Objavljeno: 11. 3. 2020. u 12:45
Administrator

studenti s dekanom

Više od 90 studenata preddiplomskih i integriranoga studija susrelo se u srijedu 11. ožujka 2020. u dvorani Zagreb s dekanom prof. dr. sc. Pavom Barišićem i njegovim suradnicima. Na početku je nazočne pozdravila predsjednica Studentskoga zbora Fakulteta Marija Barić Đurđević.

Dekan je odgovarao na brojna studentska pitanja. Istaknuo je kako su studenti nižih godina zaslužni za visoku privlačnost studijskih programa Fakulteta hrvatskih studija među maturantima. Izložio je planove o pojačavanju učenja stranih jezika.

Studente je zanimala svrhovitost ispunjavanja anketa. Dekan je pozvao studente da utječu na poboljšanje kvalitete nastave ispunjavanje anketa, pružanjem povratnih informacija i prijedloga na adresu kvaliteta@hrstud.hr ili anonimno ulaganjem u poštanski pretinac ispred Ureda za osiguravanje kvalitete. Prodekani za nastavu i karijerni razvoj obavit će razgovore s nastavnicima koji imaju lošije rezultate u anketama.

Dekan je predstavio stranicu rokovi.fhs.hr na kojoj su dostupni ispitni rokovi, pretraživi po nazivu kolegija i nastavnikovu prezimenu. Najavio je otvaranje međuroka za predmete koji su odslušani prethodni semestar ili lani.

Studenti su iskazali potrebu za boljom informiranošću o obvezama i pravima studenata. U tu svrhu uvest će se redovitiji sastanci uprave sa studentima.

Studente je zanimalo i kad će se pokrenuti doktorski studiji psihologije, komunikologije, sociologije i demografije.

Dekan je za jesen najavio otvaranje dvopredmetnoga diplomskoga studija sociologije, kao petoga dvodisciplinarnoga nastavničkoga smjera. Za studente III. godine diplomskoga studija priprema se poseban susret radi upoznavanja s mogućnostima nastavka diplomskih studija na Fakultetu.

Predstavio je djelovanje Savjetovališta, koje je dostupno svim studentima i zaposlenicima ako dođu do poteškoća, kao i karijernih savjetnika koji su na raspolaganju studentima kad dođe do zastoja na akademskom planu, kad student dvoji je li neki studij za nj, želi upisati nešto drugo ili treba informacije i potporu oko izlaska na tržište rada.

„Obrazujmo i usavršavajmo sebe, izgrađujmo i jačajmo ujedno naš Fakultet i Sveučilište, a time ćemo mijenjati i popravljati svijet“, zaključio je dekan.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic