O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 15. 3. 2024. u 14:38
Administrator

Studentima diplomskog studija sociologije su u četvrtak 14. ožujka održali predavanje predstavnici iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj u okviru kolegija „Institucije Europske unije“ u nositeljstvu izv.prof.dr.sc. Andreje Sršen. Studenti su imali priliku čuti o institucijama Europske unije, te o značenju izbora za građane i građanke EU-a koji će moći od 6. do 9. lipnja 2024. izabrati 720 zastupnika i zastupnica, a koji će ih predstavljati do 2029. Osim što će izbori odlučiti o novom sastavu Europskog parlamenta, studenti su raspravljali i o velikom utjecaju izbora na opći politički smjer Europske unije, kao i na budućnost gradova i regija.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic