJEČNJA 2016.

Molimo Vas da nam do isteka roka na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:

 1. Životopis
 2. Ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti  na sljedećem linku: www.zenskasoba.hr/docs/prijavni_obrazacMZOS_2016.doc  
 3. Pisanu izjavu da niste kazneno osuđivani te da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak koju možete preuzeti na sljedećem linku: www.zenskasoba.hr/docs/IZJAVA_o_volontiranju.doc, a koju ćete biti dužni/e potpisati na treningu
Objavljeno: 7. 1. 2016. u 12:12
Uređeno: 7. 1. 2016. u 12:23
Iva Černja Rajter
Poziv na simpozij: O snazi...

Hrvatsko biološko društvo i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar imaju čast pozvati Vas na dvodnevni simpozij: O snazi evolucijske misli: od bakterijske suradnje do ljudske društvenosti, seksa i sukoba / The Power of Evolutionary Thinking: From Bacterial Cooperation to Human Sociality, Sex and Fighting koji će održati Prof. Lee Alan Dugatkin sa Odsjeka za biologiju Sveučilišta u Louisvilleu 11. i 12. siječnja 2016. u Zagrebu.

Područje znanstvenog interesa prof. Dugatkina je evolucija društvenog ponašanja a posebice evolucija suradnje i agresije, interakcija između genetičke i kulturne evolucije, evolucija otpornosti na antibiotike i evolucija rizičnog ponašanja.

Prof. Dugatkin je autor više od 150 znanstvenih članaka o evoluciji i ponašanju u časopisima kao što su Nature, PNAS i The Proceedings of Royal Society of London te je održao pozvana predavanja na više od 100 sveučilišta diljem svijeta, uključujući Sveučilišta Harvard, Oxford i Cornell.

Objavio je tri knjige o evoluciji suradnje: „Cooperation among Animals: An Evolutionary Perspective“, „Cheating Monkeys and Citizen Bees“ i „The Altruism Equation: Seven Scientists Search for the Origins of Goodness“.

Prof. Dugatkin je autor dvaju sveučilišnih udžbenika: „Principles of Animal Behavior“ i „Evolution“ u koautorstvu s Carlom Bergstromom kao i nekolicine znanstveno-popularnih knjiga kao što su primjerice „Mr. Jefferson and the Giant Moose“ i „The Prince of Evolution“.

 

Više informacija na stranici: http://www.hbd-sbc.hr/o-snazi-evolucijske-misli-od-bakterijske-suradnje-do-ljudske-drustvenosti-seksa-i-sukoba-the-power-of-evolutionary-thinking-from-bacterial-cooperation-to-human-sociality-sex-and-fighting/

Objavljeno: 5. 1. 2016. u 09:23
Iva Černja Rajter

Drage kolegice i kolege,

Europsko udruženje zdravstvenih psihologa (EHPS) objavilo je natječaj za stipendije kao potporu suradnji u istraživanjima - stručnim i znanstvenim.

Stipendije su namijenjene:

1. Za dva mlada istraživača iz različitih zemalja kako bi jedan drugog posjetili da rade na zajedničkom projektu – 2 stipendije od max 2000 eura za par (1000 eura za pojedinca);

2. Za posjetu mladog istraživača starijem istraživaču u drugoj zemlji – 2 stipendije od max 1000 eura za pojedinca;

3. Za suradnja u istraživanju među članovima EHPSa iz različitih zemalja – 1 stipendija od max 5000 eura.

Rok za prijavu: 18. siječnja 2016, do 18.00 sati.

Detaljne informacije na: http://ehps.net/grants

Glavni je preduvjet za prijavu da budete učlanjeni u EHPS. O iznosima godišnje članarine, dobitima od nje i mogućem umanjenju, više na: http://www.ehps.net/membership

***************************************************************************************************************************************

Dear EHPS Members,

 

1) The CREATE Tandem Grant is intended to allow two young researchers from different countries to visit one another to work on a joint project.  Two tandem grants are available for a maximum of 2000 Euros for each tandem (i.e. 1000 Euros per individual).

2) The CREATE Visiting Scholar Grant is intended to allow a young researcher to visit a senior researcher in another country.  Two visiting scholar grants are available for a maximum of 1000 Euros per each individual.

3) The EHPS Networking Grant is intended is to support collaboration across EHPS countries and members in their research endeavours.  One networking grant is available for a maximum of 5000 Euros.

The deadline for applications is Monday 18th January 2016, 18.00CET.
 

For further details regarding Grants 2016, please click on the following link:

http://ehps.net/grants

​Kind regards,

 

EHPS Executive Committee
 
****************************************
Sharon Cahill, EHPS Administrator

On behalf of Dr Molly Byrne, ​Grants Officer​

​ Email: grants@ehps.net

 

 

Objavljeno: 2. 12. 2015. u 13:35
Iva Černja Rajter

Drage koleginice i kolege,

Ovom prilikom želimo Vas podsjetiti da je ostalo još nekoliko dana za slanje radova za skup EIP2016, koji ce se održati od 18. do 20. ožujaka 2016. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Molimo vas da Vaše radove prijavite pputem web stranice  http://empirijskaistrazivanja.org/ do 06.12. 2015. godine.


Također, želimo vas obavijestiti da će na predstojećem skupu plenarna predavanja održati dr. Kenn Konstabel sa Sveučilišta u Tartuu i Sveučilištau Talinu, Estonija, i dr. Jan-Erik Lonnqvist sa Swedish school of social sciences, Helsinki, Finska.

Biti će nam drago da se vidimo sa vama na skupu u Beogradu. 

Objavljeno: 1. 12. 2015. u 10:24
Iva Černja Rajter

Čast nam je pozvati Vas na IX Međunarodni simpozij verbotonalnog sistema "Translacijski pristup dijagnostici i rehabilitaciji slušanja i govora - 55 godina SUVAG-a, koji će se održati povodom obilježavanja 55. obljetnice Poliklinike SUVAG - Zagreb i 20. godišnjice Centra za umjetnu pužnicu.

Simpozij će se održati u sklopu Dana Poliklinike Suvag i u sklopu programa Dani Petra Guberine koji će se odvijati od 19. do 21.5.2016. godine u znak sjećanja na utemeljitelja verbotonalnog sistema i naše ustanove te kao izraz zahvalnosti našem velikom učitelju.

Ova obljetnica prigoda je za poziv da razmotrimo dosadašnji razvoj, postignuća, dosege i perspektive verbotonalne teorije i prakse u dijagnostici i rehabilitaciji slušanja i govora te u učenju stranih jezika i istraživanja govorno-jezičnog izraza.

Dobrodošle su sve teme i prilozi koji će prikazati rezultate viđenja medicinskih, društvenih. humanističkih, prirodnih i tehničkih znanosti te umjetnosti, kao i interdisciplinarni pristup u dijagnostici i rehabilitaciji osoba oštećena sluha i/ili govora, edukaciji i integracii djece s teškoćama u slušanju i/ili govoru, nastavi stranih jezika i istraživanjima govorne komunikacije uopće.

Dodatne informacije o programu i simpoziju objavit ćemu u Drugoj obavijesti te na našoj internetskoj stranici www.suvag.hr.

Radovalo bi nas da se odazovete našem pozivu!

U očekivanju Vašeg odgovora i Vašeg dolaska srdačno Vas pozdravljam,

Ravnateljica poliklinike Suvag

Izv. prof. dr. sc. Adinda Dulčić

 

osoba za kontakt:

Maja Ribar

mribar@suvag.h

Objavljeno: 30. 11. 2015. u 08:55
Iva Černja Rajter
 

Projekt „Moje pravo na igru i sport“ je prilagođena sportska škola za djecu s teškoćama u razvoju
(sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program) tj. program koji pruža raznolikost aktivnosti za
kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji s ciljem
poboljšanja njihovog psiho-fizičkog zdravlja. Te aktivnosti se provode kontinuirano tokom čitave
godine, a organizacija natjecanja barem jednom godišnje je prilika gdje djeca mogu pokazati što su
naučila i savladala tokom tekuće godine. Inicijativa „Naše pravo na sport“, odnosno natjecanje za
djecu s teškoćama u razvoju provodi se treću godinu za redom i kruna je projekta „Moje pravo na
igru i sport“ koji se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine. Više o programu možete pročitati
na: http://www.ti-si-sunce.hr/program/moje-pravo-na-igru-i-sport/
Početna edukacija i dogovori će se održati 14.12.2015. u 19:00 sati u Albaharijevoj 2.


A) POŽELJNE KOMPETENCIJE I KVALIFIKACIJE VOLONTERA
 usmjerenost na korisnika – dijete s teškoćama u razvoju, roditelje i čitavu obitelj
 osobna odgovornost
 etičnost
 želja za učenjem
 kreativnost u rješavanju problema i postavljanju motoričkih zadataka
 snalažljivost u nepredvidivim situacijama
 fleksibilnost
 emocionalna inteligencija i empatija
 proaktivnost
 postavljanje jasnih granica
 uzajamno poštovanje
 predanost/posvećenost i ustrajnost.

B) BENEFITI ZA VOLONTERE:
 10 edukacija u sklopu projekta koje će održati profesori s partnerkih fakulteta i institucija
(Kineziološki fakultet, Hrvatsko katoličko sveučilište i Centar Goljak) na teme: autizam,
ADHD/ADD, Downov sindrom, blaži oblici cerebralne paralize, mentalna retardacija i ostale
teškoće u razvoju, poremećaj senzoričke integracije, metoda treninga za djecu s TUR-om,
ostale aktivnosti u slobodno vrijeme i dr.
 skupljeno minimalno 5 sati volonterskog rada mjesečno, ovisno o dolascima na treninge tj.
skupljenih volonterskih sati
 upis u volontersku knjižicu (broj volonterskih sati, stečene kompetencije, znanja i završene
edukacije)
 potvrda za fakultet
 potvrda o kompetencijama stećenim kroz volontiranje
 preporuka za posao za poslodavce
 mogućnost nastavka volontiranja u Centru za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ i na drugim
projektima
 pravo da sudjeluje na besplatnim edukacijama, radionicama i stručnim skupovima za
volontere: Poduzetništvo i NGO; Samozapošljavanje; Pisanje projekata (projekt
mendžment); Razmjenom znanja do većeg napretka djece s teškoćama u razvoju, Sportskorekereativne aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju, Upravljanje vremenom i
ciljevima; Upravljanje energijom; Komunikacijske vještine: Upravljanje konfliktima; Trema i
prezentacijske vjestine; Pregovaračke vjestine i dr.
 supervizije na mjesečnoj razini
 Team-building za volontere djecu i roditelje zajedno i zasebno
 sudjelovanje u organizaciji natjecanja za djecu s teškoćama u razvoju, testiranjima i
evaluacijama
 mogućnosti većeg angažmana u Udruzi prema vlastitim ambicijama i motivaciji


C) OBAVEZE ZA VOLONTERE:
Minimum volontiranja je 5 sati u mjesec dana uz obvezivanje na period od minimalno 7 mjeseci
(do 15. srpnja 2015.) radi postizanja kontinuteta rada s djecom s teškoćama u razvoju i kvalitete
rada, a mogućnosti volontiranja su slijedeće:
 Ponedjeljkom od 18-19 sati (Albaharijeva 2, za lijepog vremena Jarun)
 Petkom od 17-18 sati (Albaharijeva 2, za lijepog vremena Jarun)
 Subotom od 09- 10 sati (bazen Mladost, Jarunska 5)
 Subotom od 13-15 sati (bazen Utrine, Balotin prilaz bb)
Postoji mogućnost otvaranja i dodatnih termina početkom 2016. godine.
Tražimo ukupno 50 volontera/osobnih asistenata djeci s teškoćama u razvoju, koji se mogu prijaviti
do 14.12.2015. godine kada započinju edukacije za volontere. Priključiti nam se mogu studenti svih
studijskih godina.
Prijave na e-mail: ivo.anicic@ti-si-sunce.hr
Veselimo se skorom druženju!
Tim Centra za edukaciju i savjetovanje „Sunce“

Objavljeno: 12. 11. 2015. u 13:02
Uređeno: 12. 11. 2015. u 13:05
Iva Černja Rajter

Drage kolegice, kolege i prijatelji,

čast nam je i zadovoljstvo, u ime Organizacijskog i Znanstvenog odbora, pozvati Vas na 6. Međunarodnu ergonomsku konferenciju  Ergonomics 2016 – Focus on synergy koja će se održati od 15. – 18. lipnja 2016. u Zadru, Hrvatska.

Hrvatsko ergonomijsko društvo (HED) konferencije iz serije Ergonomics organizira od 2001. godine, a ovaj puta u suradnji sa:

Objavljeno: 29. 10. 2015. u 11:37
Uređeno: 29. 10. 2015. u 11:38
Iva Černja Rajter

U sklopu projekta Odrastimo zajedno Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (www.hurid.hr) provodi se projekt uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće. Najčešća teškoća je autizam. Djeca s tim tipom teškoća imaju probleme uključivanja u skupinu vršnjaka urednoga razvoja. Putem ovog projekta djeci se osiguravaju volonteri (studenti) koji s djetetom 2 ili 3 puta tjedno po dva do tri sata (kroz jutro) borave u vrtićkoj skupini i pomažu mu da se uključi. 

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE "PROČITAJ VIŠE"

Objavljeno: 17. 10. 2015. u 10:49
Uređeno: 17. 10. 2015. u 10:50
Iva Černja Rajter

Poštovane koleginice i kolege,

Po tradiciji, u martu mesecu 2016. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu, održaće se naučni skup 22. EMPIRIJSKA ISTRAŽIVANJA U PSIHOLOGIJI (EIP16), nova prilika za predstavljanje empirijskih nalaza, diskusije i okupljanje istraživača. Datumi održavanja skupa su 18., 19. i 20. mart 2016 godine. Pozivamo Vas da i ove godine učestvujete u ovom skupu i razmislite o radu koji biste prezentovali. Od ove godine, na EIP će biti organizovana i poster-sekcija.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE "PROČITAJ VIŠE"

Objavljeno: 28. 9. 2015. u 09:56
Iva Černja Rajter

Obraćamo Vam se vezano uz ciklus radionica "Psihologija i Odnosi s javnošću"  koji će se održati u terminu listopad-studeni 2015. u Zagrebu za studente psihologije i psihologe u suradnji Udruge PerspektivA i predsjednika Hrvatske psihološke komore, Hrvoja Gligore.

U nastavku (elektronskom linku) su svi detalji o radionicama

http://psihperspektiva.wix.com/perspektiva#!psihologija-i-odnosi-s-javnoscu/c1caq

Veselimo se budućoj suradnji
Venita Mužek u ime Organizacijskog tima PerspektivE

Objavljeno: 22. 9. 2015. u 09:20
Uređeno: 22. 9. 2015. u 09:20
Iva Černja Rajter

Studentske molbe zaprima doc.dr.sc. Zrinka Greblo kojoj se možete javiti četvrtkom u terminu od 14 do 15 sati ili na e-mail zgreblo@hrstud.hr.

Objavljeno: 22. 9. 2015. u 09:00
Uređeno: 22. 9. 2015. u 09:14
Iva Černja Rajter
23. godišnja konferencija hrvatskih...

23. Godišnja konferencija hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 4. do 7. studenoga 2015.g. u Hotelima Solaris u Šibeniku.

Tema 23. Godišnje konferencije hrvatskih psihologa jest Psihologija starenja - pogled u budućnost. Naravno, kao i uvijek uz glavnu temu, dobrodošli su prilozi i iz svih ostalih područja primijenjene i fundamentalne psihologije. Ove godine će nam se u radu pridružiti i kolege iz drugih struka (zdravstveni radnici, socijalni radnici i dr.), a s ciljem postizanja interdisciplinarnosti, koja će nam sutra omogućiti kvalitetniju suradnju na radnom mjestu. 

Više o konferenciji i oblicima prijave koje su otvorene do 30.09.2015. možete naći na mrežnoj stranici:
http://konferencija2015.psihologija.hr/

Objavljeno: 14. 9. 2015. u 11:04
Uređeno: 14. 9. 2015. u 11:05
Iva Černja Rajter

Dragi studenti,

Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce" poziva Vas na volontiranje na na programu "Moje pravo na igru i sport" i 3. sportskom natjecanju za djecu s teškoćama u razvoju.

Natjecanje  će se održati 26. rujna 2015. godine (subota) od 08:30 do 10:30 sati u Zagrebu na bazenu Mladost, Jarunska ulica 5; a natjecanje u dvorani održat će se 27. rujna 2015. godine (nedjelja) od 8:30 do 13 sati u dvorani II. Doma sportova. 

Ovom prilikom Vam šaljem poziv da se uključite kao volonteri i pomoć u organizaciji samog natjecanja.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE "PROČITAJ VIŠE"

Objavljeno: 26. 8. 2015. u 11:54
Uređeno: 26. 8. 2015. u 11:54
Iva Černja Rajter

Franck d.d. jedna je od vodećih prehrambenih kompanija u regiji. Svoj uspjeh temelji na visokoj konkurentnosti svojih proizvoda koju ostvaruje kontinuiranom brigom o optimizaciji i unapređenju svih poslovnih procesa, praćenju tržišnih trendova i ključnih pokazatelja uspješnosti te stalnim inoviranjem kako bi zadovoljili postojeće želje i buduće potrebe potrošača te u konačnici nadmašili njihova očekivanja. Za to sve zaslužni su Franckovi vrijedni i motivirani zaposlenici, ključni nositelji poslovnog uspjeha.

Trenutno u Ljudskim resursima tražimo studenta/studenticu 2. godine Diplomskog studija psihologije za rad preko studentskog ugovora za poslove u našem odjelu.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE PROČITAJ VIŠE...

Molimo sve zainteresirane kandidate da pošalju svoj životopis na mail adresu: vedrana.mesarov@franck.hr

 

Objavljeno: 20. 6. 2015. u 10:34
Iva Černja Rajter

Dragi studenti/studentice psihologije,

Udruga «Vjetar u leđa» provodi već osmu godinu radionice za potencijalno darovitu djecu predškolskog i ranoškolskog uzrasta pod nazivom «Iskrice». Imamo 10 grupa i obuhvaćamo oko 90-tak djece od 4 do 10 g. Radionice traju 75 minuta i uglavnom se odvijaju u poslijepodnevnim satima (116.30 – 20 sati) na području općine Maksimir. Za iduću radnu godinu rado bismo u rad uključili volontere – studente psihologije.

Više obavijesti u nastavku....

Objavljeno: 12. 6. 2015. u 14:24
Iva Černja Rajter
In memoriam Prof. dr. sc. Ilija...

Opraštamo se od dragog dugogodišnjeg suradnika prof. dr. sc. Ilije Živkovića.

U Zagrebu je 9. lipnja 2015. u popodnevnim satima, u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, poslije duge i teške bolesti, u 62. godini života, 41. godini redovništva i 35. godini svećeničke službe preminuo fra Ilija Živković, član Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, profesor Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, nastavnik-vanjski suradnik na studiju psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, nositelj predmeta Psihologija religioznosti.

Rođen je 26. svibnja 1954. u Kostrču, općina Orašje, u Bosanskoj Posavini, BiH. Klasičnu gimnaziju - Srednju školu za spremanje svećenika Provincije franjevaca trećoredaca - pohađao je i završio 1973. u Zagrebu – Odri. Filozofsko-teološki studij započeo je 1974. godine a završio i diplomirao 1980. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. 

Objavljeno: 29. 5. 2015. u 10:57
Uređeno: 29. 5. 2015. u 10:58
Iva Černja Rajter

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Ann Orbach „Savjetovanje starijih osoba“ uz prigodan program o praktičnim iskustvima i posebnostima savjetovanja starijih osoba. 

Program će se održati u utorak, 2. lipnja 2015., od 17 sati u dvorani Müller kina Europa.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do ponedjeljka, 1. lipnja 2015., na e-mail zaklada@zajednickiput.hr ili na telefon 01 77 89 890.

Za više informacija pročitajte cijelu obavijest

Radujemo se Vašem dolasku!

Objavljeno: 12. 5. 2015. u 12:42
Iva Černja Rajter
PerspektivA – III. drugačija...

PerspektivA – drugačija konferencija mladih psihologa, po treći put, održava se 16. i 17. svibnja 2015. u Kinu Tuškanac u Zagrebu.

Tema ovogodišnje Konferencije je Teorija i praksa – ruku pod ruku.

Što je PerspektivA i kako je nastala PerspektivA pročitajte na Web stranici PerspektivE ili pratite Facebook stranicu.

 

Objavljeno: 22. 4. 2015. u 09:44
Iva Černja Rajter

U ponedjeljak 27.4. u 12 h u Multimedijalnoj dvorani Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar održat će se predavanje na engleskome jeziku pod nazivom „World-wide personality psychology“.

Predavači će biti eminentni svjetski znanstvenici, psiholozi ličnosti, članovi Izvršnoga odbora Svjetske asocijacije psihologije ličnosti (WAPP). Predavanje će obuhvatiti razloge osnivanja Svjetske asocijacije psihologije ličnosti i dosege asocijacije, konferencije koje su se do sada održale i predstojeće, zajedničke elemente proučavanja psihologije ličnosti u svijetu, kao i specifičnosti istraživanja u različitim zemljama i na kontinentima.

Budući da se radi o rijetkome i vrijednome događaju, nadamo se da ćete nas obradovati Vašim dolaskom.

Objavljeno: 10. 4. 2015. u 13:24
Iva Černja Rajter
CRD serija: psiho-dijagnostički...

Predavanje: Dr. sci. Mirko Drenovac

Prezentacija i primjena testova CRD serije: Sergej i Tamara Drenovac

Vrijeme: Utorak, 14. travnja 2015., 17:30,

Mjesto: Dvorana Šibenik Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, ZUK Borongaj

CRD serija kognitivnih testova jedinstven je informatički sustav za kronometrijsko mjerenje niza kognitivnih i psiho-motoričkih funkcija koji se već više od 40 godina koristi u psihološkoj dijagnostici i selekciji ispitanika na različitim područjima (u školstvu, zdravstvu, vojsci, policiji, prometu, sportu i dr.)

Predstavlja visoko pouzdani instrumentarij za znanstvena istraživanja s velikim rasponom gotovih testova i mogućnošću kreiranja novih (primjerenih ciljnim hipotezama)...

 

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic