O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 7. 2. 2023. u 14:46
Administrator
Posjet Bruxellesu u travnju za...

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić organizira za studente Odsjeka za sociologiju koji će u ljetnom semestru pohađati kolegije „Međunarodni odnosi“ i „Institucije Europske unije“ posjet Europskom parlamentu u Bruxellesu od 11. do  13. travnja 2023. u okviru terenske nastave navedenih kolegija sa sudjelovanjem studenata na mini-konferenciji Intergrupe EP-a za demografske izazove, ravnotežu poslovnog i privatnog života te tranziciju mladih pod nazivom „Demography - EU values“.

Cilj ovog posjeta Europskom parlamentu je susret s europskom politikom u praksi, upoznavanje rada Europskog parlamenta, te načinom funkcioniranja Europskog parlamenta.

Cjelokupni projekt za studente pokriven je u troškovima koje uključuju zrakoplovnu kartu i smještaj.

Obzirom na ograničen broj studenata, mole se zainteresirani studenti da se jave Sanji Blažević na mail adresu sblazevic@hrstud.hr najkasnije do 13.veljače 2023. kako bi se pravovremeno poslao popis zainteresiranih studenata.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic