O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Prijediplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 4. 6. 2019. u 15:46
Ivan Perkov
Anomijin Gambit: Korupcija u sportu

U ovotjednom programu Anomijinog Gambita raspravljat će se o pitanju korupcije u hrvatskom sportu. Današnji nogometni navijači u prilično su lošoj strukturalnoj poziciji, jer kako klubovi sve više postaju privatiziranima tako rastu i očekivanja o zaradi njihovih vlasnika. Upravo iz takvih razloga rodila se inicijativa navijača GNK Dinamo Zagreb i djeluju kroz aktivnosti najnovije udruge Dinamo to smo mi. Kao bitan razlog svojeg nezadovoljstva i protestnog djelovanja naglašavaju upravo marginaliziranje navijača i nedemokratsko uzurpiranje svih upravljačkih ovlasti od trenutne klupske uprave. Koja je formula i koja su oruđa suzbijanja korupcije u praktičnom smislu, koji je put prema demokratizaciji donošenja klupskih odluka i očuvanja ljudskih prava navijača i simpatizera nogometnog kluba detaljnije će nam predstaviti nogometni aktivist i član udruge DTSM Goran Đulić.

Ovaj primjer antikoruptivnog protesta može služiti kao primjer rješavanju problema društvene nepravde i korupcije u Hrvatskoj.

Stoga, pozivamo vas da nam se pridružite u srijedu, 5.6. 2019. 18:30 u dvorani Split.

"Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost"

Udruga studenata sociologije "Anomija"

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic