O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Prijediplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 15. 3. 2024. u 14:05
Administrator

Studenti diplomskog studija sociologije su 14. ožujka 2024. slušali predavanje „Bilateralni odnosi Republike Hrvatske i Kanade“  prof. Ane Bačić u okviru kolegija „Međunarodni odnosi“ u nositeljstvu izv. prof. dr. sc. Andreje Sršen. Prof. Ana Bačić je kao kordinatorica za hrvatsku nastavu u Kanadi ujedno i potpredsjednica udruge Alumnie AMCA Toronto, te je svojim radom na području očuvanja hrvatskog jezika i kulture u Kanadi objavila niz znanstvenih radova i sudjelovala na brojnim simpozijima Hrvatske Akademije Sjeverne Amerike. Neka svoja znanstvena istraživanja ostvarila je i u suradnji s Odsjekom za sociologiju Fakulteta hrvatskih studija.
Predavanje je obuhvatilo niz zanimljivosti iz područja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Kanade u različitim kulturnim, ekonomskim i političkim segmentima. 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic