Objavljeno: 6. 5. 2019. u 08:37
Danijela Vnučec Grdović

U nastavku prilažemo opis jednog zanimljivog natječaja istraživačkog instituta Wirth (Sveučilište Alberta), Edmonton, Kanada, pa bih molila da ga proslijedite zainteresiranim kolegama doktorandima iz humanističkih disciplina ili objavite na portalu dostupnom studentima  - otvoren je do 9. svibnja 2019.g.

Link za natječaj: https://www.ualberta.ca/wirth-institute/fellowship-awards/doctoral-research-fellowships/croatia 

 

Natječaj se odnosi na cjelogodišnju istraživačku stipendiju, a riječ je o izvanrednoj prilici za istraživački boravak za doktorande koji su odradili ostale obaveze na studiju (odslušali i položili ispite) te rade na samoj disertaciji.

 

Mogu se prijaviti studenti iz bilo koje discipline, s tim da bi boravak ovdje bio najproduktivniji za studente iz humanističkih znanosti (trenutno su tu kolege iz raznih disciplina, od filologije, folkloristike, antropologije, povijesti, muzikologije i raznih područja umjetnosti), jer je knjižnica koja se nalazi uz fakultet a u sklopu Sveučilišta Alberta druga najveća u Kanadi, a Wirth Institut također organizira razne događaje kojima se promovira Srednja Europa u Kanadi te stvaraju mreže kontakata u različitim disciplinama.

 

Premda je Wirth Institut službeno Institut za austrijske i srednjeeuropske studije te je dio mreže Austrian Centres, to ne znači nužno da potencijalni stipendisti moraju raditi doktorat na neku temu vezanu za Srednju Europu, već im cilj je stvoriti mrežu suradnika i istraživača u pojedinim zemljama. Stipendije se dodjeluju po jedna za svaku od pet zemalja.

 

Prilika je uistinu izvanredna za doktorande kojima trebaju kalitetni uvjeti za rad na istraživanju i pisanju te jedna od rijetkih koja pruža punu godinu dana istraživačkog boravka (od rujna 2019. do rujna 2020.).

 

Za dodatna pitanja zainteresiranih doktoranada stojim na raspolaganju na mail sapunkur@ualberta.ca

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic