Objavljeno: 22. 8. 2022. u 15:09
Josip Papak

Europsko sveučilišno debatno prvenstvo održalo se ovo ljeto u Zagrebu. Ekipu koja je predstavljala Sveučilište u Zagrebu činili su student Fakulteta hrvatskih studija Mislav Mikota i studentica Medicinskoga fakulteta u Zagrebu Lara-Nika Holjevac Stasiow.

U konkurenciji od 152 timova prošli su kao najbolje plasirana ekipa iz Hrvatske, a borili su se sve do polufinala u kategoriji ekipa kojima engleski nije materinji jezik. Otvorenu kategoriju osvojila je ekipa koja je predstavljala Trinity College Dublin, a kategoriju ekipa kojima engleski nije materinji jezik osvojila je ekipa sa Sveučilišta u Tel Avivu.

Neke od tema natjecanja bile su: ukidanje pozicije visokoga predstavnika za BiH, o štetama i koristima globalizacije umjetnosti, o spajanju malih europskih nogometnih liga u velike regionalne lige, o zabrani zooloških vrtova itd.

Posebne zahvale trebaju ići i njihovom mentoru, Tinu Puljiću, koji ih je vodio kroz svoje iskustvo osvajanja svjetskoga prvenstva u debati.

Sljedeće akademske godine Mislav ponovno predstavlja Sveučilište u Zagrebu na Svjetskom debatnom prvenstvu u Madridu.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic