Objavljeno: 27. 1. 2020. u 10:31
Administrator


Sastanak Studentskoga zbora i uprave Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

 

Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija održao je u petak 24. siječnja 2020. sjednicu na koju je pozvao i upravu Fakulteta. Pozivu su se odazvali dekan prof. dr. sc. Pavo Barišić, prodekanica za karijerni razvoj i cjeloživotnu naobrazbu doc. dr. sc. Lovorka Brajković, prodekan za znanost izv. prof. dr. sc. Ivo Džinić, prodekan za poslovanje prof. dr. sc. Stjepan Ćosić i voditelj Ureda za osiguravanje kvalitete Josip Papak.

Članovi Studentskoga zbora Fakulteta koji su sudjelovali na sjednici Skupštine Studentskoga zbora Sveučilišta izvijestili su o raspravi i zaključcima Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu od 23. siječnja 2020. kojima se daje puna potpora studentima Fakulteta hrvatskih studija. Zahvalili su Studentskomu zbora Sveučilišta na potpori kojom se pokazala solidarnost i jedinstvenost studentske zajednice. Iznijeli su kako neistine Nezavisnoga sindikata znanosti i visokoga obrazovanja, žalba Ministarstva znanosti i obrazovanja protiv upisa pravne osobnosti Fakulteta hrvatskih studija i medijske konstrukcije o tom uznemiruju njihove obitelji, rodbinu, znance i prijatelje te traže da studenti Fakulteta svakodnevno moraju opovrgavati nedobronamjerne i neistinite napise.

Dekan Barišić zahvalio je na pozivu i organizaciji sastanka. Obrazložio je kako je osnivanje Fakulteta provedeno pravno besprijekorno. Odluku Senata Sveučilišta u Zagrebu o osnutku Fakulteta svojim su aktima potvrdili Trgovački sud u Zagrebu, Porezna uprava, Državni zavod za statistiku i Carnet. Dekan je izvijestio Studentski zbor o pravnim koracima koje je poduzeo u zaštiti ustanove, studenata i zaposlenika te je podupro studente u zahtjevu i težnji da neometano studiraju.

Članovi uprave odgovarali su na pitanja o zaštiti prava i dostojanstva studenata. Dekan je prihvatio poziv Studentskoga zbora za susret sa svim studentima Fakulteta. Dogovoreno je da će se takvi susreti održati početkom sljedećega semestra. S djelatnicima Dekanata dogovorene su i dodatne aktivnosti u informiranju i pomoći studentima. Voditelj Ureda za osiguravanje kvalitete svakim će radnim danom od 14 do 15 sati biti na raspolaganju isključivo studentima za njihova pitanja oko studentskih prava i obveza.

Dekan je podsjetio da su Hrvatski studiji jako dobro ocijenjeni u reakreditaciji visokih učilišta. Agencija za znanost i visoko obrazovanje prije više od 20 mjeseci dostavila je Ministarstvu znanosti i obrazovanja pozitivnu Akreditacijsku preporuku. Međutim, ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak još nije izvršila svoju zakonsku obvezu i izdala potvrdu o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti visokoga obrazovanja i znanstvene djelatnosti. Bez obzira na to, sve su postojeće dopusnice na snazi i Fakultet hrvatskih studija ovlašteno obavlja djelatnost visokoga obrazovanja i znanstvenu djelatnost i izvodi sve svoje sveučilišne studijske programe. Odgovarajući na pitanja studenata, izložio je razvojnu perspektivu ustanove i konkretne mjere kojima se podiže programska i znanstvena prepoznatljivost te međunarodna vidljivost Fakulteta hrvatskih studija. 

Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic