Grupni procesi i utjecaji
Šifra: 130563
ECTS: 4.0
Nositelji: doc. dr. sc. Jelena Maričić
Izvođači: doc. dr. sc. Jelena Maričić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznati studente s temeljnim saznanjima o grupama, grupnoj dinamici i strukturi, grupnim fenomenima, različitim oblicima socijalnog utjecaja te s temeljnim saznanjima o socijalnom identitetu, kao i o odnosu između socijalnog i osobnog identiteta.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Brown, R. (2002). Grupni procesi - dinamika unutar i između grupa. Jastrebarsko: Naklada Slap.;, , , .
  2. , Cialdini, R. (1993). Utjecaj - znanost i praksa. Zagreb: MATE. - dovoljan je prikaz knjige na Zimbardovim stranicama, na temu socijalnog utjecaja i odupiranja negativnim učincima socijalnog utjecaja;, , , .
  3. , Forsyth, D.R. (2009). Group dynamics - fifth edition. Belmont: Wadsworth/Cengage Learning.;, , , .
  4. , Kelly, J.R. (2001). Mood and emotion in groups U M.A. Hogg i S. Tindale (Ur.) Blackwell handbook of social psychology: Group processes. (str.164-181). Oxford: Blackwell Publishers.;, , , .
  5. , , , , .
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic