Objavljeno: 13. 3. 2020. u 16:54
Administrator

U skladu s Odlukom rektora Sveučilišta u Zagrebu dekan Fakulteta hrvatskih studija izvješćuje da se nastava na Fakultetu ne obustavlja, nego da se zbog sprječavanja mogućega širenja zaraze koronavirusom izvedba nastave prilagođava iz nastave u živo u fakultetskim predavaonicama u nastavu na daljinu. Konzultacije u živo, u pravilu, ne će se održavati, nego sredstvima elektroničkoga priopćavanja. Studenti se podsjećaju da su se u komunikaciji s nastavnicima i administracijom Fakulteta dužni služiti službenom elektroničkom adresom @hrstud.hr.

Obavješćujemo sve studente da će nastava biti organizirana prema terminima predviđenima rasporedom nastave. Pojedinim nastavnim jedinicama moguće je pristupiti i više puta. Pozivamo studente da potvrde svoje praćenje nastave, ako se ona odvija u sustavu Merlin (Moodle).

Pozivamo sve nastavnike da pravodobno obavijeste svoje studente o načinu i platformi izvođenja pojedinoga kolegija.

Sva pitanja vezana uz pristup sustavu preko AAI-identiteta možete uputiti na informaticar @ hrstud.hr.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu donio je 13. ožujka 2020. sljedeću odluku.

1. S obzirom na aktualno epidemiološko stanje od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine nastava će se na svim studijskim programima Sveučilišta u Zagrebu izvoditi na daljinu, kako bi se studentima omogućilo studiranje od kuće.

2. Čelnici sastavnica Sveučilišta u Zagrebu dužni su osigurati dostupnost svojih nastavnika studentima elektroničkim putem.

3. Čelnik pojedine sastavnice može definirati odstupanje od uobičajene izvedbe, ali poštujući predviđene ishode učenja.

4. Čelnici sastavnica Sveučilišta u Zagrebu dužni su osigurati redovno poslovanje administrativnih, pomoćnih i tehničkih službi na svojoj sastavnici.

5. Ove se mjere primjenjuju od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine, uz očekivano trajanje od 14 dana.

6. Preporučene mjere o samoizolaciji djelatnika prema Uputi rektora od 11. ožujka 2020. godine i dalje su na snazi."

Rektorova odluka o izvođenju nastave na daljinu od 16. do 27. ožujka 2020.

Naputke o postupanju i ponašanju zbog opasnosti od epidemije koronavirusa objavljuje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske https://civilna-zastita.gov.hr/.

U Zagrebu, 13. ožujka 2020.

Dekan                 

Prof. dr. sc. Pavo Barišić    

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS