Povijest

Fakultet hrvatskih studija počeo je kao inovativni projekt Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva godine 1992., a od godine 1993. zvao se Hrvatski studiji.

Javna ustanova Sveučilište u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb, osnovala je 10. prosinca 2019. pravnu osobu, javnu ustanovu u svojem sastavu pod nazivom Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija, sa sjedištem u Zagrebu, Borongajska cesta 83d.


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic