Objavljeno: 31. 5. 2022. u 20:47
Administrator

Sutra, u srijedu 1. lipnja u 11 sati u dvorani Hvar otvara se Klub Matice hrvatske na Fakultetu hrvatskih studija. To je prvi klub koji Matica hrvatska otvara na nekom sveučilištu.

Matica hrvatska će kroz svoj Klub članovima fakultetske zajednice, osobito studentima, predstavljati svoje aktivnosti, a studenti svih fakulteta koji se nalaze na Sveučilišnom kampusu Borongaj moći će se putem Kluba aktivno uključiti u rad Matice hrvatske.

Na otvaranju Kluba predstavit će se Sporazum suradnji Fakulteta i Matice od 8. travnja 2022. i potpisati Ugovor o provođenju studentske prakse za studente komunikologije u uredništvu lista Vijenac.

Otvaranju Kluba nazočit će predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, glavni tajnik Matice hrvatske Marijo Dominiković, glavni urednik Vijenca Goran Galić, o. d. dekana FHS-a akademik Stjepan Ćosić i predstavnici studenata. Pozivamo sve zainteresirane djelatnike i studente da dolaskom uveličaju ovaj događaj.
 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic