Psihologija obrazovanja
Šifra: 53870
ECTS: 4.0
Nositelji: prof. dr. sc. Andreja Brajša-Žganec
Izvođači: Ana Petak, mag. psych. - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osnovni cilj kolegija jest upoznati studente sa spoznajama o individualnim karakteristikama učenika koje mogu utjecati na njegovo školsko postignuće, teorijama i pristupima učenju i poučavanju, teorijama motivacije i motivaciji u učenju, poželjnim osobinama i karakteristikama učitelja, te načinima stvaranja poticajne okoline za učenje i poučavanje u školskom i obrazovnom kontekstu. Kroz kolegij studenti će se upoznati s različitim teorijama, pristupima i metodama u području psihologije obrazovanja te će se osposobiti za primjenu istih u obrazovno-odgojnom radu.
Literatura:
 1. Vizek Vidović, V., Rijavec, M., Vlahović Štetić, V., Miljković, D.; Psihologija obrazovanja; IEP (2014)
 2. Vlahović-Štetić, V.; Daroviti učenici: teorijski pristup i primjena u školi; Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (2005)
 3. Zarevski, P.; Učitelji za učitelje - primjeri provedbe načela aktivne/efikasne škole; IEP + UNICEF (2000)
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
 • prof. dr. sc. Andreja Brajša-Žganec:

   

  Srijedom od 17.30 do 19 sati, odnosno prije i poslije predavanja

  • ili prema dogovoru e-mailom: andreja.brajsa.zganec@pilar.hr
  Lokacija:
 • Ana Petak, mag. psych.:

  Srijeda: 10:00-11:00h

  2. kat, soba 206

   

  Lokacija: 206
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS