O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Prijediplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 9. 7. 2019. u 17:33
Ivan Perkov
Studentica Antea Jezidžić dobitnica...

Njemačko društvo za akademsku razmjenu DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) dodijelilo je studentici sociologije na Hrvatskim studijima Antei Jezidžić stipendiju za ljetnu školu njemačkoga jezika za društvene znanosti. Kolegica je stipendiju dobila na temelju kriterija po kojima se bodovao akademski uspjeh, poznavanje njemačkoga jezika, motivacijsko pismo i nastavnička preporuka koju je napisao nastavnik na Odsjeku za sociologiju prof. dr. sc. Ivan Markešić. Stipendiju će iskoristiti na ljetnoj školi u Trieru (IFK Trier) s kolegama iz više svjetskih zemalja koji studiraju sociologiju ili srodne društvene znanosti, a polazni tekstovi za unaprjeđenje jezičnih vještina bit će kapitalna klasična sociološka i filozofska djela. Čestitamo!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic