Objavljeno: 27. 9. 2021. u 15:25
Lidija Bogović

Nova knjiga profesorice Sanje Vulić, naslovljena Blago rasutih. Jezik Hrvata u dijaspori. Dio I. predstavljena je na Knjizi Mediterana u organizaciji Književnoga kruga Split. Voditelj predstavljanja bio je prof. dr. sc. Marko Trogrlić, a o knjizi su govorile jezikoslovke prof. emerita Ljerka Šimunović i doc. dr. sc. Gordana Laco. Predstavljanju, u reprezentativnom prostoru Palače Milesi, nazočili su splitski intelektualci različitih generacija, od akademika do studenata. Prije predstavljanja u Splitu, o knjizi je emitiran opširan prilog u emisiji Globalna Hrvatska na Hrvatskoj televiziji. Prilozi o knjizi Blago rasutih također su emitirani na Radiju Croatica iz Budimpešte te u emisiji Mostovi – Hrvatima izvan domovine 1. programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic