Objavljeno: 22. 5. 2020. u 21:19
Administrator

Poštovani studenti i nastavnici,

od 1. lipnja 2020. nastava na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima Fakulteta hrvatskih studija vraća se u živo.

Očekujemo vas u fakultetskim predavaonicama prema rasporedu nastave za ljetni semestar da bi studenti mogli dobiti potpis za odslušane predmete i dogovoriti se s nastavnicima oko održavanja ispita.

Nastava će u tjednu nastave od 1. do 5. lipnja biti skraćena s 45 na 40 minuta po školskom satu. Na predmetima na kojima bude više od 25 studenata nastava će se izvoditi u većim predavaonicama na Kampusu ili u dvije grupe.

Od 1. lipnja 2020. do kraja ispitnih rokova redovito će se održati konzultacije u nastavničkim kabinetima na Fakultetu.

Nastavnici i studenti mole se da budu savjesni, odgovorni, disciplinirani i točni.

Prilikom povratka na nastavu u živo nužno je pridržavati se sljedećih uputa:
    1. Studentima i nastavnicima bit će omogućena uporaba raskužnih sredstava za ruke prilikom ulaska u zgrade fakulteta i predavaonice.
    2. Studenti moraju zadržavati udaljenost između sebe i drugih studenata i nastavnika.
    3. U jednoj školskoj klupi može sjediti samo jedan student. Studenti će sjediti cik-cak, na najvećoj mogućoj udaljenosti od drugih studenata.
    4. Nije dopušteno grupiranje studenata.
    5. Treba izbjegavati dodirivanje rukama usta, nosa, očiju i lica.
    6. Redovita i pravilna higijena ruku (pranje i dezinfekcija).
    7. Ulazak u Knjižnicu dopušten je radi posudbe ili vraćanja knjiga.
    8. Između svake nastave dvorane će se provjetravati i dnevno raskuživati.

Preporučuje se ostanak kod kuće i nastava na daljinu studentima s kroničnim bolestima kao i studentima čiji roditelji, skrbnici ili ukućani imaju kroničnu bolest ili su uznapredovale životne dobi te se trebaju javiti predmetnomu nastavniku. Nastavnici će za te studente organizirati nastavu na daljinu u tjednu od 1. do 5. lipnja 2020. 

U slučaju povišene tjelesne temperature, respiratornih simptoma poput kašlja i kratkoga daha ili koji su pod rizikom da su bili u dodiru s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji trebaju ostati kod kuće te se trebaju javiti prodekanu za nastavu i studente.

Nastavnici koji bi zbog zdravstvenih poteškoća ili sumnji trebali ostati kod kuće pozivaju se da pronađu zamjenu ili neodgodivo obavijeste rasporedara nastave i studente o fizičkoj spriječenosti i o održavanju nastave na daljinu.

Prodekan za nastavu i studente izdat će posebne naputke za odvijanje ispita.

Radujemo se ponovnom susretu.

U Zagrebu, 22. svibnja 2020.


Dekan                                  
Prof. dr. sc. Pavo Barišić                       

 

Odluka Dekanskoga kolegija o povratku redovite nastave u živo u fakultetskim predavaonicama

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS