O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 2. 9. 2022. u 11:58
Uređeno: 2. 9. 2022. u 12:40
Ivan Perkov
Novi izborni kolegij...

Akademske godine 2022./2023. u zimskom semestru na diplomski studij sociologije uvodi se kolegij na temu upravljanja ljudskim potencijalima. Osim uobičajenih odrednica HR-a, poput upravljanja autoritetom, društvenih aktivnosti zaposlenika i selekcije kandidata, studenti će biti upoznati s modernim tehnologijama HRIS-a (human resources information system) te ATS-a (applicant tracking system) koji su u današnjem dobu nezaobilazni alati struke. Dio nastave bit će posvećen gostovanju HR stručnjaka iz renomiranih hrvatskih IT poduzeća.

Nositelj kolegija je dr. sc. Lovre de Grisogono, interdiscipninarni znanstvenik i nekadašnji menadžer u IT sektoru. Njegov razgovor za portal Netokracija u kojem predstavlja kolegij možete pogledati na poveznici

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic