O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Prijediplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 14. 11. 2023. u 12:02
Administrator

Odsjek za sociologiju Fakulteta hrvatskih studija i agencija za istraživanje tržišta Hendal d.o.o. iz Zagreba sklopili su ugovor o suradnji. Tvrtka Hendal je jedna od vodećih hrvatskih agencija za istraživanje tržišta, a kroz ugovor s Fakultetom planira se suradnja između Hendala i Odsjeka za sociologiju u sljedećim područjima: organizaciji i provođenju studentske stručne prakse, sudjelovanju stručnjaka iz područja istraživanja tržišta kao gostujućih predavača, suradnji u području znanstvenih istraživanja, suradnji u projektnim prijavama te zajedničkim promotivnim aktivnostima.

Sastanku povodom potpisivanja sporazuma prisustvovali su Marija Plovanić, direktorica agencije Hendal, dr. sc. Marija Stamać Ožanić, direktorica istraživanja i razvoja, Irena Starman, menadžerica za projekte, izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović, pročelnica Odsjeka za sociologiju, doc. dr. sc. Wollfy Krašić, prodekan za međunarodnu i institucionalnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Ivan Balabanić i doc. dr. sc. Erik Brezovec.

Studenti i nastavnici zainteresirani za mogućnost suradnje s agencijom Hendal mogu se obratiti doc. dr. sc. Eriku Brezovcu i izv. prof. dr. sc. Ivanu Balabaniću radi upućivanja u detalje ovog sporazuma. Ovaj sporazum simbolizira zajedničku predanost unaprjeđenju znanstvene izvrsnosti i profesionalnog razvoja studenata i svih uključenih djelatnika.

 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic