Latinski jezik 5
Šifra: 61850
ECTS: 5.0
Nositelji:
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Temeljni cilj predmeta je upoznati osnovnu stilističku terminologiju te pružiti što cjelovitiju sliku stilskih osobitosti djela reprezentativnih rimskih proznih autora (predstavnika historiografije Cezara i Livija, predstavnika govorništva Cicerona i romana Apuleja i Petronija.
Studenti će se osposobiti kroz aktivno čitanje tekstova reprezentativnih autora na seminaru za samostalan rad i za jezično-stilsku analizu na izvornom proznom tekstu na latinskom jeziku.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Cezar, Livije, Petronije, Apulej, Ciceron.; Odabrani tekstovi latinskih proznih pisaca; http://www.thelatinlibrary.com/, , , .
  2. , Materijali na webu (Merlin) i materijali podijeljeni na satovima;, , , .
  3. , , , , .
  4. , , , , .
  5. , , , , .
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Latinski jezik
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic