Objavljeno: 14. 12. 2021. u 13:31
Administrator

U Velikoj vijećnici Fakulteta hrvatskih studija u utorak 14. prosinca 2021. održana je 3. sjednica Matičnoga odbora za polje pedagogije, edukacijsko-rehabilitacijske znanosti, logopedije i kineziologije. Tim matičnim odborom u mandatu do godine 2025. predsjeda prof. Neven Hrvatić s Odsjeka za odgojno-obrazovne znanosti Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Prije početka sjednice članove Matičnoga odbora i nazočne stručne službe iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje pozdravio je dekan Ivo Džinić.

U Hrvatskoj postoje 23 matična odbora koji djeluju po jednom ili više znanstvenih polja. Na temelju izvješća stručnoga povjerenstva odlučuju o izboru znanstvenika u znanstveno zvanje u znanstveno polje i daju mišljenje o ispunjavanju kriterija znanstvene izvrsnosti. Znanstvena zvanja su: znanstveni suradnik, viši znanstveni suradnik, znanstveni savjetnik i znanstveni savjetnik u trajnom zvanju.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS