Latinski jezik 6
Šifra: 61853
ECTS: 5.0
Nositelji:
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Temeljni cilj predmeta je upoznati osnovnu stilističku terminologiju te pružiti što cjelovitiju sliku stilskih osobitosti reprezentativnih djela rimske poezije (predstavnika elegije Tibula i Propercija, predstavnika komedije Terencija, didaktičkog epa Lukrecija i predstavnika satire Juvenala. Studenti će se osposobiti kroz aktivno čitanje tekstova reprezentativnih autora na seminaru za samostalan rad i za jezično-stilsku analizu na izvornom tekstu na latinskom jeziku.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Tibul, Propercije, Lukrecije, Juvenal, Terencije.; Odabrani tekstovi rimske poezije; http://www.thelatinlibrary.com/, , , .
  2. , Materijali na webu (Merlin) i materijali podijeljeni na satovima;, , , .
  3. , , , , .
  4. , , , , .
  5. , , , , .
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Latinski jezik 5
6. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Latinski jezik
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic