Opća psihopatologija
Šifra: 38642
ECTS: 5.0
Nositelji: nasl. izv. prof. dr. sc. Petrana Brečić
nasl. doc. dr. sc. Domagoj Vidović
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Upoznavanje sa značajkama psihičkih poremećaja, epidemiologijom i dijagnostikom te klasifikacijom psihičkih poremećaja. Usvajanje termina u okviru općih psihopatoloških fenomena. Osposobljavanje za primjenu istraživačkih metoda u izučavanju abnormalnog doživljavanja i ponašanja. Učenje metoda kliničke procjene, načina pristupa i komunikacije s osobama koje imaju psihički poremećaj.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Begić, D. (2011). Psihopatologija. Zagreb: Medicinska naklada.;, , , .
  2. , Davison, G. C., Neale, J. M. (2002). Psihologija abnormalnog doživljavanja i ponašanja. Jastrebarsko: Naklada Slap.;, , , .
  3. , Kaplan, H. I., Sadock, B. J, (1998). Priručnik kliničke psihijatrije. Jastrebarsko: Naklada Slap.;, , , .
  4. , , , , .
  5. , , , , .
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic