O Znanstvenom zavodu Fakulteta hrvatskih studija

Znanstveni zavod Fakulteta hrvatskih studija znanstvena je ustrojbena jedinica Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u sklopu koje se obavlja, koordinira, objedinjuje, razvija i prati znanstvena djelatnost Fakulteta hrvatskih studija u svim njezinim vidovima.

Posebna zadaća Znanstvenoga zavoda jest okupljati i umrežavati znanstvenike na nacionalnoj razini, usredotočene na suvremene istraživačke teme povezane s vizijom i misijom Fakulteta hrvatskih studija, koji predstavljaju međunarodno kompetitivnu i prepoznatljivu skupinu po kakvoći i opsegu znanstvene produkcije, sposobnu za učinkovitu međunarodnu suradnju i važan prinos razvoju znanosti i visoke naobrazbe.

Glavne aktivnosti Znanstvenog zavoda Fakulteta hrvatskih studija:

• sudjelovanje na nacionalnoj i međunarodnoj razini u svrhu razmjene stručnjaka i znanja s drugim ustanovama;
• ostvarivanje suradnje s različitim tijelima državne i javne uprave, znanstvenim, istraživačkim, strukovnim i drugim   ustanovama te nedržavnim udrugama;
• priređivanje znanstvenih skupova, konferencija, okruglih stolova i radionica;
• provođenje znanstveno-nakladničke djelatnosti;
• organiziranje znanstveno-istraživačke djelatnosti s težištem na provedbi interdisciplinarnih empirijskih istraživanja.


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic