Objavljeno: 30. 3. 2020. u 17:25
Administrator

U petak, 27. ožujka 2020. održana je obrana diplomskoga rada Tomislava Karduma, studenta nastavničkoga smjera diplomskoga studija povijesti Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Obrana je bila zakazana prije prijelaska iz nastave u živo u nastavu na daljinu. Kako bi se studentima omogućio završetak studija i u ovo izvanredno vrijeme, na 2. sastanku Operativnoga stožera Fakulteta hrvatskih studija za prilagodbu nastave 17. ožujka 2020. pod dekanovim predsjedanjem odlučeno je da se ova i sljedeće obrane, dok traju ovakve okolnosti, održe putom videokonferencije.

Tako su se student i članovi povjerenstva za obranu, svatko sa svoje lokacije, u dogovoreno vrijeme (12.40) povezali videovezom i imali obranu rada. Diplomski rad obranjen je pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Krešimir Bušić (predsjednik), dr. sc. Vladimir Šumanović (prvi član) i doc. dr. sc. Stipica Grgić (drugi član, mentor). Diplomski rad bavio se komunističkom strankom u Banovini Hrvatskoj. Obrana se odvijala neometano i neusiljeno. Nakon što su članovi povjerenstva Skypeom uspostavili grupnu audio-vizualnu vezu s pristupnikom, saslušali su njegovo izlaganje teme rada i teza koje je postavio u njemu. Potom su pristupniku postavljali pitanja. Student je na njih uspješno odgovorio. Povjerenstvo je zamolilo pristupnika da izađe iz poziva, a nakon što je on učinio, raspravilo je i usuglasilo ocjenu. Po pristupnikovu povratku u vezu izvijestilo ga je o izvrsnoj ocjeni rada. Nakon završetka usmenoga dijela obrane ispunjeni su potrebni obrasci, tj. izvješće o obrani, koji je elektroničkom poštom proslijeđeno Službi za nastavu i studente Fakulteta hrvatskih studija.

Fakultet hrvatskih studija, njegovi nastavnici, zaposlenici i studenti, nastoje djelovati znanstveno-nastavno, savjesno i praktično tempore terraemotus et contagione coronaviri, contrariis non obstantibus.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS