Objavljeno: 27. 5. 2020. u 19:46
Lidija Bogović

Prodekanica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Vulić i asistentica Lidija Bogović, mag. croat. s Odsjeka za kroatologiju gostovale su u emisiji Riječ na riječ na Z1 televiziji. U ugodnom razgovoru s urednicom i voditeljicom gospođom Mirelom Matković profesorica Vulić govorila je o Fakultetu hrvatskih studija i načinu rada sa studentima. Istaknula je izvrsnu organizaciju nastave na daljinu na Fakultetu hrvatskih studija ta da nijedan student nije ostao zakinut.

Osvrnula se i na brojne terenske nastave na koje vodi svoje studente. Urednicu je zanimala i poveznica među predmetima koje profesorica Vulić predaje i na koji je način povezala ljubav prema hrvatskomu jeziku i ljubav prema hrvatskoj dijaspori. Također ju je zanimala Ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture koju je prof. Vulić pokrenula i vodi.

Asistentica Bogović također se osvrnula na rad Fakulteta hrvatskih studija sa stajališta osobe koja je cijelo svoje visoko obrazovanje provela na tom fakultetu. Govorila je o jezičnim vježbama koje na Ljetnoj školi hrvatskoga jezika i kulture predaje od 2015. i planovima za ovogodišnju Školu, zatim o spretno organiziranoj nastavi na daljinu na Fakultetu hrvatskih studija i iskustvu rada sa studentima, o svom znanstvenom interesu i planovima za budućnost, ali i o hrvatskom jeziku kao ključnom dijelu identiteta hrvatskoga naroda.

Obje gošće u emisiji pripremile su zanimljive nastavne sadržaje u rubrici Mala škola hrvatskoga jezika, koja je sastavnim dijelom emisije Riječ na riječ.

Emisija s profesoricom Vulić emitirana je 19. svibnja, a s asistenticom Bogović tjedan kasnije, 26. svibnja 2020.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic