Objavljeno: 2. 10. 2020. u 09:00
Administrator

Predstavljanje novoga broja časopisa Kroatologija održat će se u utorak 13. listopada u 15 sati u knjižnici Fakulteta hrvatskih studija. Kroatologija je znanstveni časopis Fakulteta hrvatskih studija, a ovo je 3. tematski broj otkad su Fakultet hrvatskih studija, Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić" i Glas Koncila potpisali Sporazum o suradnji prema kojem se u Kroatologiji objavljuju radovi sa znanstvenoga simpozija Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća (HKKN). 

U ovom broju časopisa objavljeni su radovi s 3. znanstvenoga simpozija HKKN održanoga u listopadu 2018. u organizaciji spomenutih suradnika.

Časopis će predstaviti glavni urednik doc. dr. sc. Ivan Balabanić, izv. prof. dr. sc. Vladimir Lončarević te dr. sc. Tanja Baran, predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić". Susret će moderirati Tamara Bodor, mag. croat. et mag. comm.

Predstavljanje časopisa ujedno je prilika za najavu i poziv na 4. znanstveni simpozij Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća koji će se održati 24. listopada 2020. u Križevcima.

Radujemo se Vašem dolasku!
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS