O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 6. 12. 2023. u 08:40
Uređeno: 6. 12. 2023. u 08:42
Administrator
Predavanje hrvatskog zastupnika u...

Studenti sociologije koji slušaju kolegije, a koji se odnose na Europsku uniju, kod izv. prof. dr. sc. Andreje Sršen su sudjelovali u ponedjeljak 4. prosinca 2023.  na predavanju Ladislava Ilčića ( hrvatskog zastupnika u Europskome parlamentu)  u Uredu Europskoga parlamenta u Hrvatskoj. Predavanje je uključivalo različite teme kao što su regionalni i održivi razvoj Europske unije,  javne politike EU-e u kontekstu suvremenih izazova i sl. Studenti su imali priliku čuti o aktualnim temama o kojima se raspravlja na plenarnim sjednicama u Europskome parlamentu, kao što su prijedloga Europskoga parlamenta o izmjeni Ugovora, migrantska kriza i nove sigurnosne prijetnje te o zelenoj tranziciji i održivom razvoju. Kao član Odbora za industriju, istraživanje i energetiku i Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić je studentima objasnio probleme s kojima se Europska unija susreće nakon novih geopolitičkih kriza, te potaknuo studente na raspravu o pitanjima budućnosti Europske unije u kontekstu cjelovitog razvoja i jasnih politika prema mladima.

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic