O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Prijediplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 14. 4. 2023. u 12:38
Administrator

Pročelnica Odsjeka za sociologiju doc. dr. sc. Andreja Sršen održala je terensku nastavu u Europskom parlametnu u Bruxellesu od 11. do 13. travnja 2023. za studente Diplomskog studija sociologije koji slušaju kolegije „Međunarodni odnosi“ i „Institucije Europske unije“. Posjet Europskom parlamentu organizirao je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić u sklopu VISITOR programa Europskog parlamenta.

Studenti su nazočili predavanjima o europskim politikama u praksi, radu Europskog parlamenta, te donošenju odluka na europskoj razini. Studenti su sudjelovali na međunarodnoj konferenciji „Demography <-> EU values“ na kojoj su govornici bili: Adina Portaru (ADF International  representative), Margarita de la Pisa Carrión, MEP (Španjolska), Simona Baldassarre, MEP (Italija), Lukas Mandl, MEP (Austrija)  te doc. dr. sc. Andreja Sršen. Studenti su nazočili i predavanju Pietra Fiocchi, predstavnika Odbora Europskog parlamenta za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI), gdje se raspravljalo o pitanjima digitalne i zelene tranzicije u Europskoj uniji.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic