Edukacije

Osim redovitih sveučilišnih studijskih programa (znanstveno-nastavna i znanstvena djelatnost), na Fakultetu hrvatskih studija odvijaju se i različite popratne edukativne djelatnosti koje pridonose živosti ovoga visokoga učilišta i otvorenosti prema različitim sadržajima koji pomažu u trajnim nastojanjima za stručnim usavršavanjima pojedinaca ili skupina.

Nastavna djelatnost Fakulteta hrvatskih studija obuhvaća razvijanje i izvođenje stručnih studija i programa cjeloživotnoga obrazovanja u okvirima znanstvenih područja u kojim se odvija znanstveno-nastavna djelatnost.

Savjetodavna djelatnost obuhvaća pružanje podrške studentima i zaposlenicima u pogledu suočavanja s osobnim poteškoćama, pitanjima osobnoga razvoja i profesionalnim dvojbama, a može uključivati individualni i grupni rad, predavanja, izradbu tekstnih i vizualnih materijala te povezivanje s primjerenijim izvorima podrške u slučaju potrebe.

Centar ovisno o složenosti, opsegu i zaokruženosti poslova koji se obavljaju u njegovu sklopu, može biti ustrojbena jedinica ili organizacijska jedinica unutar neke ustrojbene jedinice, a bavi se nastavnim i stručnim radom te razvijanjem stručnih i inih studijskih programa u povezanosti s praksom.

Programi osposobljavanja i usavršavanja dio su sustava cjeloživotne naobrazbe ili plod međunarodne suradnje i imaju fleksibilni ustroj.


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic