Objavljeno: 22. 5. 2019. u 10:49
Danijela Vnučec Grdović

1.       “Staff Training Mobility in Higher Education”, Beč, Austrija, 18. – 20. rujna 2019., rok za prijavu: 26. svibnja 2019.

Seminar će se usmjeriti na mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja u svrhu osposobljavanja te povezivanje strategije internacionalizacije visokih učilišta s razvojem ljudskih potencijala. Svrha je ovog seminara prepoznati i podijeliti postojeće dobre prakse i pristupe na europskoj razini, te na koji način povezati mobilnosti nastavnika i administrativnog osoblja s razvojem ljudskih potencijala na visokim učilištima. Ciljana skupina su zaposlenici visokih učilišta odgovorni za razvoj ljudskih potencijala zaposlenih (primjerice, prodekani, voditelji odjela koji upravljaju ljudskim potencijalima i sl.). Seminar organizira OeAD, austrijska nacionalna Erasmus+ agencija, a u suorganizaciji su njemačka, poljska i estonska Erasmus+ agencija.

Seminar će se održati od 18. do 20. 9. 2019. u Beču, a prijaviti se možete do 26. 5. putem prijavnog obrasca. Više informacija dostupno je na ovoj poveznici.

2.       “Centers of lifelong education established within universities as support for lifelong learning and social inclusion“, Prag, Češka, 18. – 20. 9. 2019.; rok za prijavu: 24. svibnja 2019.

Seminar je namijenjen zaposlenicima centara za cjeloživotno obrazovanje, kao i andragoških odjeljenja na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj. Cilj je predstavljanje primjera dobre prakse i mogućnosti u okviru Erasmus+ programa na temu rasta broja odraslih osoba diljem Europe koji žele učiti i steći nove ideje. Tijekom seminara sudionici će imati priliku upoznati nove pedagoške koncepte i pristupe koji adresiraju potrebe odraslih osoba za cjeloživotnim obrazovanjem, kao i rješenja istih putem sudjelovanja u Erasmus+ projekatima.

Seminar će se održati od 18. do 20. 9. 2019. u Pragu, a prijaviti se možete do 24. 5. putem prijavnog obrasca. Više informacija dostupno je na ovoj poveznici.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic