Objavljeno: 5. 5. 2021. u 14:58
Danijela Vnučec Grdović

Pozivamo Vas  da nam se pridružite na online događanju pod nazivom „Europass digital credential to future-proof your potential“ koje se održava u ponedjeljak 10. svibnja 2021. u 13:00 sati u zajedničkoj organizaciji Europass centra Agencije za mobilnost i programe EU, Europske komisije i Sveučilišta u Splitu, a cilj mu je promocija Europass digitalnih vjerodajnica i koristi ovog alata za visoka učilišta, studente, poslodavce, ali i za širu publiku.

Europass digitalne vjerodajnice (Europass Digital Credentials) novi su alat  Europske komisije s velikim potencijalom za buduću široku primjenu s obzirom da mogu smanjiti administrativni teret za studente, pružatelje usluga obrazovanja i poslodavce, doprinose smanjenju prijevara povezanih s kvalifikacijama, omogućuju trenutnu provjeru informacija kao što su identitet tijela koje dodjeljuje kvalifikaciju ili jamstvo kvalitete kvalifikacije, i konačno, potpisuju se s pomoću e-pečata, što znači da se u cijeloj EU pretpostavlja da su autentične i istovjetne papirnatim kvalifikacijama s jednakim informacijama.

Kroz panel raspravu između predstavnika Europske komisije, Sveučilišta u Splitu, hrvatskog Europass centra i predstavnika mreže Erasmus Student Network, sudionici će imati priliku saznati više o Europass digitalnim vjerodajnicama te o procesu razvijanja ovog alata kroz priču Sveučilišta u Splitu, koje je učinilo značajan iskorak u primjeni Europass digitalnih vjerodajnice na europskoj razini. Zbog svojeg međunarodnog karaktera, događanje će se održati na engleskom jeziku.

Događanje će se prenositi kao Facebooku Live događanje Agencije za mobilnost i programe EU te za njega nije potrebna prijava, a Europska komisija dodatno će ga podijeliti na svojim kanalima. Na Facebook stranici događanja dostupan je i detaljni opis tema i govornika, a na dan događanja moći će se izravno pratiti prijenos panel rasprave.

Više informacija o razvoju Europass digitalnih vjerodajnica na Sveučilištu u Splitu dostupno je na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a koje su konkretne koristi ovog alata studente, poslodavce i visoka učilišta pogledajte u kratkoj novinarskoj reportaži objavljenoj na Youtube kanalu Agencije.

Kao nastavak ovog događanja Europska komisija će 10. svibnja 2021. organizirati online radionicu na engleskom jeziku za sve zainteresirane ustanove koje bi željele saznati više o mogućnostima implementacije Europass digitalnih vjerodajnica u svoj rad. Više informacija o radionici bit će dostupno na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europska unije.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic