Objavljeno: 12. 5. 2022. u 22:17
Administrator

Ispred glavnoga ulaza u Fakultet hrvatskih studija na Sveučilišnom kampusu Borongaj otvorena je postaja sustava javnih bicikla „Hrvatski studiji“. Bicikle u najam nudi poduzeće Sustav javnih bicikla Nextbike koje je najveći pružatelj takve usluge u Hrvatskoj i susjednim državama. Osim na našem fakultetu u Zagrebu trenutno funkcionira 20 Nextbikovih postaja na kojima možete preuzeti ili ostaviti bicikl.

Bicikl se može lako unajmiti putem aplikacije te je spreman za vožnju za manje od pola minute. Korisnički račun Nextbike omogućuje najam bicikla, pregled brojnosti i vrsta bicikla na pojedinoj stanici, promjenu osobnih podataka i pregled povijesti iznajmljivanja. Također, preko aplikacije moguće je poslati povratne informacije o zadovoljstvu pruženom uslugom. Popis postaja nalazi se na poveznici https://www.nextbike.hr/hr/zagreb/lokacije/. Uvjete korištenja bicikla može se pročitati na poveznici https://www.nextbike.hr/media/Opci_uvjeti_koristenja_HR.pdf.

Fakultet će u suradnji s udrugom Sindikat biciklista organizirati i edukacijske radionice o korištenju bicikla u javnom prometu, ali i niz drugih aktivnosti kojima će se promicati korištenje bicikla.

Pilot projekt javnih bicikala za studente Kampusa Borongaj pokrenut je još godine 2012., ali evo trebalo je desetak godina da bicikli dođu na Kampus. Sada samo treba nadoknaditi izgubljeno vrijeme :) Sretno bicikliranje!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic