Psihologija odrasle dobi i starenja
Šifra: 38640
ECTS: 5.0
Nositelji: prof. dr. sc. Andreja Brajša-Žganec
Izvođači: Marija Džida, mag. psych. - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osnovni cilj predmeta je upoznati studente sa spoznajama o tjelesnom, kognitivnom, socijalnom i emocionalnom razvoju tijekom odrasle dobi iz perspektive cjeloživotnog razvoja. Kroz predmet studenti će se upoznati s različitim teorijskim objašnjenjima razvoja tijekom odrasle dobi, različitim čimbenicima koji utječu na razvoj odraslih te metodologijom istraživanja u ovom području. Studente će se također upoznati s poteškoćama i problemima koji se javljaju tijekom odrasle dobi i starenja. Pohađanje ovog predmeta trebalo bi proširiti znanje studenata o razvojnim promjenama tijekom odrasle dobi i starenja te posljedično pružiti studentima priliku da razviju i prošire svoje stručne stavove i vještine.
Literatura:
 1. Poglavlja 1, 13-19
 2. Poglavlja 1-5
 3. Odabrana poglavlja
Preporučena literatura:
 1. Poglavlja 1, 2 i 10
 2. Odabrana poglavlja
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
 • prof. dr. sc. Andreja Brajša-Žganec:

   

  Srijedom od 17.30 do 19 sati, odnosno prije i poslije predavanja

  • ili prema dogovoru e-mailom: andreja.brajsa.zganec@pilar.hr
  Lokacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS