Objavljeno: 5. 11. 2018. u 13:11
Danijela Vnučec Grdović

U pripremi je objava 2. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2018./19. 
 

Natječaj bi trebao biti objavljen tijekom prve polovice studenog 2018., i ostati otvoren u periodu oko 3 radna tjedna / uz mogućnost i ranijeg zatvaranja u slučaju isteka predviđenih financijskih sredstava. Alternativno, računamo i na mogućnost produžetka roka za prijave u slučaju raspoloživosti financijskih sredstava (uz iznimne manje izmjene pravila - eventualni pomak najranijeg mogućeg polaska za studente koji se prijave u kasnijem periodu natječaja - vidjeti iznimke za produžetak 1. kruga natječaja 2018/19).

Većina stavki bit će analogna prethodnom tj. 1. krugu natječaja (tekst je dostupan ovdje). (Napomena: ovo je samo orijentacije radi; poslat ću poveznicu i za novi natječaj, kad bude objavljen).

Predviđamo najraniji mogući polazak na mobilnost već u siječnju 2019., uz napomenu da će studenti s planiranim polaskom tijekom siječnja u slučaju odabira vjerojatno potpisivati Ugovore za Erasmus+ stručnu praksu kratkoročno prije odlaska (po mogućnosti, još prije Božićnih blagdana - savjetujemo pravovremeno prikupljanje sve dokumentacije), te da im zbog iznimno kratkih rokova 1. rata stipendije vjerojatno neće moći biti isplaćena na vrijeme.

Na kraju, još dvije napomene, vezano uz pripremu dokumentacije za prijavu (prošlogodišnje iskustvo, na osnovu upita studenata):

  • Dokument "Acceptance Confirmation" je moguće pripremiti unaprijed tj. i prije službenog raspisa natječaja (potpisuje poslodavac). Prihvaća se kopija / ispis skena.

Dokument "Suglasnost ECTS koordinatora" nije moguće potpisati prije službenog otvaranja natječaja; ljubazno molimo studente-prijavitelje za strpljenje do objave natječaja. Potreban je original dokumenta, uz potpis i pečat fakulteta.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS