Hrvatski glagolizam
Šifra: 188080
ECTS: 3.0
Nositelji: prof. dr. sc. Darko Žubrinić
Izvođači: prof. dr. sc. Darko Žubrinić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Kroatologija

6. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Kroatologija
Termini konzultacija:
Objavljeno: 25. 3. 2022. u 16:21
Uređeno: 25. 3. 2022. u 17:27
Darko Žubrinić
  1. Kojeg je datuma pisana prva hrvatska tiskana knjiga - Prvotisak? Napišite taj datum glagoljicom. U kojim se zemljama nalaze sačuvani primjerci prvotiska? U kojim se gradovima i knjižnicama nalaze izvan domovine i u Hrvatskoj?
  2. Navedite nazive barem deset najvažnijih glagoljicom pisanih knjiga i rukopisa, kao i spomenika klesanih glagoljicom, te njihove odgovarajuće godine nastanke ili stoljeća nastanka.
  3. Što znače crkvenoslavenske riječi IŽE, JAŽE, JUŽE, JEŽE? Napišite ih glagoljicom.
  4. Tko je Dragutin Antun Parčić i zašto je on važan?
Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS