Objavljeno: 10. 12. 2019. u 17:53
Administrator

Nakon proglašenja Fakulteta hrvatskih studija na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu 10. prosinca 2019. u 12.37, za riječ se javila članica Senata, predsjednica Studentskoga zbora Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i istaknula sljedeće.

Poštovani Rektore, prorektori, poštovani članovi Senata,

želim od srca zahvaliti svima koji su danas glasovali za Fakultet hrvatskih studija kako bi proces transformacije bio uspješno završen. Ja, kao i ostali studenti od prvog dana našega akademskoga obrazovanja čekali smo ovu odluku. Od kada sam prvi put primila indeks u ruke do danas uvele su se povijesne promjene i poboljšao studentski standard. Tu dakako mislim na uvođenje dvopredmetnih diplomskih studija, dopusnicu kroatolozima kojom mogu raditi i u osnovnoj školi te osnivanje prijeko potrebna studija demografije i hrvatskoga iseljeništva.

Interes za studije kontinuirano raste što pokazuju popunjene kvote svih studijskih smjerova čak u ovo vrijeme kada, na žalost, interes za društveno-humanističke studije opada.

Za popunjenost kvota zaslužni su i kvalitetni profesori, otvorenost za raspravu i pluralizam mišljenja koji se potiče i vlada među studentima kao i obiteljska atmosfera.

Naši se studenti razvijaju u kvalitetne nastavnike i znanstvenike čemu svjedoči broj rektorovih nagrada, studentskih projekata, udruga, radova i knjiga.

Od srca želim zahvaliti Rektoru bez čije potpore ovaj put ne bi bio dovršen. Zatim pročelniku Mariju Grčeviću s kojim je u mom mandatu uvijek bilo ugodno komunicirati i surađivati.

Zahvaljujem i svim kolegama studentima koji su zajedno sa mnom radili na usavršavanju Hrvatskih studija. Zahvaljujem Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu, ali i svim djelatnicima Fakulteta hrvatskih studija i Sveučilišta.

Ut vivat, crescat et floreat Studia Croatica!

Marija Barić Đurđević, univ. bacc. philol. Lat. et phil.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic