Objavljeno: 11. 3. 2022. u 13:12
Administrator

Izaslanstvo Državnoga sveučilišta Indiane (Indiana State University) posjetilo je 10. ožujka 2022. Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. U izaslanstvu toga javnoga sveučilišta s američkoga srednjega zapada, osnovana 1865., sa sjedištem u Terre Hauteu, na kojem studira oko 12 tisuća studenata, bili su: prof. dr. sc. Christopher J. Olsen, prorektor  za akademske poslove, i dr. sc. Chris McGrew, ravnatelj Centra za globalni angažman (Center for Global Engagement). 

Na sastanku su sudjelovali: prodekanica za cjeloživotno učenje i karijerni razvoj doc. dr. sc. Lovorka Brajković, doc. dr. sc. Erik Brezovec, izv. prof. dr. sc. Mladen Tomorad i voditeljica Ureda za ECTS Danijela Vnučec Grdović, prof.
Fakultet hrvatskih studija iskazao je interes za znanstveno-nastavnom suradnjom u području sociologije i povijesti. Tijek dalje suradnje obilježit će zajednički rad na kolegijima s naglaskom na kulturni i povijesni razvoj Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. U planu je i prijava zajedničkoga projekta studentske razmjene.
 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS