Objavljeno: 2. 11. 2020. u 07:58
Danijela Vnučec Grdović

Ovim putem kratko javljamo: u pripremi je 2. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2020./21.

Natječaj planiramo objaviti redovno već početkom studenog 2020. - vjerojatno sljedeći tjedan.

 

Kao i u prošlom krugu natječaja, prijavna dokumentacija za natječaj neće se dostavljati fizički već samo u digitalnom obliku.

NOVOSTI:

1) najraniji mogući polazak na mobilnost bit će od 1.2.2020., pod uvjetom pravovremene prijave studenta (molimo, vidjeti stavku 2)

2) Izgledno je da će ovaj krug natječaja biti otvoren tijekom duljeg perioda, tj. ne nužno samo mjesec dana, već do isteka raspoloživih financijskih sredstava. Pri tome, neophodno je da se studenti ipak dovoljno rano prijave na natječaj, ovisno o tome kad planiraju početi s praksom (primjerice, ako dostave prijavu nakon 1.12., na praksu će moći krenuti tek najranije od 1.3.2020. - ovi rokovi će biti dodatno pojašnjeni u samom tekstu natječaja!). Napomena: planiramo periodički objavljivati parcijalne rezultate natječaja, za prijave pristigle tijekom prethodnih mjesec dana.

3) Sukladno novim pravilima AMPEU, formalno će biti moguće planirati mobilnosti koje se djelomično ili u potpunosti odvijaju online: tzv. "virtualne" i "kombinirane" ("blended") mobilnosti. Detalji o ovim tipovima mobilnosti bit će pojašnjeni u tekstu natječaja. Pri tome, naglašavamo da je za kombinirane mobilnosti potrebno odraditi minimalno 2 mjeseca prakse fizički.

U pravilu je moguće financiranje samo onih perioda mobilnosti kad se student fizički nalazi u inozemstvu - dakle, kad student fizički radi na stranoj instituciji, ili ako je online ali se fizički nalazi (stanuje) inozemstvu (neophodan dokaz bit će putne karte!). VAŽNO: U svrhu evidentiranja ovih tipova mobilnosti prilikom prijave na natječaj, ažurirali smo dokument "Suglasnost ECTS koordinatora", te molimo da se u svrhu prijave koristi NOVI obrazac, koji ovim putem na znanje šaljemo u prilogu, a bit će objavljen i na našim web stranicama.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS