Objavljeno: 22. 2. 2021. u 10:42
Danijela Vnučec Grdović

Akademija izrazite raznolikosti Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova organizira webinar "Izrazita raznolikost i inkluzija u visokom obrazovanju: koncepti i prakse".

Webinar će se održati online 3. ožujka 2021. s početkom u 15h uz prethodnu registraciju na poveznici: :

https://kocun.zoom.us/webinar/register/WN_zla66YsuR3OA73BfJcQzFQ

 

Prvi izlagač na webinaru bit će prof. Steven Vertovec (Max Planck Institute for the Study of Religious and Ethnic Diversity) koji je prvi u literaturu uveo pojam izrazite raznolikosti (superdiversity). Prof. Vertovec govorit će o pojmu izrazite raznolikosti i povezati ga s društvenom kompleksnošću. Potom će prof. Elina Lehtomaki (University of Oulu) imati izlaganje na temu inkluzivnog visokog obrazovanja, a prof. Sabine Severiens (Erasmus University Rotterdam) na temu raznolikosti i obrazovnoj nejednakosti.

Nakon uvodnih izlaganja, sudionici će imati priliku postaviti pitanja i raspraviti teme webinara.

Više informacija o webinaru možete pronaći na: https://mirekoc.ku.edu.tr/events/unic-superdiversity-launch-webinar/

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS