Klinička psihodijagnostika
Šifra: 130561
ECTS: 4.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Lovorka Brajković
Izvođači: Katarina Jelić, mag. psych. - Vježbe u praktikumu
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Vježbe u praktikumu 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Studenti će razumjeti specifičnosti klasifikacije i dijagnostike pojedinih poremećaja. Razvijati će vještine potrebne za kliničku procjenu: intervjuiranje, opažanje i primjenu psihologijskih instrumenata. Znat će napisati nalaz kliničke procjene i postupke koji slijede nakon dijagnostike.
Ishodi učenja:
Literatura:
 1. , Davison, G. C., Neale, J. M.; Psihologija abnormalnog doživljavanja i ponašanja.; Jastrebarsko: Naklada Slap. (2002), , , .
Preporučena literatura:
 1. , Lindsay S, Powell G.; The Handbook of Clinical Adult Psychology.; London: Routledge. (2007), , , .
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
 • izv. prof. dr. sc. Lovorka Brajković:

  Petkom od 11 do 12 sati i prema prethodnom dogovoru putem e-maila

  Lokacija:
 • Katarina Jelić, mag. psych.:

  Četvrtak, 14:20-15:50h

  Lokacija: 206
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic