O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Prijediplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 4. 7. 2019. u 17:48
Ivan Perkov
Studentice sociologije Stela Fumić i...

Među dobitnicima Rektorove nagrade u akademskoj godini 2018./2019. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici nalaze se i dvije studentice s Odsjeka za sociologiju Hrvatskih studija.

Stela Fumić nagrađena je za rad „Ocjene kao faktor uspostave društvenih odnosa učenika osnovnih škola na primjeru osnovnih škola Grada Zagreba“, mentor  izv. prof. dr. sc. Vanja Šimičević; komentor Erik Brezovec, mag.soc.

Valentina Pavlović i Marijan Vinogradac nagrađeni su za rad „Koliko nam je važna sigurnost u društvu rizika? – Osobna i društvena sigurnost kao vrijednost u Jugoistočnoj Europi“, mentor izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović

Svečana dodjela Rektorove nagrade održana je u srijedu, 3. srpnja 2019. u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prigodom svečane podjele nagrada organizirana je i izložba radova dobitnika Rektorove nagrade, pa su nagrađeni studenti pripremili, dostavili i izložili postere svojih radova. Izložba postera nagrađenih radova bit će otvorena od 3. do 10. srpnja 2019. na Ekonomskom fakultetu.

Iskrene čestitke dobitnicama!

 

                                                                                    Predstojnica Odsjeka za sociologiju

    Izv.prof.dr.sc. Vanja Šimičević

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic