Forenzička psihologija
Šifra: 53786
ECTS: 3.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Ines Sučić
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Opisati i iskazati pojmove i definicije, modele i teorije u sklopu forenzičke psihologije. Objasniti i usporediti različite modele i teorijske pristupe u objašnjenju pojedinih fenomena, te o njima kritički prosuđivati. Povezati teorijske sadržaje s podacima prikupljenim u istraživanjima kao i primjerima iz prakse. Potaknuti primjenu stečenih znanja u znanstvene i praktične svrhe.
Literatura:
  1. Franc, R. i Ivičić, I. (2002). Forenzička psihologija - skripta za studente.;
  2. Kapardis, A. (2003). Psychology and Law: A Critical Introduction (2nd ed.). Cambridge: Cambridge University Press.;
  3. Weiner, B. I., +amp; Hess, A. K. (2006). The Handbook od Forensic Psychology (3rd ed.). New Jersey: John Wiley +amp; Sons, Inc.;
1. semestar
PSI-dipl (4388): Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

2. semestar
PSI-dipl (4388): Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

3. semestar
PSI-dipl (4388): Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
  • izv. prof. dr. sc. Ines Sučić:

    Prije i nakon održavanja nastave 

    Lokacija: Institut društvenih znanosti Ivo Pilar
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS