Poštovane kolegice i kolege,

za provedbu pojedinih završnih i diplomskih radova, u dogovoru s mentorom, potrebno je od Etičkog povjerenstva Odsjeka za sociologiju zatražiti procjenu etičnosti istraživanja.

Procjenu etičnosti je potrebno zatražiti prije početka istraživačkog procesa. U repozitoriju se nalazi obrazac za prijavu istraživanja Etičkom povjerenstvu. Uz ispunjeni obrazac, za potpunu prijavu potrebno je priložiti dodatne dokumente kao što su Obrazac informiranog pristanka (Informacije o istraživanju), Anketni upitnik, Predložak za intervju i slično.

Dokumentacija se šalje na mail članovima Etičkog povjerenstva: doc. Marici Marinović Golubić (mmarinovi@hrstud.hr), dr. sc. Eriku Brezovcu (ebrezovec@hrstud.hr) i Mariji Zelić, mag. soc. (mzelic@hrstud.hr). Nakon što povjerenstvo analizira prijavu, donosi Odluku nakon koje je moguće pokrenuti istraživanje.


Repozitorij

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic