Objavljeno: 20. 4. 2021. u 11:01
Danijela Vnučec Grdović

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom „Erasmus+ Alumni Students as Ambassadors, koji će se održati od 20. do 21. svibnja 2021. u organizaciji švedske nacionalne Erasmus+ agencije.

 

Nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju prouzrokovanu pandemijom COVID-19, seminar će se održati virtualno. Detaljne informacije o vremenu održavanja i poveznici na platformu s koje će se seminar prenositi bit će poznate naknadno.

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera radni je jezik engleski. 

Teme i ciljevi seminara su sljedeći:

  • okupljanje bivših Erasmus+ studenata i razmjena ideja o motiviranju svojih kolega na sudjelovanje u studentskim mobilnostima
  • inspiracija za Erasmus koordinatore o angažiranju bivših Erasmus+ studenata kao ambasadora za promicanje studentskih mobilnosti

Očekivani rezultati seminara su sljedeći:

  • definiranje načina na koji studenti mogu motivirati i potaknuti svoje kolege na sudjelovanje u programima mobilnosti
  • širenje dobrih praksi o promoviranju studentskih mobilnosti na visokim učilištima uz pomoć studenata ambasadora

Ciljana skupina

Seminar je prvenstveno namijenjen studentima koji su sudjelovali u Erasmus+ programima mobilnosti te djelatnicima iz područja visokog obrazovanja koji rade na studentskim mobilnostima (Erasmus koordinatori).

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati ukupno 200 sudionika iz cijele Europe, a 3 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske isključivo za područje visokog obrazovanja.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic