Objavljeno: 9. 10. 2017. u 14:36
Darko Čokor

Sazvana konstituirajuća sjednica Studentskoga zbora Hrvatskih studija

 

Pročelnik Hrvatskih studija izv. prof. dr. sc. Mario Grčević sazvao je prvu, konstituirajuću sjednicu Studentskoga zbora u novom sazivu za petak 13. listopada 2017. u 14 sati u Velikoj vijećnici Hrvatskih studija, Borongajska cesta 83d.

Odluku o tom pročelnik je donio 6. listopada 2017. nakon što su svi izabrani članovi Studentskoga zbora Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu potvrdili raspoloživost za vrijeme održavanja sjednice. Svim izabranim članovima dostavljen je poziv da dođu na sjednicu.


Izbori za saziv Studentskoga zbora Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u mandatnom razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2019. provedeni su 30. i 31. svibnja 2017. Privremeni izborni rezultati objavljeni su 1. lipnja, a konačni 14. lipnja, nakon što na izborne rezultate nije bilo prigovora.

U novi su saziv Studentskoga zbora izabrani studenti (abecedom prezimena): Mijo Beljo, Erik Brezovec, Edita Jelić, Luka Kovač, Duje Kovačević, Emma Kovačević, Neva Lazić, Ivana Pušnik, Mateo Štrbić, Vladimir Šumanović i Matej Vrljić.

 

Nakon što nije postupljeno prema članku 22. stavku 1. Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, dosadašnjemu sazivu Studentskoga zbora Hrvatskih studija mandat je istekao 30. rujna 2017., a novi saziv nije konstituiran. Stoga je čelnik visokoga učilišta odgovarajućom primjenom prijelazne odredbe članka 19. stavka 6. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, u roku od 15 dana od dana nastanka diskontinuiteta, sazvao prvu, konstituirajuću sjednicu izabranoga studentskoga zbora.

 

Pročelnikovu odluku i poziv možete pročitati ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic