Objavljeno: 20. 9. 2023. u 09:31
Danijela Vnučec Grdović

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za akademsku mobilnost u 2024. godini (prvi krug) sa sljedećim mogućnostima razmjene (detaljnije u samom natječaju):

a) odlazna mobilnost prema strateškim partnerima,

b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu,

c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima),

d) najava dolazne mobilnosti temeljem bilateralnih međusveučilišnih i međufakultetskih sporazuma i dolazne mobilnosti u svrhu sklapanja novih sporazuma i novih oblika suradnje.

Natječaj je objavljen na sveučilišnim stranicama: http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/natjecaji/.

Napomene:

  1. Prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja RH od 17. ožujka 2022. preporuča se suzdržati se od svake suradnje s ruskim ustanovama u visokom obrazovanju i znanosti.
  2. Kandidati se prijavljuju online, nakon čega svoje prijave dostavljaju matičnim sastavnicama sukladno internom roku sastavnice.
  3. Online prijavu nije potrebno printati niti potpisivati (provjeriti internu proceduru na sastavnici).
  4. Natječaj se objavljuje ranije nego prijašnjih godina, ali je dulje otvoren.
  5. Najraniji početak mobilnosti je 1.1.2024.
  6. Točno definirana tolerancija odstupanja početka i završetka mobilnosti u oba kruga natječaja.
  7. Financira se do 7 dana za dolazne mobilnosti.
  8. Nova odluka o kriterijima odabira kandidata i raspodjeli sredstava od 18.09.2023.

Rokovi za prijavu:

  • za kandidate: kandidati se mogu prijaviti online do zaključno četvrtka 26. listopada 2023. do 12 sati. Kandidati dostavljaju svoju online prijavu zajedno s ostalom natječajnom dokumentacijom svojim matičnim sastavnicama koje određuju interni rok za prijavu.
  • Prijave kandidati trebaju dostaviti u Ured za ECTS ili mailom na dvnucec@hrstud.hr
Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic