Objavljeno: 7. 1. 2021. u 15:59
Administrator

Dekanski kolegij u širem sastavu 7. siječnja 2021. donio je Odluku o održavanju nastave i provjera znanja u sljedećem razdoblju.

Zbog izvanrednih okolnosti prouzročenih epidemijom koronavirusa i posljedicama razornih potresa u središnjoj Hrvatskoj nastava će se na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu do daljnjega održavati na daljinu, uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave.

Kolokviji, predrokovi, pisani ispiti i ostale pisane provjere znanja, vježbe na posebnim programima u računalnim učionicama i druge vježbe mogu se održavati u živo na Fakultetu, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera (nošenje zaštitnih maski, održavanje razmaka, raskuživanje i mjerenje temperature) i to u skupinama do 25 studenata u pojedinoj predavaonici. Nastavnik će takva zbivanja unaprijed najaviti prodekanu za nastavu i studente na e-adresu raspored @ hrstud.hr studentima i nastavnicima koji drže nastavu na daljinu toj godini u susjednim terminima kako bi je oni mogli pomaknuti da je studenti stignu pratiti uz ispunjavanje fizičkih obveza na Fakultetu.

Usmeni ispiti i konzultacije mogu se održavati u živo na Fakultetu uz pridržavanje protuepidemijskih mjera iz točke II., a nastavnici se mogu odlučiti i za održavanje usmenih ispita na daljinu, uz izravan audiovizualni kontakt sa studentima služeći se za to odgovarajućim mrežnim platformama (Zoom, Teams, Skype i sl.), uz izmjenu kraćih pitanja i odgovora i provjeru da student odgovara samostalno i bez pomagala.

Pozivaju se studenti koji zbog zaraze, samoizolacije, prirodne nepogode potresa ili odselidbe iz Zagreba ne mogu pristupiti ponuđenoj pisanoj provjeri znanja da na vrijeme ispričaju predmetnomu nastavniku svoj nedolazak, kako bi se olakšala organizacija za one koji će joj pristupiti.

Pozivaju se nastavnici da posebno imaju razumijevanja i iziđu u susret mogućim zamolbama studenata vezanima uz materijalne i psihološke posljedice potresa, zarazu ili samoizolaciju. Susretljivost se odnosi na pristupačnost nastavnika, fleksibilnost rokova i prilagodbu dostupne literature.

Dekan                 
Prof. dr. sc. Pavo Barišić    


Odluka o održavanju nastave i provjera znanja (PDF dokument, 1 stranica)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS