O vanjskom suradniku
Joško Pavković, nasl. pred. mr. sc.
Zvanje:naslovni predavač
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA POVIJEST

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Rođen 16. svibnja 1978. u Splitu. Osnovnu školu i opću gimnaziju završio u Segetu Donjem i Trogiru. Diplomirani pravnik (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002.), profesor povijesti (Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, 2009.), magister znanosti (poslijediplomski studij “Rimsko pravo in pravna zgodovina” Pravnog fakulteta Univerze u Ljubljani, 2011.) i magistar povijesti (Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, 2012.). Dobitnik priznanja za najboljeg diplomiranog studenta u akademskoj godini 2008./2009. na studiju povijesti Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Radio u Poreznoj upravi Ministarstva financija RH (vježbenik, 2003.-2004.), na Općinskom sudu u Velikoj Gorici (sudski vježbenik, 2004.-2006.) i na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (asistent na Katedri za opću povijest prava i države, 2006.-2012.). Od akademske godine 2012./2013. suradnik Odjela za povijest Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu (kolegiji: “Povijest Rusije”, “Putovanja i putopisci kroz povijest” i “Mediteran u 19. i 20. stoljeću”). Stipendist Agencije za obrazovanje Ruske Federacije (Institut Puškin, Moskva, 2009.) Autor knjige “Ruska dualistička monarhija: državno-pravna i politička povijest posljednjeg desetljeća Ruskog carstva” (“Društvo za socijalnu podršku”, Zagreb, 2012.) te priređivač knjige “Knjiga puta Benjamina iz Tudele“ („Izdanja Antibarbarus“, Zagreb, 2013.).

 
 
Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic